Σάκοτα: «Η Μούρθια ήταν η ιδανική ομάδα για εμένα τη δεδομένη χρονική περίοδο» (pic)

Σάκοτα: «Η Μούρθια ήταν η ιδανική ομάδα για εμένα τη δεδομένη χρονική περίοδο» (pic)

Ο Ντούσαν Σάκοτα παρουσιάστηκε από τη Μούρθια και αναφέρθηκε στους λόγους που πήρε την απόφαση να συνεχίσει στην Μούρθια και το ισπανικό πρωτάθλημα.

Παίκτης της Μούρθια θα είναι την επόμενη σεζόν ο Ντούσαν Σάκοτα που αποχώρησε από την ΑΕΚ ύστερα από πέντε χρόνια και την Πέμπτη παρουσιάστηκε επίσημα από τη νέα του ομάδα.

Ο 33χρονος πάουερ φόργουορντ που κατέκτησε τρεις τίτλους με τους «κιτρινόμαυρους»  (Κύπελλο Ελλάδας, Basketball Champions League, Διηπειρωτικό) μίλησε για του λόγους που πήγε στην ισπανική ομάδα αλλά και τις φιλοδοξίες που έχει.

Αναλυτικά όσα είπε ο Σάκοτα:

«Μου αρέσει να αγωνίζομαι σε φιλόδοξες ομάδες. Γι’ αυτό ακριβώς ήλθα στη Μούρθια, επειδή πιστεύω ότι πρόκειται για ένα πολύ φιλόδοξο project. Το ένιωσα στο Final 4 του Basketball Champions League στην Αθήνα. Ο δεύτερος λόγος είναι ο προπονητής. Ο Σίτο Αλόνσο επικοινώνησε μαζί μου και μού εξήγησε το πλάνο του. Με έπεισε ότι η Μούρθια ήταν η ιδανική ομάδα για εμένα τη δεδομένη χρονική περίοδο.

Θα βοηθήσω τη Μούρθια με την εμπειρία μου. Πρέπει να βρούμε ισορροπία, από τη στιγμή που στο ρόστερ υπάρχουν πολλοί νεαροί παίκτες με τεράστια προοπτική. Είχα τον ρόλο του ηγέτη για πέντε χρόνια σε ένα σπουδαίο κλαμπ όπως είναι η ΑΕΚ. Μαζί, λοιπόν με τον αρχηγό Σαντιέλ Ρόχας και παίκτες που γνωρίζουν τη Liga Endesa όπως ο Ράφα Λουθ, πρέπει να φέρουμε ισορροπία και ηρεμία στην ομάδα στις πιο σημαντικές φάσεις της χρονιάς.

Τη μέρα που δεν θα έχω φιλοδοξία να παίξω μπάσκετ, θα τα παρατήσω. Δεν θα έχει νόημα. Κάθε χρόνο που συνεχίζω, θέλω να κερδίζω τίτλους και να πετυχαίνω πράγματα. Ένας από τους λόγους που βρίσκομαι εδώ είναι ότι είχα πάντα τον ενθουσιασμό να παίξω στην Ισπανία. Έχω πολλές φιλοδοξίες για της προκλήσεις που έρχονται».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ