Σερβία – Ολλανδία 100-76: Άνετη «100σταρα» για την παρέα του Γιόκιτς

Σερβία – Ολλανδία 100-76: Άνετη «100σταρα» για την παρέα του Γιόκιτς

Η Σερβία ξεκίνησε με νίκη τις υποχρεώσεις της στο Eurobasket 2022, επικρατώντας με άνεση απέναντι την Ολλανδία με 100-76.

Η Σερβία ξεκίνησε με το δεξί το Eurobasket 2022, κερδίζοντας με άνεση την Ολλανδία με 100-76. Κυρίαρχοι σχεδόν σε όλο τον αγώνα οι «Πλάβι», οι Ολλανδοί μείωσαν στους πέντε στα μισά του τρίτου δεκαλέπτου αλλά δεν μπόρεσαν να κάνουν το «θαύμα». Τεράστιο ματς από τον Ντε Γιόνγκ με 28 πόντους, ο οποίος πάλευε μόνος του απέναντι στα υπερόπλα της Σερβίας.

Ο Νίκολα Γιόκιτς έκανε στην κυριολεξία πάρτι και στις δύο ρακέτες, ενώ Μίσιτς και Κάλινιτς με ρεσιτάλ από τα 6,75μ. ανέβασαν τη διαφορά για να κλείσει η Σερβία το 1ο δεκάλεπτο προηγούμενη με διψήφιο αριθμό πόντων. Στη συνέχεια ο Σβέτισλαβ Πέσιτς προχώρησε σε ροτέισον, ρίχνοντας στο παρκέ τους αναπληρωματικούς οι οποίοι εκτόξευσαν τη διαφορά στους 17.

Διαβάστε επίσης: Κροατία – Ελλάδα 85-89: Ο 13ος Θεός παίζει στην Εθνική Ελλάδος και τον λένε Γιάννη

Το υπόλοιπο του ημιχρόνου κυμάνθηκε στα ίδια επίπεδα με τη διαφορά να παραμένει σταθερά πάνω από τους δέκα πόντους και το πρώτο μέρος να ολοκληρώνεται με σκορ 51-38.

Στην τρίτη περίοδο οι «Οράνιε» έτρεξαν ένα σερί 7-0 και μείωσαν στους έξι, ενώ κατάφεραν να κρατηθούν κοντά στο σκορ μέχρι τα μισά του δεκαλέπτου. Από εκείνο το σημείο και μετά οι Σέρβοι με πρωταγωνιστή τον Λούτσιτς ανέβασαν ξανά τη διαφορά πάνω από τους δέκα, με την τελευταία περίοδο να αποκτά διαδικαστικό χαρακτήρα και το σκορ εν τέλει να φτάνει σε πολύ υψηλά επίπεδα με το τελικό 100-76 να είναι αντιπροσωπευτικό της εικόνας του ματς στη μεγαλύτερη διάρκειά του.

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ