Τζαμόν Γκόρντον : Σταμάτησε το μπάσκετ

Τζαμόν Γκόρντον : Σταμάτησε το μπάσκετ

Ο άλλοτε παίκτης των Ολυμπιακού, Άρη και Αμαρουσίου, Τζαμόν Γκόρντον πήρε την απόφαση να σταματήσει το μπάσκετ.

Ο Τζαμόν Γκόρντον αποφάσισε να κρεμάσει τα μπασκετικά του παπούτσια σε ηλικία 33 ετών. Ο Αμερικανός γκαρντ ήταν μέχρι πρότινος παίκτης της ιταλικής Πιστόια με την οποία αγωνίστηκε μόλις για έναν μήνα περίπου.

Ο Γκόρντον είχε επιλεγεί στο ντραφτ του ΝΒΑ το 2007 αμέσως μετά την αποφοίτησή του από το Πανεπιστήμιο Βιρτζίνια Τεκ. Υπέγραψε συμβόλαιο με τους Ντάλας Μάβερικς χωρίς όμως να αγωνιστεί. Τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς πήγε στους Ουάσινγκτον Ουίζαρντς αγωνιζόμενος μόνο σε ένα παιχνίδι, αυτό με τους Κλίβελαντ Καβαλίερς. Δύο μέρες μετά το ματς, αποτέλεσε παρελθόν από την ομάδα της πρωτεύουσας των ΗΠΑ.

Έπειτα, ο Γκόρντον άφησε την Αμερική και ταξίδεψε στην Ευρώπη με προορισμό την Τουρκία και συγκεκριμένα την Αντάλια Μπελεντιγιέσι. Στην τουρκική ομάδα παρέμεινε μέχρι και το τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2007-08.

Ο 33χρονος γκαρντ έχει περάσει και από τα μέρη μας στο παρελθόν. Η αρχή έγινε με τα Τρίκαλα, ωστόσο μόλις λίγες μέρες μετά έφυγε χωρίς προφανώς να αγωνιστεί. Αργότερα μεταπήδησε στην Κολωνία και μετά στην Σπλιτ, σε διάστημα μόλις ενός έτους χωρίς να στεριώσει σε καμία από τις δύο.

Το 2009, ο Γκόρντον επέστρεψε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Αμαρουσίου, με το οποίο αγωνίστηκε τη σεζόν 2009-10 και έπαιξε για πρώτη φορά στην Ευρωλίγκα.

Το καλοκαίρι του 2010 πήρε μεταγραφή για τον Ολυμπιακό στον οποίο παρέμεινε για ένα χρόνο έχοντας καταφέρει μάλιστα να κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας του 2011.

Την επόμενη σεζόν επέστρεψε στην Τουρκία για χάρη της Γαλατάσαράι, στην οποία παρέμεινε για έναν χρόνο. Στις 10 Ιουλίου του 2012 πήρε μεταγραφή στην Αναντολού Εφές, στην οποία παρέμεινε για δύο χρόνια, έχοντας καταφέρει μάλιστα να φτάσει μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου Τουρκίας για το 2014.

Αποτέλεσμα εικόνας για jamon lucas

Τον Ιούλιο του 2014, ο Τζαμόν Γκόρντον μεταγράφηκε στην Νταρουσάφακα, όπου παρέμεινε για δύο χρόνια με συμμετοχή φυσικά και στην Ευρωλίγκα με όλες τις ομάδες της Τουρκίας.

Τον Ιανουάριο του 2017, συμφώνησε με την ομάδα του Άρη επιστρέφοντας για δεύτερη φορά στη χώρα μας. Στις 8 Μαρτίου του ίδιου έτους, οι κίτρινοι έλυσαν την συνεργασία τους με τον Γκόρντον, κοινή συναινέσει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ