Το «μονοπάτι» της Εθνικής στον δρόμο προς το Παγκόσμιο Κύπελλο

Το «μονοπάτι» της Εθνικής στον δρόμο προς το Παγκόσμιο Κύπελλο

Τι σημαίνει για την Εθνική μπάσκετ η νίκη επί της Μ. Βρετανίας σε συνδυασμό με την ήττα της Σερβίας στη Λετονία.

Η Εθνική μας ομάδα δεν άφησε κανένα περιθώριο στην Μεγάλη Βρετανία την οποία και… σκόρπισε με 93-71 στο ντεμπούτο του Δημήτρη Ιτούδη στον πάγκο της γαλανόλευκης.

Με την νίκη αυτή το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μεταφέρεται στην β φάση των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου, έχοντας ρεκόρ 3-1 ενώ ο νικητής του Μεγάλη Βρετανία-Τουρκία που θα γίνει την Κυριακή (3/7) στο Νιούκαστλ θα αρχίσει με ρεκόρ 2-2 και ο ηττημένος με 1-3.

Διαβάστε επίσης: Η βαθμολογία στον όμιλο της Εθνικής

Ο όμιλος της Εθνικής μας ενώνεται» στη δεύτερη προκριματική φάση με τον πρώτο, από τον οποίο προκρίνονται Λετονία, Σερβία και Βέλγιο, χωρίς να υπολογίζονται τα αποτελέσματά τους απέναντι στην τέταρτη Σλοβακία που αποκλείστηκε.

Η Λετονία μετά τη νίκη με 66-59 επί των Σέρβων εξασφάλισε μαθηματικά την πρώτη θέση και θα αρχίσει, όπως και η Ελλάδα, τη δεύτερη προκριματική φάση με 3-1, ενώ Σερβία και Βέλγιο διασταυρώνουν τα ξίφη τους την Κυριακή (3/7) με τον νικητή να μπαίνει στην δεύτερη φάση με 2-2 και τον ηττημένο με 1-3.

Έτσι ο νέος όμιλος θα απαρτίζετε από Ελλάδα, Λετονία, Σερβία, Τουρκία, Βέλγιο και Μ. Βρετανία, με τους τρείς πρώτους να προκρίνονται στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023.

Όπως είναι τα πράγματα αυτή την ώρα η Ελλάδα θα παίξει στο Βέλγιο στις 25/8 και θα υποδεχτεί την Σερβία στις 28/8! Θα ακολουθήσουν άλλα δύο «παράθυρα», στις 10 και 13 Νοεμβρίου και στις 24 και 27 Φεβρουαρίου, με τις ομάδες να εμφανίζονται… ληψές λόγω Euroleague και NBA που θα βρίσκονται σε εξέλιξη.

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ