Ιταλία – Εσθονία 83-62: Πάρτι της Ιταλίας κόντρα στην Εσθονία και τώρα… Ελλάδα

Ιταλία – Εσθονία 83-62: Πάρτι της Ιταλίας κόντρα στην Εσθονία και τώρα… Ελλάδα

Παίζοντας όσο χρειαζόταν η Ιταλία επικράτησε με 83-62 της Εσθονίας στο Μιλάνο και ξεκίνησε ιδανικά τις υποχρεώσεις της στο Ευρωμπάσκετ. Επόμενη αντίπαλος για την «Σκουάντρα Ατζούρα» η Εθνική μας ομάδα (3/9, 22.00).

Τον τίτλο του φαβορί επιβεβαίωσε η Ιταλία κόντρα στην Εσθονία στην πρεμιέρα του Ευρωμπάσκετ. Οι οικοδεσπότες του Γ’ ομίλου δεν αντιμετώπισαν κανέναν πρόβλημα επικρατώντας με 83-62.

Η Ιταλία ήταν πολύ ανώτερη της Εσθονίας, πήρε από νωρίς διψήφια διαφορά και δεν ξανακοίταξε πίσω. Ο πολυτιμότερος παίκτης για την Ιταλία ήταν ο Σιμόνε Φοντέκιο με 19 πόντους και 5 τελικές πάσες. Εξαιρετικός ήταν και ο Νικολό Μέλι με 17 πόντους, 5 ριμπάουντ και 4 κλεψίματα.

Διαβάστε επίσης: Κροατία – Ελλάδα 85-89: Ο 13ος Θεός παίζει στην Εθνική Ελλάδος και τον λένε Γιάννη

Από την πλευρά των ηττημέων ο  Κερ Κρίσα είχε 17 πόντους και 5 ασίστ.

Ο αγώνας 

Η Εσθονία παρουσιάστηκε ανταγωνιστική μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο, απέναντι στο φαβορί της αναμέτρησης. Στο δεύτερο δεκάλεπτο άλλαξαν οι ισορροπίες, με την Ιταλία να πατάει γκάζι με ένα επημέρους σερί 14-2 (35-20) και από εκείνο το σημείο και έπειτα δεν σήκωσε το πόδι από το… γκάζι.

Στην επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε με την Ιταλία να διατηρεί την διαφορά συνεχώς στο +20 προσφέροντας παράλληλα και θέαμα στο κοινό της.

Το τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα με την Ιταλία να επικρατεί εύκολα με 83-62 και να στρέφει πλέον το βλέμμα της στην αυριανό αγώνα κόντρα στην Ελλάδα (3/9, 22.00).

Τα δεκάλεπτα: 21-18, 52-33, 69-52, 83-62

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ