Ελλάδα – Βέλγιο 85-68: Θέαμα, περίπατος και τώρα Eurobasket (vid + pics)

Ελλάδα – Βέλγιο 85-68: Θέαμα, περίπατος και τώρα Eurobasket (vid + pics)

Η Εθνική κέρδισε στο... ρελαντί το Βέλγιο στο κατάμεστο ΟΑΚΑ, παρά τις απουσίες και έδειξε πανέτοιμη για το Eurobasket.

Η Εθνική Ελλάδος κατατρόπωσε το Βέλγιο στο ΟΑΚΑ με 85-68, για τη β’ φάση των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023 και βελτίωσε το ρεκόρ της στο 4-2. Ισοπεδωτικός και πάλι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ολοκλήρωσε με 26 πόντους το ματς και ήταν και πάλι ο MVP της Εθνικής, με άξιο συμπαραστάτη τον «killer» Τάιλερ Ντόρσεϊ (22π.)

Στο πρώτο ημίχρονο η Ελλάδα ήταν καταιγιστική από την αρχή, ρίχνοντας τον ρυθμό σε συγκεκριμένα διαστήματα και ουσιαστικά δεν επέτρεψε ποτέ στους Βέλγους να μπουν στο ματς. Για την ομάδα του Ιτούδη ξεκίνησαν οι Ντόρσεϊ, Καλάθης, Παπανικολάου, Γιάννης και Θανάσης Αντετοκούνμπο μέσα σε μια πανηγυρική ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ. Μετά την έναρξη του παιχνιδιού η FIBA ανακοίνωσε πως έγινε ρεκόρ προσέλευσης κόσμου σε προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου στην ευρωπαϊκή ζώνη.

Διαβάστε επίσης: Χαμός με τις απαράδεκτες δηλώσεις κατά του Γιάννη Αντετοκούνμπο – Ο κόσμος του μπάσκετ «σφάζει» τον Αρίνας

Η Εθνική έφτασε σε διψήφια διαφορά από το 7ο λεπτό της αναμέτρησης με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να κάνει το 17-6. Με πολύ καλά ποσοστά στα τρίποντα σε αυτό το διάστημα και με τον Ντόρσεϊ να ξεκινάει «καυτός» το ματς, η διαφορά εκτοξεύτηκε στο +15 με το σκορ στο τέλος της πρώτης περιόδου να γράφει 30-15. Στην δεύτερη περίοδο το σκηνικό δεν άλλαξε σε γενικές γραμμές με την Ελλάδα να υπερασπίζεται μια διαφορά στα όρια των 20 πόντων, φτάνοντας και στο 40-19 που ήταν και το μάξιμουμ που ξέφυγε η ελληνική ομάδα, με τους Βέλγους να βγάζουν μια αντίδραση στη δύση του δεύτερου δεκαλέπτου και το ημίχρονο να ολοκληρώνεται με σκορ 49-33.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Βέλγοι προσπάθησαν να μαζέψουν κάπως τη διαφορά αλλά η γαλανόλευκη δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα και με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να κάνει τα πάντα στο παρκέ, διατήρησε το ματς σε χαμηλό τέμπο μέχρι το τέλος. Πέρα από τους Γιάννη και Ντόρσεϊ πολύ θετική ήταν η παρουσία του Νικ Καλάθη που βοήθησε στο σκοράρισμα και στην άμυνα, κρατώντας το ρυθμό της Εθνικής.

Τα δεκάλεπτα: 30-15, 49-33, 64-44, 85-68.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ