Ας μιλήσουμε για τον Δημήτρη Αγραβάνη: Ο «X-Factor» της Εθνικής (vids)

Ας μιλήσουμε για τον Δημήτρη Αγραβάνη: Ο «X-Factor» της Εθνικής (vids)

Οι εξαιρετικές εμφανίσεις του Δημήτρη Αγραβάνη με τα γαλανόλευκα, τα αποθεωτικά σχόλια από Δημήτρη Ιτούδη και Γιάννη Αντετοκούνμπο, αλλά και η επόμενη μέρα για τον 27χρονο φόργουορντ, που πήγε στο Eurobasket ως free agent.

Είναι ο παράγοντας «Χ» της Εθνικής ομάδας στο φετινό Eurobasket. Τρίτος σκόρερ πίσω από τους Γιάννη Αντετοκούνμπο (31.0 ανά ματς) και Τάιλερ Ντόρσεϊ (17.0 ανά ματς), με 8.5 πόντους ανά παιχνίδι, αλλά και τρίτος στα ριμπάουντ πίσω από τον Greek Freak (10.3) και τον Κώστα Παπανικολάου (6.3), με 4.3 «σκουπίδια» ανά ματς.

Ο λόγος για τον Δημήτρη Αγραβάνη, ο οποίος πραγματοποιεί εντυπωσιακές εμφανίσεις στο Eurobasket, έχοντας επίσης 1.8 ασίστ ανά παιχνίδι και 1.3 κλεψίματα, με τον διεθνή άσο να βγάζει ενέργεια και στις δύο πλευρές του παρκέ, βοηθώντας τα μέγιστα τη γαλανόλευκη.

Διαβάστε επίσης: Στο βιβλίο των ηρώων: Ο Γιάννης, ο Γκάλης και οι άλλοι με τις Εθνικές 40αρες

Ο 27χρονος ήταν κομβικός στη νίκη της Εθνικής επί της Ιταλίας, έχοντας 13 πόντους και 5 ριμπάουντ, ενώ ήταν εξαιρετικός στη νίκη επί της Κροατίας, ολοκληρώνοντας το ματς με 11 πόντους και 4 ριμπάουντ. Στα ματς με Μεγάλη Βρετανία και Ουκρανία είχε από 5 πόντους.

Συνολικά έχει 11/20 σουτ εντός πεδιάς, με 4/7 δίποντα, 7/13 τρίποντα και 5/8 βολές, με τον Αγραβάνη να βοηθάει και στην άμυνα, βγάζοντας ενέργεια και δίνοντας πολλές λύσεις στον Δημήτρη Ιτούδη, που τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση για τις εμφανίσεις του 27χρονου φόργουορντ. Ο τεχνικός της γαλανόλευκης είχε κάνει ειδική αναφορά στον Αγραβάνη, μετά την σπουδαία εμφάνιση που πραγματοποίησε ο διεθνής άσος στο παιχνίδι με την Κροατία.

«Πάντα βρίσκουμε κάποιον αθλητή που έρχεται από τον πάγκο είναι σημαντικό. Σήμερα ο Αγραβάνης ήταν καταπληκτικός», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Ιτούδης, με τον προπονητή της Εθνικής ομάδας να του απονέμει τα εύσημα και να τον επιβραβεύει για το πάθος που δείχνει στα παιχνίδια και για τη σκληρή δουλειά που κάνει στις προπονήσεις.

Εμφανίσεις που ανάγκασαν ακόμα και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να υποκλιθεί στον Αγραβάνη. Εμφανίσεις, που έχουν βοηθήσει πολύ την Εθνική ομάδα στο πρώτο κομμάτι του φετινού Eurobasket και αναμφίβολα έχουν ανεβάσει τις μετοχές του Ελληνα φόργουορντ, με τον 27χρονο να έχει ταξιδέψει στην Ιταλία όντας free agent.

Ο διεθνής άσος έχει ολοκληρώσει τη συνεργασία του με τον Προμηθέα και ψάχνει για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Ενας παίκτης που όπως αποδεικνύει στις αναμετρήσεις της γαλανόλευκης είναι κορυφαίου επιπέδου και αναμφίβολα μπορεί να σταθεί σε ομάδα της Euroleague.

Τα τελευταία χρόνια ήταν ο ηγέτης του Προμηθέα, ενώ πέρσι ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα έχοντας στην κανονική διάρκεια 13.7 πόντους μέσο όρο, με 64.18% στα δίποντα, 27.78% στα τρίποντα, 58.21% στις βολές, 6.8 ριμπάουντ και 2.2 ασίστ, ενώ στα play offs είχε 14.5 πόντους μέσο όρο, με 64.5% στα δίποντα, 22.7% στα τρίποντα, 73.5% στις βολές, με 5.3 ριμπάουντ και 2.8 ασίστ. Νούμερα, τα οποία δεν περνούν απαρατήρητα, με τον Αγραβάνη να έχει την ποιότητα, αλλά και την εμπειρία για να σταθεί στο κορυφαίο επίπεδο.

Παρόλα αυτά ακόμα δεν έχει βρει ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του, με τον 27χρονο να είναι σε αναζήτηση μπασκετικής στέγης. Οι δύο ομάδες της Ελλάδας που παίζουν στην Euroleague (σ.σ Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός), δεν δείχνουν ιδιαίτερα «ζεστές» για τον διεθνή φόργουορντ. Οι Ερυθρόλευκοι έχουν κλείσει το ρόστερ τους, ενώ οι Πράσινοι παρότι ψάχνουν για τεσσάρι, δεν δείχνουν διατεθειμένοι να κινηθούν για τον Αγραβάνη.

Πριν από λίγους μήνες υπήρξε φημολογία ότι ο Παναθηναϊκός καλοβλέπει την περίπτωση του 27χρονου, αλλά τελικά όπως όλα δείχνουν, το ενδιαφέρον του Τριφυλλιού παρέμεινε σε φιλολογικό επίπεδο, ίσως λόγω του «ερυθρόλευκου» παρελθόντος του Αγραβάνη. Ισως λόγω του εκρηκτικού του χαρακτήρα, ο οποίος πολλές φορές επισκιάζει την ποιότητα του Ελληνα φόργουορντ. Οι εμφανίσεις του στο Eurobasket ίσως αλλάξουν τα δεδομένα και να δούμε ενδεχομένως τον Παναθηναϊκό να κάνει κίνηση για τον πρώην άσο του Προμηθέα.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το όνομα του Δημήτρη Αγραβανη πριν από λίγο καιρό είχε παίξει δυνατά για τη Ρετζιο Εμιλια, με τους Ιταλούς να κάνουν λόγο για επαφές ανάμεσα στις δύο πλευρές, αλλά χωρίς τελικά αποτέλεσμα, με τον 27χρονο φόργουορντ να παραμένει free agent. Απομένει να φανεί που θα κάτσει η «μπίλια» και ποια ομάδα θα τον αποκτήσει…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ