Ο συγκινητικός λόγος που ο Ντιαό είπε «αντίο» στο μπάσκετ (vid)

Ο Μπορίς Ντιαό ανακοίνωσε πως αποσύρεται από το μπάσκετ με έναν πολύ πρωτότυπο τρόπο, όμως συγκινεί ο λόγος για τον οποίον πήρε την απόφαση να το κάνει αυτό τώρα.

Ο συγκινητικός λόγος που ο Ντιαό είπε «αντίο» στο μπάσκετ (vid) | to10.gr

Ο Μπορίς Ντιαό είναι ένας σπουδαίος αθλητής κι ένας ξεχωριστός άνθρωπος. Αυτό το τελευταίο φάνηκε από τον τρόπο που επέλεξε για να πει το «αντίο» του στην ενεργό δράση. Στα 36 χρόνια του και μετά από μια πολύ πλούσια καριέρα γεμάτη διακρίσεις (χάλκινος παγκόσμιος πρωταθλητής και πρωταθλητής Ευρώπης με την Εθνική ομάδα, πρωταθλητής ΝΒΑ με τους Σπερς) αποφάσισε πως ήρθε η ώρα να αποσυρθεί και δεν το ανακοίνωσε με μια ξερή γραπτή δήλωση στα social media ή όπου αλλού.

Μάζεψε τους δύο κολλητούς του, τον Ρόνι Τουριάφ και τον Τόνι Πάρκερ, με τους οποίους άρχισε να παίζει μπάσκετ στα τέλη της δεκαετίας του ’90 στην περίφημη γαλλική σχολή μπάσκετ IΝSEP, τους έβαλε στο κότερό του και με θέα το ηλιοβασίλεμα έπιασε κουβέντα μαζί τους, την οποία βιντεοσκόπησε. Στο βίντεο διάρκειας περίπου 20 λεπτών αναγγέλλει το τέλος της καριέρας του, αλλά και τον βασικό λόγο ο οποίος τον οδήγησε στην απόφαση να σταματήσει τώρα. Και ο οποίος είναι συγκινητικός.

Ο Ντιαό είναι γιος της Ελιζαμπέτ Ριφιό, που θεωρείται μία από τις κορυφαίες σέντερ που έχει αναδείξει ποτέ το γαλλικό μπάσκετ. Σταμάτησε την καριέρα της έχοντας παίξει 247 φορές στην Εθνική ομάδα, αριθμό που έπιασε και ο Μπορίς στους πρόσφατους αγώνες των «παραθύρων» της FIBA. Όπως ο ίδιος λέει στο βίντεο, θα μπορούσε να παίξει λίγο ακόμα και να σπάσει αυτό το ρεκόρ της μητέρας του. Όμως, όπως τονίζει, δεν υπήρχε κανένας απολύτως λόγος να το κάνει! Έμεινε κι αυτός στις 247 συμμετοχές. Όσες και η μητέρα του…

Κατά τα άλλα, υποστηρίζει πως στόχος του πλέον είναι να γυρίσει τον κόσμο με το κότερό του, ενώ στο ίδιο βίντεο ακούμε και τον Τόνι Πάρκερ να λέει πως μόλις ολοκληρωθεί το διετές συμβόλαιο, που υπέγραψε πρόσφατα με τους Σάρλοτ Χόρνετς, θα αποσυρθεί κι αυτός.

Δείτε το βίντεο…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κλείσιμο