Ο Ολυμπιακός και οι Κυπελλούχοι σε όλη την Ευρώπη

Ο Ολυμπιακός και οι Κυπελλούχοι σε όλη την Ευρώπη

Ο Ολυμπιακός στέφθηκε Κυπελλούχος Ελλάδος, όμως δεν ήταν ο μόνος μιας και όλη η Ευρώπη σχεδόν είχε Final Four ή Final Eight.

To Σαββατοκύριακο που πέρασε δεν υπήρχε αγωνιστική δράση στα πρωταθλήματα, όμως στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης είχε «μάχες» για τα Κύπελλα, με τον Ολυμπιακό να είναι η ομάδα που κατέκτησε την κούπα στην Ελλάδα.

Οι ερυθρόλευκοι με ένα μυθικό τέταρτο δεκάλεπτο όπου δεν δέχτηκαν σουτ εντός πεδιάς, επικράτησαν με 81-73 του τριφυλλιού και πανηγύρισαν το 10ο Κύπελλο της ιστορίας τους. Ωστόσο, το πρώτο τρόπαιο της σεζόν δεν κρίθηκε μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στα περισσότερα προηγμένα πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Συνολικά εκτός από τον Ολυμπιακό άλλες 6 ομάδες από το βράδυ της Κυριακής είναι Κυπελλούχοι στην πατρίδα τους και το σημαντικό είναι όλες αγωνίζονται στην Euroleague. Η πιο σπουδαία κατάκτηση είναι αναμφίβολα αυτή της Μπαρτσελόνα, η οποία στον τελικό του Copa Del Rey νίκησε τη Ρεάλ Μαδρίτης με 64-59 και πήρε την κούπα, κερδίζοντας τη για δεύτερη φορά σε λίγες μέρες (είχε νικήσει και για τη Euroleague μέσα στη Μαδρίτη».

Εκτός όμως από την Μπάρτσα δράση είχε και στην Ιταλία με Final Four στο Κύπελλο, με την Αρμάνι Μιλάνο που αγωνίζεται την ερχόμενη Πέμπτη (24/2, 21:45) στο ΣΕΦ με τον Ολυμπιακό, να είναι εκείνη που το κατέκτησε. Η ομάδα του Ετόρε Μεσίνα νίκησε την Μπρέσια στον ημιτελικό με 69-63 και στον μεγάλο τελικό την Τορτόνα με 78-61 και στέφθηκε Κυπελλούχος Ιταλίας για 8η φορά.

Από εκεί και πέρα στην Τουρκία η Εφές κατέκτησε ακόμη έναν τίτλο την τελευταία τριετία, καθώς νίκησε στον τελικό του Κυπέλλου την Φενέρμπαχτσε σχετικά εύκολα με 86-72, με τον Τιμπόρ Πλάις να είναι εκείνος που έκανε τη διαφορά και αναδείχτηκε και MVP.

Στη Γερμανία η Άλμπα Βερολίνου πήρε το 11ο Κύπελλο της ιστορίας της, επικρατώντας άνετα της Κράιλσχαϊμ με 86-76, ενώ στη Λιθουανία η Ζαλγκίρις πανηγύρισε ακόμη μια κούπα, κάνοντας περίπατο κόντρα στην Λιετκαμπέλις του Π. Καλαϊτζάκη με 91-66 και πολυτιμότερο τον Τζόφρι Λοβέρν. Τέλος στη Σερβία ο Ερυθρός Αστέρας συνεχίζει να κυριαρχεί, αφού επιβλήθηκε της Παρτιζάν με το ευρύ 85-68 και κατέκτησε το Κύπελλο Σερβίας για 8η φορά στην ιστορία του, με MVP τον Νέιτ Γουόλτερς.

Αναλυτικά οι ομάδες που κατέκτησαν τα Κύπελλα στις χώρες τους:

Ελλάδα: Ολυμπιακός
Ισπανία: Mπαρτσελόνα
Ιταλία: Μιλάνο
Τουρκία: Εφές
Γερμανία: Άλμπα
Λιθουανία: Ζαλγκίρις
Σερβία: Ερυθρός Αστέρας

Και οι MVPs των τελικών:

Ελλάδα: Τάιλερ Ντόρσεϊ
Ισπανία: Νίκολα Μίροτιτς
Ιταλία: Μάλκολμ Ντιλέινι
Τουρκία: Τιμπόρ Πλάις
Γερμανία: Μάοντο Λο
Λιθουανία: Τζόφρει Λοβέρν
Σερβία: Νέιτ Γουόλτερς

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ