Φαβορί ο Πέσιτς για τον πάγκο της εθνικής Σερβίας

Φαβορί ο Πέσιτς για τον πάγκο της εθνικής Σερβίας

Σύμφωνα με σερβικά δημοσιεύματα ο Σβέτισλαβ Πέσιτς φαντάζει ως το βασικό φαβορί για την αντικατάσταση του Ιγκόρ Κοκόσκοβ στον πάγκο της εθνικής Σερβίας.

Η εθνική Σερβίας γνώρισε μεγάλη αποτυχία με την ήττα-αποκλεισμό από τους Ιταλούς μέσα στο σπίτι της χάνοντας το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο.

Έπειτα από αυτή την κατάληξη, ασκήθηκε έντονη κριτική στον Ιγκόρ Κοσκόκοβ ο οποίος απέτυχε παταγωδώς να οδηγήσει τους Σέρβους στην τελική φάση του Ολυμπιακού τουρνουά παρόλο που είχε στα χέρια του ένα αρκετά πλήρες και ταλαντούχο σύνολο.

Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με το ότι ο 49χρονος τεχνικός προπονεί ταυτόχρονα τον σύλλογο της Φενέρμπαχτσε, έχει φουντώσει τις φήμες που τον θέλουν να ολοκληρώνει πρόωρα την θητεία του στον πάγκο της Σερβίας.

Ο Ζέλικο Ρέμπρατσα έσπευσε να προστατεύσει από τις κακές κριτικές τον Νίκολα Γιόκιτς (δεν συμμετείχε στο προολυμπιακό προτιμώντας να ξεκουραστεί έπειτα από μια γεμάτη σεζόν στον NBA) και τον Κοκόσκοβ, ωστόσο όλο και πληθαίνουν τα δημοσιεύματα που θέλουν την ομοσπονδία της χώρας να εξετάζει τις επιλογές που έχει για τον επόμενο προπονητή των «Όρλοβι».

Μάλιστα, η σερβική ιστοσελίδα «Sportski Zurnal» αναφέρει πως υπάρχουν ονόματα στη λίστα της ομοσπονδίας με αυτό του Σβέτισλαβ Πέσιτς να ξεχωρίζει. Ο 71χρονος Σέρβος με γερμανική υπηκοότητα κόουτς, τελευταία υπήρξε στο τεχνικό επιτελείο της Μπαρτσελόνα τη διετία 2018-2020.

Πρόκειται για έναν προπονητή ο οποίος έχει τεράστια εμπειρία στο ευρωπαϊκό, και όχι μόνο, στερέωμα ενώ έχει ταυτιστεί με ορισμένους μεγάλους θριάμβους της εθνικής Σερβίας αφού ήταν βασικός προπονητής στις κατακτήσεις χρυσών μεταλλίων στο Ευρωμπάσκετ του 2001 και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2002 στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αξιοσημείωτο δε, της επιτυχίας που έχει στους πάγκους εθνικών ομάδων, είναι το χρυσό μετάλλιο που κέρδισε το 1993 με τη Γερμανία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ