Όσο η γη γυρίζει, η Εστουντιάντες δεν υποβιβάζεται

Όσο η γη γυρίζει, η Εστουντιάντες δεν υποβιβάζεται

Μην κοιτάτε τι δείχνει ο βαθμολογικός πίνακας, ποτέ δεν πρόκειται να λείψει από τη «μεγάλη» κατηγορία της Ισπανίας η Εστουντιάντες.

Ας γυρίσουμε οκτώ χρόνια πίσω τον… χρονοδιακόπτη. Ήταν τη σεζόν 2011-‘12 όταν η Εστουντιάντες τερμάτισε σε θέση, που έφερνε τον υποβιβασμό. Η Τενερίφη δεν συγκέντρωσε τα απαραίτητα έγγραφα, οι Ισπανοί δεν είναι σαν εμάς, κι έτσι παρότι κέρδισε την άνοδό της στο παρκέ, δεν βρέθηκε στη Liga Endesa, προς όφελος των «φοιτητών», οι οποίοι δίχως να το καταλάβουν παρέμειναν στο κορυφαίο επίπεδο.

Τη σεζόν 2015-‘16 μια από τα ίδια. Η Εστουντιάντες στον βυθό του βαθμολογικού πίνακα κι εκεί που πάτησαν το κουμπί του ασανσέρ για να κατεβούν στα… υπόγεια, η Παλένθια κέρδισε την άνοδο, αλλά μάλλον αισθανόμενη… κλειστοφοβία αρνήθηκε να μπει στον αντίστοιχο ανελκυστήρα της ανόδου κι έτσι η Εστουντιάντες παρέμεινε στο… ισόγειο.

Φέτος έμοιαζε να μην γλιτώνει, οι εμφανίσεις της ήταν αποκαρδιωτικές, όμως δεν χρειάστηκε να μάθουμε αν ο υποψήφιος για να πάρει τη θέση της θα συγκέντρωνε τα τυπικά προσόντα. Ήρθε η πανδημία κι η οριστική απόφαση της Liga Endesa να μην υποβιβαστεί κανείς. Κάπως έτσι η Εστουντιάντες στήθηκε για τρίτη φορά στον τοίχο, αλλά το όπλο έπαθε εμπλοκή.

Μοιάζει ειρωνικό, αλλά μαζί με τα δύο βαριά χαρτιά (Ρεάλ και Μπαρτσελόνα) του ισπανικού μπάσκετ, την Μπασκόνια και την Μπανταλόνα, είναι οι μοναδικές ομάδες που δεν έχουν λείψει ποτέ από τη Liga Endesa, από το 1983 που ξεκίνησε η νέα μέτρηση. Όχι πως είχε υποβιβαστεί νωρίτερα. Η Εστουντιάντες κατέρριψε και τον… αστικό μύθο του κλέφτη, που «μια, δυο, τρεις και η κακή του μέρα». Θα χρειαστεί και τέταρτη και… οψόμεθα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ