Επίσημο: Νέος Ομοσπονδιακός της Ιταλίας ο Ποτσέκο

Επίσημο: Νέος Ομοσπονδιακός της Ιταλίας ο Ποτσέκο

Η ιταλική Ομοσπονδία ανακοίνωσε επίσημα την πρόσληψη του Τζιανμάρκο Ποτσέκο για την τεχνική ηγεσία της εθνικής ομάδας της χώρας.

Μόνο η ανακοίνωση απέμενε για να πάρει το χρίσμα του νέου Ομοσπονδιακού τεχνικού της εθνικής ανδρών της Ιταλίας ο Τζιανμάρκο Ποτσέκο, με την ιταλική Ομοσπονδία να ανακοινώνει σήμερα, Πέμπτη (2/6) την πρόσληψή του. Ο διάδοχος του Μέο Σακέτι θα παρουσιαστεί στους εκπροσώπους του Τύπου αύριο, Παρασκευή (3/6, 15:30 ώρα Ελλάδας) σε κεντρικό ξενοδοχείο στο Μιλάνο.

Το ντεμπούτο του Ποτσέκο ως Ομοσπονδιακός προπονητής των «Azzurra» θα πραγματοποιηθεί στις 25 Ιουνίου στην Τεργέστη κατά τη διάρκεια του φιλικού αγώνα της εθνικής Ιταλίας με τη Σλοβενία. Ο πρώτος επίσημος αγώνας ως Ομοσπονδιακός των Ιταλών για τον Ποτσέκο θα είναι αυτός στο Αλμέρε, στις 4 Ιουλίου, απέναντι στην εθνική Ολλανδίας, στον τελευταίο αγώνα για την πρώτη προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023.

Η εθνική Ιταλίας έχει προγραμματίσει για τον Αύγουστο φιλικά παιχνίδια με τη Γαλλία (12 Αυγούστου στη Μπολόνια και 16 Αυγούστου στο Μονπελιέ), ενώ ακολουθούν αυτά με τη Σερβία και τη Γερμανία ή την Τσεχία (19 και 20 Αυγούστου στο τουρνουά του Αμβούργου). Οι Ιταλοί θα δώσουν και δύο επίσημους αγώνες εν συνεχεία για το πρώτο «παράθυρο» της δεύτερης προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023, με αντιπάλους που δεν είναι γνωστοί μέχρι στιγμής.

Η Ιταλία έχει κληρωθεί στον ίδιο όμιλο με την εθνική Ελλάδας στο Ευρωμπάσκετ (1-18 Σεπτεμβρίου), με τους αγώνες του ομίλου (Γ΄) να διεξάγονται στο Μιλάνο. Εκτός από τις Ελλάδα και Ιταλία, στον Γ΄ όμιλο έχουν κληρωθεί επίσης οι Εσθονία, Ουκρανία, Μεγάλη Βρετανία και Κροατία.

Στη σχετική ανακοίνωση πρόσληψης του Τζιανμάρκο Ποτσέκο, η ιταλική Ομοσπονδία αναφέρει τα εξής βιογραφικά στοιχεία για τον νέο Ομοσπονδιακό προπονητή της εθνικής ανδρών της χώρας:

«Γεννημένος στην Γκορίτσια στις 15 Σεπτεμβρίου 1972, ο Τζιανμάρκο Ποτσέκο είναι ο 22ος προπονητής της εθνικής ανδρών. Στην «Azzurra», ως παίκτης, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, το 2004. Συνολικά με την εθνική ομάδα είχε 84 συμμετοχές και πέτυχε 595 πόντους από το 1994 έως το 2005, συμμετέχοντας επίσης στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1998 στην Ελλάδα και στο Ευρωμπάσκετ 2005 στη Σερβία.

Η προπονητική του καριέρα ξεκίνησε το 2012 στον πάγκο της Ορλαντίνα, ομάδα την οποία οδήγησε στον τελικό των πλέι οφ της τότε Lega Due (Α2 Ιταλίας). Αφού διετέλεσε τεχνικός της Βαρέζε στη Serie A, μετακόμισε στην Κροατία για να βοηθήσει τον Βέλικο Μρσιτς στην Τσεντεβίτα Ζάγκρεμπ στη Euroleague, επιστρέφοντας στην Ιταλία στον πάγκο της Φορτιτούντο Μπολόνια, στην Α2.

Το 2019 ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Ντιναμό Σάσαρι, με την οποία κατέκτησε το Κύπελλο Ευρώπης της FIBA ​​και το Σούπερ Καπ Ιταλίας, φτάνοντας επίσης στους τελικούς του πρωταθλήματος της Serie A. Από φέτος, τη σεζόν 2021/2022 είναι βοηθός του Έτορε Μεσίνα στον πάγκο της Αρμάνι Μιλάνο, η οποία αναδείχτηκε Κυπελλούχος Ιταλίας 2022.

Η καριέρα του ως αθλητής είχε ξεκινήσει στην Ούντινε το 1991 (στην Α2). Μετά από έναν χρόνο στη Λιβόρνο, μετακόμισε στη Βαρέζε, όπου παρέμεινε από το 1994 έως το 2002, κατακτώντας το πρωτάθλημα τη σεζόν 1998-99 και το Σούπερ Καπ Ιταλίας το 1999. Φόρεσε επίσης τις φανέλες των Φορτιτούντο Μπολόνια (2002-05), Σαραγόσα (2005), Κίμκι (2005-07) και Κάπο ντ’ Ορλάνδο (2007-08), την ομάδα με την οποία ολοκλήρωσε την καριέρα του ως αθλητής».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ