Αυτοί είναι οι τρεις αρχηγοί της Εθνικής Ελλάδος

Αυτοί είναι οι τρεις αρχηγοί της Εθνικής Ελλάδος

Η Εθνική Ελλάδος θα έχει τρεις αρχηγούς στο Eurobasket και στα προκριματικά του παγκοσμίου κυπέλλου, με τους παλιούς της ομάδας να έχουν τη τιμητική τους

Η Εθνική Ελλάδος έχει μπει για τα καλά στο κλίμα των προκριματικών του παγκοσμίου κυπέλλου καθώς και σε αυτό του Eurobasket έχοντας ξεκινήσει προετοιμασία εδώ και περίπου δυο εβδομάδες, καθώς επίσης έχει παίξει ήδη δύο φιλικά με την Ισπανία.

Μια από τις εκκρεμότητες ήταν η τυπική αλλά άκρως τιμητική διαδικασία του καθορισμού του αρχηγού για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στα πλαίσια της οποίας ο Δημήτρης Ιτούδης ανακοίνωσε την απόφαση του, την οποία βέβαια είχε κάνει γνωστή στο σύνολο του από τις πρώτες μέρες.

Διαβάστε επίσης: Το ΝΒΑ αποσύρει το Νο6 από όλες τις ομάδες – Αυτός είναι ο λόγος

Συγκεκριμένα ο Έλληνας ομοσπονδιακός τεχνικός αποφάσισε βάσει… παλαιότητας και έδωσε το «περιβραχιόνιο» για πρώτη φορά σε τρεις παίκτες. Ο πρώτος κατά σειρά θα είναι ο Κώστας Παπανικολάου ενώ ακολουθούν οι Κώστας Σλούκας και Νικ Καλάθης.

Μάλιστα, και οι τρεις τους έχουν καταγράψει πάνω από εκατό συμμετοχές με το εθνόσημο στο στήθος με τον Νικ Καλάθη να βρίσκεται στη πρώτη θέση της σχετικής λίστας.

Αναλυτικά:

  1. Ο Νικ Καλάθης έχει 125 συμμετοχές στην Εθνική Ανδρών, με την πρώτη του παρουσία να καταγράφεται το 2009 όπου κατέκτησε και χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας.
  2. Με 121 συμμετοχές στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Κώστας Παπανικολάου ο οποίος επίσης εντάχθηκε στην «επίσημη αγαπημένη» το 2009 αλλά δεν πήρε μετάλλιο στο Eurobasket καθώς δεν ήταν στην αποστολή.
  3. Ο Κώστας Σλούκας έχει 107 συμμετοχές  με τη πρώτη του να είναι το 2011 όταν βρέθηκε στην αποστολή για το Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ