Γκίκας: «Απόλυτα σωστή η απόφασή μου να πάω στον Πανιώνιο, η ομάδα θα πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια»

Γκίκας: «Απόλυτα σωστή η απόφασή μου να πάω στον Πανιώνιο, η ομάδα θα πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια»

Ο Νίκος Γκίκας μίλησε για την άνοδο του Πανιωνίου στην Βasket League και μαζί για το μέλλον του συλλόγου.

Ο Πανιώνιος θα βρίσκεται στην Basket League τη νέα αγωνιστική περίοδο και ο Νίκος Γκίκας μίλησε στο WEB Radio της ΕΟΚ για την επιτυχία αυτή.

Ο Έλληνας γκαρντ αναφέρθηκε σε όλη την χρονιά, στο παιχνίδι με τον Ηρακλή, αλλά και στο μέλλον του στους «κυανέρυθρους».

Οι δηλώσεις που έκανε ο Νίκος Γκίκας:

Για τη φετινή χρονιά: «Καταρχάς, να πω ότι η χρονιά ήταν άκρως επιτυχημένη εν τέλει. Ίσως θα ήταν “το κερασάκι στην τούρτα” αν κερδίζαμε τον τίτλο του πρωταθλητή, αλλά ο στόχος μας ήταν ξεκάθαρος, να ανέβουμε από την αρχή. Συν ότι πήραμε για δεύτερη φορά το UNICEF Trophy. Σε καμία περίπτωση δε θεώρησα ότι ήταν εύκολο. Τα ονόματα δεν κάνουν τη διαφορά από μόνα τους. Πρέπει να γίνει πολύ σημαντική δουλειά. Πρέπει να παλέψουν, γιατί τίποτα δεν είναι εύκολο. Πριν από 11 χρόνια έχω χάσει στις λεπτομέρειες την άνοδο από την Α2 στην Α1, οπότε ήξερα ότι θα είναι κάτι πολύ δύσκολο, όπως και αποδείχθηκε».

Για τους οπαδούς και των δύο ομάδων στο ματς με τον Ηρακλή, ένα ματς που το συζητάει όλο το μπάσκετ: «Ναι και αυτό σίγουρα είναι ένα συν. Νομίζω είμαι από τους λίγους που έπαιξαν ένα ματς που είναι οπαδοί και των δύο ομάδων».

Για το ότι από πασέρ έγινε… σουτέρ στο ματς με τον Ηρακλή: «Χρειάστηκε, γιατί ο Μιλεντίγιεβιτς ξεκίνησε, πέρα από το πρώτο, χάνοντας κάποια σουτ, δε βρήκε ρυθμό και αναγκαστικά σε αυτήν τη ζώνη κάποιος έπρεπε να τα πάρει. Δεν έχω θέμα να τα πάρω εγώ, το έχω αποδείξει. Η ομάδα όλη τη χρονιά ήθελε από εμένα κάτι άλλο από το να σουτάρω, η ομάδα δε μπορούσε να υποστηρίξει 100% εμένα να στέλνω σε κάθε επίθεση τρίποντο. Δεν είχε τον “κορμό” να υποστηρίξει ένα γρήγορο ρυθμό, που εγώ αυτό μπορώ να παίξω, και έπρεπε να μπω εγώ στον ρόλο της ομάδας, να δω πώς μπορώ να βοηθήσω εγώ καλύτερα την ομάδα. Ο ρόλος μου ήταν να παίζω άμυνα και να πασάρω».

Για το αν έπρεπε να μιλήσει στα αποδυτήρια: «Νομίζω ότι με την παρουσία του κόουτς δε χρειάστηκε στα αποδυτήρια να κάνεις πολλά πράγματα. Νομίζω ότι ο Λυκογιάννης έχει έναν “αέρα” προς τους παίκτες που δε χρειάζεται να πεις πάρα πολλά».

Για την επιλογή του φέτος να πάει στον Πανιώνιο: «Μιλώντας τώρα εκ του αποτελέσματος, ξεκάθαρα άξιζε, γιατί καταφέραμε και ανεβήκαμε και πανηγυρίζουμε. Άμα δεν είχαμε ανέβει θα ήταν άλλη συζήτηση, αλλά τα σενάρια δε βοηθούν σε κάτι. Με το αποτέλεσμα της Κυριακής (19/05) ήταν 100% σωστή η επιλογή μου, γιατί γύρισα στη γειτονιά μου και καταφέραμε έναν σύλλογο, ο οποίος το ήθελε για πάρα πολλούς λόγους, να ανέβει στην Α1. Οπότε κρίνεται 100% επιτυχημένη».

Για το αν θα συνεχίσει στον Πανιώνιο: «Εγώ έχω συμβόλαιο. Δεν έχω μιλήσει με τη διοίκηση, δεν ξέρω το πλάνο τους, θεωρώ ότι θα είμαι μέρος. Είναι πολύ νωρίς ακόμα, αλλά θεωρώ ότι οι άνθρωποι που “τρέχουν” τον Πανιώνιο, δύο πρόεδροι που αγαπούν την ομάδα, έχουν μεγάλες βλέψεις, νομίζω το είπαν και αυτοί απ’έξω-απ’έξω. Ο Πανιώνιος θα πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια και θα είμαι πολύ χαρούμενος να είμαι μέλος του».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ