Καλτσίδου: «Η επιτυχία των Λόντον Λάιονς έχει… ταρακουνήσει πολύ κόσμο στο Ηνωμένο Βασίλειο»

Καλτσίδου: «Η επιτυχία των Λόντον Λάιονς έχει… ταρακουνήσει πολύ κόσμο στο Ηνωμένο Βασίλειο»

Η Στέλλα Καλτσίδου μίλησε για την πρόκριση των Λόντον Λάιονς στον τελικό του EuroCup Γυναικών, για το μπάσκετ γυναικών γενικότερα, αλλά και για το μπάσκετ στην Αγγλία.

Η προπονήτρια των Λόντον Λάιονς, Στέλλα Καλτσίδου, έκανε τη δική της παρέμβαση στην εκπομπή «Άμεσο Ριπλέι» του EOK WebRadio.

Η Ελληνίδα τεχνικός μίλησε για την πρόκριση της ομάδας της στον τελικό του EuroCup Γυναικών, για το μπάσκετ στην Αγγλία, αλλά και για το γυναικείο μπάσκετ γενικότερα.

Oι δηλώσεις της Στέλλας Καλτσίδου:

Για την πρόκριση στον τελικό του EuroCup Γυναικών: «Είναι μεγάλη ικανοποίηση, χαρά, υπερηφάνεια. Σίγουρα όλα αυτά είναι λίγο καταλαγιασμένα, γιατί ξέρουμε ότι ακόμα δεν έχουμε φτάσει στον τελικό μας στόχο. Σίγουρα ο ενθουσιασμός είναι μεγάλος, αλλά υπάρχει επίγνωση πως έχουμε πολύ δρόμο ακόμα μπροστά μας. Μέχρι στιγμής σαν οργανισμός πάμε πολύ καλά και ελπίζω και εμείς και το ανδρικό τμήμα να φτάσουμε μέχρι το τέλος της διαδρομής».

Για το πώς κατάφερε η ομάδα της να παίξει τόσο καλή άμυνα στους ημιτελικούς: «Κάθε φορά πριν από κάθε ματς πρέπει να φτιάξουμε ένα gameplan, μια στρατηγική. Αποφασίζουμε μετά από πολλές ώρες μελέτης με το staff ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος και εξηγούμε στην ομάδα τι θα κάνουμε και για ποιον λόγο. Αυτό που έχουμε καταφέρει να καταλάβουν είναι πως, επειδή έχουν πολύ ταλέντο, κάθε φορά που είμαστε πολύ επιθετικοί στην άμυνα μπορούμε επιθετικά να παίξουμε πολύ πιο εύκολα. Έχουμε δώσει πολύ μεγάλη σημασία στο να εκτελέσουμε το πλάνο μας σωστά και να ξέρει ο καθένας τι πρέπει να κάνει και τι όχι. Το γεγονός πως υπάρχει απόλυτη εμπιστοσύνη μεταξύ μας ως σύνολο σε αυτό που κάνουμε είναι αυτό που δίνει το κίνητρο στην ομάδα να προσπαθεί πάντα στο 100%».

Για την αντίπαλό τους στον τελικό, Μπεσίκτας: «Αυτήν τη στιγμή ως πρώτη εικόνα που έχω, χωρίς να έχω μελετήσει σε βάθος ακόμα, σίγουρα είναι μια ομάδα με πάρα πολύ επιθετικό ταλέντο, έχουν τρία γκαρντ που είναι πάρα πολύ καλά. Έχουν την ψηλή την Κινέζα που είναι μια πολύ δυνατή παρουσία στο ζωγραφιστό. Σίγουρα είναι μια ομάδα με πολύ ταλέντο και θα πρέπει να σκεφτούμε καλά με ποιον τρόπο θα την αντιμετωπίσουμε, θα βρούμε τις αδυναμίες της και θα “χτυπήσουμε” στα δικά μας πλεονεκτήματα. Θα είναι ένα ματς έντονης τακτικής, αλλά σε αυτά τα ματς συνήθως παίζει ρόλο η καρδιά του παίκτη και η προσωπικότητα. Πιστεύω πολύ στις παίκτριές μου, έχουν δείξει πως έχουν καρδιά λιονταριού, οπότε είμαι σίγουρα πως θα τα δώσουν όλα».

Για το ότι είναι η πρώτη προπονήτρια που φτάνει αγγλική ομάδα σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης: «Είναι κάτι πολύ σημαντικό, όχι μόνο για το δικό μου επίτευγμα. Για ‘μένα η μεγαλύτερη ικανοποίηση είναι το πόσο αυτή η ομάδα έχει αλλάξει, πόσο έχει μεγαλώσει μέσα σε αυτό το διάστημα και πόσο έχει ωριμάσει. Ο τρόπος που δουλεύουμε καθημερινά, που παρουσιαζόμαστε σε κάθε ματς, η μαχητικότητα που έχω δει απ’ τα κορίτσια, αυτό είναι η μεγαλύτερη ικανοποίηση για ‘μένα. Το αποτέλεσμα αυτό είναι ένα φυσικό επακόλουθο της καθημερινής δουλειάς. Το σημαντικότερο για ‘μένα είναι ότι αυτή η συγκεκριμένη ομάδα έχει καταφέρει να “γράψει” αυτήν την ιστορία».

Για τον αποκλεισμό τους στα προκριματικά της Ευρωλίγκας απ’ την DVTK τον Σεπτέμβρη: «Το πήραμε ως αποτυχία, γιατί ο στόχος και ο λόγος που φτιάξαμε την ομάδα αυτή ήταν για να συμμετέχουμε στην Ευρωλίγκα και να είμαστε πολύ ανταγωνιστικές. Παρ’ όλα αυτά, ήταν μια στιγμή που είδαμε σε ποιο επίπεδο μπορεί να αγωνιστεί αυτοί η ομάδα και τι πρέπει να κάνουμε για να τα καταφέρουμε. Οι συνθήκες ήταν πολύ δύσκολες, γιατί, πέρα του ότι παίζαμε με μια πολύ καλή ομάδα, που είναι χρόνια μαζί, εμείς βρεθήκαμε όλη η ομάδα μόλις τρεις μέρες πριν το παιχνίδι. Αυτός ο αποκλεισμός μάς ώθησε να δουλέψουμε πολύ περισσότερο και καταφέραμε κάθε μέρα να βελτιωνόμαστε όλο και περισσότερο, έχοντας ως στόχο να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται στο EuroCup. Τα κορίτσια κάθε μέρα έχουν προσδοκία, θέλουν παραπάνω και η “δίψα” τους για δουλειά είναι πάντα εκεί».

Για το αν αυτή η επιτυχία μπορεί να φέρει περισσότερα κορίτσια στο μπάσκετ: «Ήδη έχει… ταρακουνήσει πολύ κόσμο στο Ηνωμένο Βασίλειο. Όλοι μπορούν να έρθουν στο γήπεδο, να δουν τις Αγγλίδες αθλήτριες που παίζουν στην Εθνική, οι οποίες έχουν πάρα πολλά χρόνια στο εξωτερικό. Το γεγονός ότι έχουν την ευκαιρία να τις βλέπουν στη χώρα τους κάθε βδομάδα, να αγωνίζονται σε ευρωπαϊκή διοργάνωση με μια ομάδα της χώρας τους, ήδη έχει “ταρακουνήσει” πολύ κόσμο, ήδη υπάρχει μια κινητικότητα σε νεαρά κορίτσια να ασχοληθούν με το μπάσκετ. Η επιτυχία αυτή ήδη έχει αρχίσει na φέρνει καρπούς. Από ‘κει και πέρα, θα δούμε κατά πόσο θα έχει διάρκεια όλο αυτό».

Για το αν αυτή η επιτυχία μπορεί να αποτελέσει μια μπασκετική ανάπτυξη: «Ακόμα και το γεγονός ότι έχουν αναφερθεί στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, έχουν παίξει στο BBC κάτι που έχει να κάνει με το μπάσκετ, είναι ήδη ένα μεγάλο επίτευγμα αν σκεφτεί κανείς πως κάποιες φορές δεν ανέφεραν καν παιχνίδια των εθνικών τους ομάδων. Το γεγονός ότι έχουμε καταφέρει και εμείς και η ανδρική ομάδα να είμαστε στα νέα στην τηλεόραση είναι ένα πολύ μεγάλο επίτευγμα. Να φτάσει σε σημείο να συναγωνιστεί έστω και στο ελάχιστο το ποδόσφαιρο νομίζω πως δε θα γίνει ποτέ. Σίγουρα, όμως, ένα μικρό βηματάκι έχουμε καταφέρει να κάνουμε».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ