Σφαιρόπουλος: «Τιμή μου να αναλάβω την Μακάμπι, εμπιστεύομαι το υπάρχον ρόστερ»

Σφαιρόπουλος: «Τιμή μου να αναλάβω την Μακάμπι, εμπιστεύομαι το υπάρχον ρόστερ»

Ευχαριστημένος που είναι προπονητής της Μακάμπι Τελ Αβίβ είναι ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, όπως τόνισε σε δηλώσεις που παραχώρησε.

Χαρούμενος που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Μακάμπι Τελ Αβίβ είναι ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, όπως δήλωσε σε ερωτήσεις από τους φίλους της ισραηλινής ομάδας, ενώ παράλληλα ανέφερε ότι θέλει να περάσει την δική του φιλοσοφία στην «ομάδα του λαού». Τέλος ο Έλληνας τεχνικός υποστήριξε ότι εμπιστεύεται το υπάρχον ρόστερ.

Δείτε αναλυτικά όσα ανέφερε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος:

Για το τι σημαίνει για εκείνον η πρόσληψή του στη Μακάμπι: «Είναι μεγάλη τιμή για μένα που θα προπονήσω τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και θα ήθελα να ευχαριστήσω τα μέλη της διοίκησης και τους ανθρώπους που με εμπιστεύτηκαν να αναλάβω τον πάγκο μίας ομάδας τόσο υψηλού επιπέδου».

Για την ατμόσφαιρα στο γήπεδο της «ομάδας του λαού»: «Ξέρω ότι είναι δύσκολο για κάθε αντίπαλο να παίζει σε αυτή την έδρα κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, ενώ από τον θόρυβο που δημιουργείται είναι δύσκολο να ακούσουν οι παίκτες τις οδηγίες. Ελπίζω οι οπαδοί της Μακάμπι να συνεχίσουν τον ίδιο θόρυβο και να αποκαλούν τον έκτο παίκτη μας».

Για τις ήττες που έχει κάνει η ομάδα:
«Εκεί που πρέπει να επικεντρωθούμε είναι στο πως να αλλάξουμε την ατμόσφαιρα και αυτό θα γίνει πρώτα στο ψυχολογικό κομμάτι, όπου θα πρέπει να πιστέψουμε στο ρόστερ μας και να μείνουμε μαζί μέχρι το τέλος. Ξέρουμε ότι η επόμενη περίοδος θα είναι πολύ σημαντική, γι’ αυτό θα δουλέψουμε σκληρά, ελπίζοντας μέχρι το τέλος της σεζόν να φέρουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα».

Για το στιλ μπάσκετ που θέλει να παίξει η Μακάμπι:
«Θα προσπαθήσω να εφαρμόσω τη φιλοσοφία μου στην ομάδα. Οι παίκτες μας είναι πολύ αθλητικοί και θέλω να χρησιμοποιήσω αυτή την αθλητικότητα σε άμυνα και επίθεση. Αλλά, θα ήθελα να βάλω την υπογραφή μου και να προσπαθήσω να βελτιώσω το αμυντικό κομμάτι. Έχουμε πολλά παιχνίδια μπροστά μας, όπου θα προσθέτουμε πράγματα σιγά σιγά, ώστε να μεταφερθεί το νέο στιλ μπάσκετ από το προηγούμενο στο δικό μου».

Για το πώς θα βελτιωθεί η αμυντική εικόνα της ομάδας:
«Πρώτα απ’ όλα, θα πρέπει να βελτιώσουμε το παιχνίδι μας. Θα πρέπει να βοηθάμε ο ένας τον άλλον, ενώ είναι πολύ σημαντικό να είμαστε επιθετικοί και σκληροί για να βελτιώσουμε την άμυνα της ομάδας».

Για το αν σκοπεύει να φέρει νέους παίκτες: «Έχουμε μία καλή ομάδα και την εμπιστεύομαι. Θέλω πάντα οι παίκτες να είναι έτοιμοι να αγωνιστούν. Είναι μεγάλη η σεζόν και θα υπάρχουν παιχνίδια που κάποιος θα παίζει 30 λεπτά και σε άλλα 10 λεπτά. Στα επόμενα ματς θα αγωνιστούν παίκτες που δεν ήταν στο ρόστερ. Είναι φυσιολογικό αυτό με το καλεντάρι της Ευρωλίγκας, με τα συνεχή ταξίδια και παιχνίδια. Θα πρέπει να είναι έτοιμοι να δώσουν το μάξιμουμ για την ομάδα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ