Άρης – Ντνίπρο 86-61

Άρης – Ντνίπρο 86-61

Παρά το γεγονός ότι δεν είχε ελπίδες πρόκρισης, ο Αρης έδειξε διάθεση και έπαιξε καλό μπάσκετ κόντρα στους Ουκρανούς, δείχνοντας έτοιμος για το σημαντικό εντός έδρας ματς με το Περιστέρι. Ετσι έφτασε στο εντυπωσιακό 86-61, προσφέροντας όμορφο θέαμα στους οπαδούς του που βρέθηκαν στο Παλέ.

Εύκολη νίκη, με καλή εμφάνιση, πέτυχε ο Αρης στο εντός έδρας ματς με τη Ντνίπτρο (86-61) για την 5η αγωνιστική των ομίλων του FIBA Europa Cup. Οι κίτρινοι, έστω και αν έχουν αποκλειστεί από τη συνέχεια της διοργάνωσης, χρησιμοποίησαν το ματς ως μια καλή προπόνηση ενόψει του εντός έδρας παιχνιδιού με το Περιστέρι (18/11, 17:00) δείχνοντας διάθεση και καλά στοιχεία. ΄

Αγωνία για τον Διαμαντή Σλαφτσάκή ο οποίος στο 4ο δεκάλεπτο προσγειώθηκε άτσαλα σε μια φάση, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει υποβασταζόμενος, δείχνοντας να πονάει πολύ.

Χρόνο συμμετοχής πήραν οι Δημήτρης Βεργίνης, Βασίλης Χρηστίδης και Γιώργος Αγγέλου οι οποίοι στα προηγούμενα ματς είχαν παραγκωνιστεί. Ειδικά ο γιος του Βαγγέλη Αγγέλου βοήθησε στο δεύτερο μέρος με την ευστοχία του από τα 6,75μ., με τον Αρη να έχει κορυφαίους απόψε τους Λάκι Τζόουνς και Γκάρι ΜακΓκι.

Ο Αρης δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα απέναντι στους Ουκρανούς. Από την αρχή του αγώνα επέβαλλε την κυριαρχία του, παίζοντας ανοιχτό μπάσκετ, με ωραίες συνεργασίες, ευστοχία και αποτελεσματικότητα.

Ηδη το σκορ από το πρώτο δεκάλεπτο είχε διαμορφωθεί στο 24-12, ενώ στο ημίχρονο οι κίτρινοι είχαν σημειώσει 43 πόντους και είχαν δεχθεί μόλις 26. Ο Βαγγέλης Αγγέλου είχε χρησιμοποιήσει όλους τους παίκτες της 12άδας, πλην του νεαρού Στράτου Βουλγαρόπουλου (έπαιξε στα τελευταία 2,5 λεπτά και χειροκροτήθηκε) που είχε αντικαταστήσει τον τραυματία Μπελ.

Μάλιστα άπαντες όσοι πάτησαν παρκέ είχαν καταφέρει να χριστούν σκόρερ, με τον Λάκι Τζόουνς να είναι ο μοναδικός διψήφιος με 12 πόντους.

Το τρίτο δεκάλεπτο άρχισε με τον Αρη να σημειώνει 3Χ3 τρίποντα (δυο ο Αγγέλου, ένα ο Νταλό), εκτοξεύοντας τη διαφορά στο +24 (52-28 στο 22’)! Παρά τη μεγάλη διαφορά, οι παίκτες του Αυτοκράτορα, διατήρησαν τη συγκέντρωση και την αγωνιστική τους διάθεση.

Μέσα από καλό μπάσκετ με πιεστική (κατά διαστήματα) άμυνα παγίωσαν ένα προβάδισμα 20π.+ (71-44 στο 28’) και από εκεί και πέρα απλά έκαναν συντήρηση ως το φινάλε του ματς.

Η καλή αυτή παρουσία, έκανε τους οπαδούς του Άρη να χειροκροτούν συχνά την ομάδα τους, η οποία τους πρόσφερε καλό θέαμα, έστω και σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά ματς. Κλου της βραδιάς ένα εύστοχο σουτ του Γκάρι ΜακΓκι από τα 6 μέτρα, για το οποίο ο Αμερικανός σέντερ αποθεώθηκε καθώς το μακρινό σουτ δεν είναι στοιχείο του παιχνιδιού του…

Τα δεκάλεπτα: 24-12, 43-26, 75-52, 86-61

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ