Ιτούδης: «Ο Μαντάρ πήγε να χάσει το μάτι του – Να μιλήσουμε για μπάσκετ τώρα;»

Ιτούδης: «Ο Μαντάρ πήγε να χάσει το μάτι του – Να μιλήσουμε για μπάσκετ τώρα;»

Ο Δημήτρης Ιτούδης ξέσπασε μετά την ήττα της Φενέρμπαχτσε από τη Μπεσίκτας και στάθηκε στο κέρμα που έπεσε στο μάτι του Μαντάρ.

Η Φενέρμπαχτσε ηττήθηκε από τη Μπεσίκτας με 68-64 για την 10η αγωνιστική του τούρκικου πρωταθλήματος με τον Δημήτρη Ιτούδη να ξεσπάει στις δηλώσεις του μετά το ματς.

Ο Έλληνας τεχνικός άφησε το μπάσκετ στην άκρη και εστίασε στον τραυματισμό του Μαντάρ από κέρμα που έπεσε από τους οπαδούς των γηπεδούχων.

Διαβάστε επίσης: Προμηθέας – ΑΕΚ 100-95: Ο Χέιλ «εκτέλεσε» την Ένωση

Αναλυτικά όσα είπε:

«Είμαι λυπημένος. Σήμερα δεν μπορούμε να μιλάμε για μπάσκετ. Η εμπειρία μου λέει ότι το ξεχνάμε γιατί ήταν ένα παιχνίδι που νίκησε ο αντίπαλός μας. Φυσικά, τους συγχαίρω, αλλά δεν μπορούμε να μιλήσουμε για μπάσκετ σήμερα, αυτό που έγινε δεν έχει καμία σχέση με το μπάσκετ.

Ένα κέρμα πέτυχε τον Γιαμ Μαντάρ στο μάτι και παραλίγο να το χάσει! Χτυπάμε ξύλο να μην συμβεί ξανά κάτι τέτοιο. Και ρωτάω τη λίγκα και την ομοσπονδία: Εάν χτυπούσε διαιτητής, θα συνεχιζόταν το ματς; Αυτό έχει να κάνει με την ανοχή της λίγκας. Η Μπεσίκτας παίζει επίσης στο Eurocup, θα έκανε εκεί κάτι τέτοιο; Όχι, γιατί θα τιμωρούνταν. Αυτό είναι ένδειξη ανοχής από τη λίγκα.

Υπό κανονικές προϋποθέσεις όταν ένας πετάει ένα κέρμα στον αγωνιστικό χώρο, κάνεις την ταυτοποίηση από την κάμερα και τον στέλνεις στη φυλακή. Ένας παίκτης κινδύνεψε να χάσει το μάτι του. Δεν θέλω να χαρακτηρίσω τον συγκριμένο άνθρωπο, αλλά αυτός που το πέταξε είναι τρομοκράτης.

Ο συνάδελφός μου είπε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι πάνω σ’ αυτό. Μπορούμε να εκπαιδεύσουμε τον κόσμο πολύ ευγενικά. Φενέρ, Γαλατά και Μπεσίκτας έχουν εκπληκτικές ατμόσφαιρες. Οι οπαδοί μας βοηθούν τις ομάδες μας, αλλά θα πρέπει να μένουμε μακριά από την τρομοκρατία. Τι να πούμε; Να μιλήσουμε για πικ εν ρολ τώρα; Όταν παίζαμε καλά και πλησιάζαμε, ένας παίκτης μου έπρεπε να πάει στα αποδυτήρια.

Τον χρειαζόμουν. Συνεχίσαμε το ματς, έχοντας χάσει παίκτη μας με τραυματισμό από οπαδό. Να μιλήσουμε για μπάσκετ τώρα; Λέω και στους δημοσιογράφους να είναι ειλικρινείς με τον εαυτό τους. Σέβομαι την Μπεσίκτας. Μπράβο τους, ήταν καλύτεροι και νίκησαν, αλλά για να δούμε εάν θα κάνουν κάτι ανάλογο στο ματς του Eurocup».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ