Μάλτση : «Βατός ο όμιλος για την Εθνική Ελλάδας»

Μάλτση : «Βατός ο όμιλος για την Εθνική Ελλάδας»

Μία από τις σπουδαιότερες Ελληνίδες μπασκετμπολίστριες, που αποσύρθηκε προσφάτως από την ενεργό δράση, φιλοξένησε σήμερα (8/3) το αθλητικό μαγκαζίνο του Καναλιού Ένα για να σχολιάσει την κλήρωση του Ομίλου της Εθνικής μας ομάδας στο Ευρωμπάσκετ Γυναικών 2021, που θα έχει αντιπάλους τη Σερβία, την Ιταλία και το Μαυροβούνιο. 

Ο λόγος για την Εβίνα Μάλτση, που τόνισε πως είναι σημαντικό για το αντιπροσωπευτικό μας συκρότημα, που απέφυγε τη Γαλλία και την Ισπανία, χαρακτήρισε φαβορί του Ομίλου μας τη Σερβία και υπογράμμισε πως τα πάντα θα εξαρτηθούν από την κατάσταση που θα βρεθεί η Εθνική μας, η οποία έχει το τεράστιο ντεσαβαντάζ της μεγάλης αναστολή της Α1 εξαιτίας των μέτρων για τον κορονοϊό.  «Γι’ αυτό το λόγο χαρακτηρίσαμε άθλο την πρόκριση της Εθνικής μας» είπε η Εβίνα τόνισε πως η Α1 θα πρέπει αν επανεκκινήσει άμεσα.

Η Εβίνα Μάλτση δήλωσε:

Για την κλήρωση: «Όταν μιλάμε για τις 16 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης δεν υπάρχει, θεωρητικά, εύκολη ή δύσκολη κλήρωση και κατ’ επέκταση εύκολος ή δύσκολος Ομιλος. Ως Εθνική Ομάδα Γυναικών δεν υπήρξαμε ποτέ το φαβορί ενός Ομίλου και τις περισσότερες φορές ήμαστα το αουτσάιντερ. Το ευχάριστο με τη σημερινή (8/3) κλήρωση είναι πως πρόκειται για μία από τις ελάχιστες φορές που αποφύγαμε τη Γαλλία και την Ισπανία, δηλαδή τις δύο υπερδυνάμεις του χώρου. Από τις ομάδες που συμμετέχουν στον Ομιλό μας η Σερβία είναι το φαβορί και θα τολμούσα να πως ότι η Ιταλία και το Μαυροβούνιο είναι πιο βατές ομάδες για εμάς. Ομάδες που θα τις χαρακτήριζα στα μέτρα μας. Δεν θέλω να δημιουργήσω υπέρμετρες προσδοκίες και να απογοητευτούν οι φίλαθλοί μας σε περίπτωση ατυχούς αποτελέσματος, όμως η Ιταλία και το Μαυροβούνιο δεν είναι από τα συγκροτήματα που λες δεν μπορώ να τα αντιμετωπίσω. Η Εθνική μας έχει τις δικές της πολλές πιθανότητες να διακριθεί. Όμως, τα πάντα θα εξαρτηθούν από το πως θα παρουσιαστεί η δική μας Εθνική ομάδα σε αυτό το Ευρωμπάσκετ και όχι από το ποιοι είναι οι αντιπαλοί μας».

Για την αναστολή της Α1 Γυναικών: «Όπως όλοι γνωρίζουμε έχουν ανασταλεί όλοι οι αγώνες του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ γυναικών. Γι’ αυτό  όλοι χαρακτηρίσαμε άθλο την πρόκριση της Εθνικής μας ομάδας στην τελική φάση του Ευρωμπάσκετ Γυναικών 2021. Οι περισσότερες διεθνείς μας πήγαν στα προκριματικά κυριολεκτικά από κατάσταση αγωνιστικής απραξίας. Αυτό το πρόβλημα συνεχίζει να υφίσταται και θεωρώ πως πρέπει επιτέλους να λυθεί για πάρα πολλούς λόγους, ένας εκ των οποίων είναι η συμμετοχή της Εθνικής μας ομάδας στο Ευρωμπάσκετ. Η διοργάνωση ξεκινά σε τρεις μήνες και είναι αυτονόητο πως με το πρωτάθλημα σε αναστολή δεν θα μπορέσουν να βρουν ρυθμό και να αποδώσουν όπως πρέπει σε μία τόσο μεγάλη διοργάνωση».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ