Ιτούδης – «Ύψιστη τιμή η Εθνική, πρέπει να αποδεχτεί η ΤΣΣΚΑ Μόσχας»

Ιτούδης – «Ύψιστη τιμή η Εθνική, πρέπει να αποδεχτεί η ΤΣΣΚΑ Μόσχας»

Ο Δημήτρης Ιτούδης τοποθετήθηκε για την προοπτική να αναλάβει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Ο Βαγγέλης Λιόλιος εξέφρασε την πρόθεση του να συνεργαστεί με τον Δημήτρη Ιτούδη στην Εθνική Ελλάδας και ο προπονητής της ΤΣΣΚΑ Μόσχας δήλωσε υπερήφανος για την πρόταση. Ωστόσο, ο Ιτούδης επισήμανε το προφανές: πως θα χρειαστεί την άδεια της ομάδας του για να προπονήσει τη «γαλανόλευκη».

Οι δηλώσεις του Ιτούδη στη Nova:

«Αποτελεί ύψιστη τιμή, το έχω πει πολλάκις. Με περηφάνεια άκουσα την τοποθέτηση του καινούργιου προέδρου, τον οποίο συγχαίρω για την εκλογή του, για τον αγώνα του και για το το μότο του, ότι το μπάσκετ ενώνει. Το πιστεύει και το εννοεί αυτό και πιστεύω ότι αυτό θα γίνει. Το μπάσκετ θα ενώσει και θα ξαναφέρει χαρά στην Ελλάδα. Η κοινωνία ζητάει κάτι διαφορετικό και αυτό είνα που πρεσβεύει ο καινούργιος πρόεδρος της ομοσπονδίας.

Θέλω να είμαι συγκεκριμένος, χωρίς να αποφύγω οτιδήποτε. Είναι ύψιστη τιμή, να ηγηθώ μιας προσπάθειας, μαζί με συνεργάτες, παίκτες, προπονητές οι οποίοι μπορεί να μην είναι στην Εθνική, όπως κι εγώ προσέφερε και εγώ ώστε να μπορεί η Εθνική να έχει παιδιά που έφεραν επιτυχίες. Θεωρώ και εμένα μέρος της Εθνικής, είτε εργάστηκα στον πάγκο της είτε όχι.

Αυτό το θέμα, όμως, είναι τρισδιάστατο. Είναι ένα τρίπτυχο αποφάσεων. Προφανώς και η επιθυμία μου είναι αυτή, αλλά εδώ θα πρέπει να δούμε πως θα δομηθεί και πως θα γίνει ουσιαστική αυτή η πρόταση και η αποδοχή από την πλευρά της ΤΣΣΚΑ.

Δυστυχώς, οπως είπε και ο κ. Λιόλιος, το μπάσκετ περνάει μια τεράστια κρίση για την οποία δεν είμαστε περήφανοι. Εγώ δε θέλω να βλέπω διαφορετικό μπάσκετ, δε θέλω άλλους κανονισμούς στη FIBA, άλλους κανονισμούς στην Ευρωλίγκα, άλλους κανονισμούς στο ΝCAA, άλλους κανονισμούς και διαστάσεις στο αμερικανικό μπάσκετ. Έχουμε μπερδέψει τον κόσμο, με ένα τόσο όμορφο άθλημα! Το μπάσκετ είναι παγκόσμιο, πρέπει να γίνει ένα και ενιαίο, όπως και στο ποδόσφαιρο.

Επειδή έχει να κάνει με τρία μέρη, επιτρέψτε μου να περιμένουμε να γίνουν οι απαραίτητες συζητήσεις, οι οποίες γίνονται και θα συνεχίσουν να γίνονται. Είναι ύψιστη τιμή η Εθνική, αλλά είναι και τεράστια τιμή να ηγούμαι μιας προσπάθειας ενός σωματείου όπως είναι η ΤΣΣΚΑ. Ένας οργανισμός που προσπαθούμε να γίνουμε όλοι, όσο το δυνατόν καλύτεροι καθημερινά».

Για το αν συζήτησε το θέμα με τον Βατούτιν:

«Υπήρχε ένα meeting των ομάδων της Ευρωλίγκα στη Βαρκελώνη, το οποίο κράτησε αρκετά, εμείς είμαστε σε τουρνουά, φύγαμε για δύο παιχνίδια εκτός έδρας και ειλικρινά σας λέω ότι δε βρεθήκαμε πρόσωπο με πρόσωπο. Θα βρεθούμε όμως τις επόμενες ημέρες».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ