Eurobasket 2022: Φάκελος… απουσίες (vids, pics)

Eurobasket 2022: Φάκελος… απουσίες (vids, pics)

Το Eurobasket ετοιμάζεται για το πρώτο του τζάμπολ και to10.gr σας παρουσιάζει τα ονόματα που θα λάμψουν δια της… απουσίας τους από το μεγάλο τουρνουά.

Όλα είναι έτοιμα για την έναρξη του Eurobasket 2022 και οι 24 εθνικές ομάδες, συμπεριλαμβανομένης και της Εθνικής μας, θα παλέψουν μέχρι το τέλος για την κατάκτηση των τριών μεταλλίων. Τα φώτα πέφτουν πάνω στους πρωταγωνιστές, με ορισμένες περιπτώσεις παικτών ωστόσο να ξεχωρίζουν λόγω της απουσίας τους. Άλλοι λόγω τραυματισμών και άλλοι λόγω προπονητικών αποφάσεων δεν θα δώσουν το παρών στα παρκέ της διοργάνωσης και to10.gr σας τους παρουσιάζει.

Τόρνικε Σενγκέλια (Γεωργία)

Ο μεγάλος σταρ της Γεωργίας δεν θα ενισχύσει την προσπάθεια της ομάδας του Ηλία Ζούρου στον 1ο όμιλο της διοργάνωσης. Τα παιχνίδια του γκρουπ θα πραγματοποιηθούν στην Τιφλίδα και έτσι οι οικοδεσπότες δεν θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά τον φόργουορντ της Μπολόνια. Ο Σενγκέλια τραυματίστηκε στον αγώνα των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου, απέναντι στην Ολλανδία, στον ώμο και θα χρειαστεί χειρουργείο για να ξεπεράσει το πρόβλημά του.

Ο τραυματισμός του Σενγκέλια:

Διαβάστε επίσης: O OΠΑΠ στο πλευρό της Εθνικής Ομάδας για το Eυρωμπάσκετ (vid)

Ντανίλο Γκαλινάρι (Ιταλία)

Η αντίπαλος της Εθνικής μας στον 3ο όμιλο θα στερηθεί των υπηρεσιών του παίκτη των Μπόστον Σέλτικς, μετά τον τραυματισμό που υπέστη στο γόνατο στον αγώνα κόντρα στη Γεωργία. Μεγάλο πλήγμα για τους «μπλε» που θα παραταχθούν χωρίς έναν από τους πιο έμπειρους παίκτες τους, για τα παιχνίδια που θα γίνουν στο Μιλάνο. Ο Γκαλινάρι ήταν μέλος της Ιταλίας στο Eurobasket του 2015, στο οποίο η γειτονική χώρα κατετάγη 6η.

Ο τραυματισμός του Γκαλινάρι στο γόνατο:

Άντε Ζίζιτς (Κροατία)

Ο πρώτος παίκτης της λίστας που θα απουσιάσει από το Eurobasket χωρίς να είναι τραυματίας. Ο πρώην NBAer με τη φανέλα των Καβαλίερς και νυν παίκτης της Αναντολού Εφές, έμεινε εκτός τελικής λίστας για τη διοργάνωση, από τον τεχνικό των Κροατών, μια απόφαση που ξάφνιασε αρκετούς, μιας και μιλάμε για έναν ψηλό κορυφαίου επιπέδου για την Ευρώπη. Η Κροατία, η οποία αποκλείστηκε από τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, θα ψάξει την υπέρβαση στο Eurobasket, ξεκινώντας από τον όμιλο όπου βρίσκεται και η Ελλάδα. Η απουσία πάντως του Ζίζιτς είναι ιδιαίτερα σημαντική για το ρόστερ της ομάδας.

Σέρχιο Γιουλ (Ισπανία)

Τι κι αν κοντεύει να συμπληρώσει το 35ο έτος της ηλικίας του. Ο φυσικός ηγέτης της Ισπανίας και της Ρεάλ Μαδρίτης, συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην εθνική ομάδα. Ωστόσο ο Γιουλ έπεσε κι αυτός θύμα των «παραθύρων» του Παγκοσμίου Κυπέλλου και μετά από τον αγώνα των «ρόχας» με την Ισλανδία, αποκόμισε έναν μυϊκό τραυματισμό που θα του στερήσει την ευκαιρία να δώσει μια από τις τελευταίες του παραστάσεις με τη φανέλα της εθνικής.

Το μήνυμα του Γιουλ για τον τραυματισμό του:

Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς (Σερβία)

Ακόμα ένας NBAer που δεν θα αγωνιστεί στο φετινό Eurobasket είναι ο γκαρντ των Ατλάντα Χοκς. Ο Μπογκντάνοβιτς δεν έχει καταφέρει να αναρρώσει από τον τραυματισμό του στο γόνατο και θα χάσει τις αναμετρήσεις του τουρνουά. Αυτή θα είναι και η δεύτερη συνεχόμενη φορά που ο Σέρβος σούπερ σταρ θα απουσιάσει από τις υποχρεώσεις της εθνικής καθώς είχε αναγκαστεί να λείψει και από το προολυμπιακό του 2021, μιας και τότε αγωνιζόταν στους τελικούς της Ανατολικής περιφέρειας του NBA με τους Χοκς.

Μίλος Τεόντοσιτς (Σερβία)

Ο Σέρβος γκαρντ «κόπηκε» από την προεπιλογή της εθνικής, από τον ομοσπονδιακό τεχνικό, Σβέτισλαβ Πέσιτς, σε μια κίνηση που λίγοι περίμεναν. Οι λόγοι που ο παίκτης της Βίρτους Μπολόνια δεν βρέθηκε στην δωδεκάδα των «Πλάβι» είναι καθαρά αγωνιστικοί όπως δήλωσε και ο ίδιος ο Πέσιτς. Ο Τεόντοσιτς ήταν αναπόσπαστο κομμάτι της εθνικής από το 2007 έχοντας κατακτήσει τρία ασημένια μετάλλια, στο Eurobasket του 2009, στο Παγκόσμιο το 2014 και στους Ολυμπιακούς το 2016.

Υπάρχουν ακόμα αρκετές περιπτώσεις αθλητών που δεν θα βρεθούν στην τελική φάση της διοργάνωσης για τραυματισμούς ή άλλους λόγους όπως οι: Ρίκι Ρούμπιο (Ισπανία), Νάντο Ντε Κολό (Γαλλία), Βίκτορ Ουεμπανιάμα (Γαλλία), Ντονάτας Μοτεγιούνας (Λιθουανία), Αρτούρας Γκουντάιτις (Λιθουανία), Μάρκο Μπελινέλι (Ιταλία), Νίκολα Βούτσεβιτς (Μαυροβούνιο), ενώ στα ερωτηματικά βρίσκονται ο Τόμας Σατοράνσκι (Τσεχία) και φυσικά ο Κώστας Αντετοκούνμπο (Ελλάδα).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ