Έγραψε ιστορία ο Γιάννης – Πρώτος παίκτης με 40αρα έπειτα από 31 χρόνια (vid)

Έγραψε ιστορία ο Γιάννης – Πρώτος παίκτης με 40αρα έπειτα από 31 χρόνια (vid)

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν απολαυστικός κόντρα στη Σερβία και με τους 40 πόντους που σημείωσε έπιασε ένα στοιχειωμένο ρεκόρ από την εποχή του Νίκου Γκάλη.

Η Εθνική Ελλάδος δεν τα κατάφερε απέναντι στη Σερβία και «λύγισε» στην παράταση (100-94) παρά την προσπάθεια των διεθνών μας να γυρίσουν στο ματς.

Κορυφαίος για το αντιπροσωπευτικός μας συγκρότημα ήταν φυσικά ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ο οποίος ήταν απλά ασταμάτητος σκοράροντας 40 πόντους απέναντι στον Νίκολα Γιόκιτς και την παρέα του.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό αυτή δεν ήταν μια εμφάνιση που βλέπουμε συχνά από Έλληνες παίκτες, με τον «Greak Freak» να πιάνει ένα ιστορικό ρεκόρ από την εποχή του τεράστιου Νίκου Γκάλη.

Συγκεκριμένα, ο σταρ των Μιλγουόκι Μπακς έγινε ο πρώτος παίκτης έπειτα από 31 ολόκληρα χρόνια που σημειώνει 40 πόντους. Τελευταία φορά που είχε να συμβεί αυτό ήταν στις 29 Νοεμβρίου 1989 εναντίον της Βουλγαρίας για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 1991.

Τότε ο «γκάνγκστερ» φόρτωσε το καλάθι των αντιπάλων με 44 πόντους! Αξίζει να σημειωθεί πως το ρεκόρ είναι οι 53 πόντοι από έναν παίκτη και φυσικά ανήκει στον Νίκο Γκάλη από τον αγώνα με τον Παναμά για το Παγκόσμιο του 1986.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ