Η νύχτα που ο Γιαννούλης συγκλόνισε την Ελλάδα (Vids)

Η νύχτα που ο Γιαννούλης συγκλόνισε την Ελλάδα (Vids)

Η τρομερή εμφάνιση με τη Γερμανία στους «8» και το συγκλονιστικό κλάμα στο φινάλε απέδειξαν γιατί ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης βρίσκεται στην Εθνική...

Η Εθνική Ελλάδος γνώρισε την ήττα από τη Γερμανία στον προημιτελικό του Eurobasket με 107-96 και αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Η «επίσημη αγαπημένη» παρότι προσπάθησε να κάνει επική ανατροπή στην τέταρτη περίοδο δεν τα κατάφερε, οι Γερμανοί «σφυροκοπούσαν» έξω από τη γραμμή του τρίποντου και αναπόφευκτα η «γαλανόλευκη» αποχαιρέτησε πρόωρα (με βάση τις προσδοκίες που είχαν δημιουργηθεί) τη διοργάνωση.

Η αλήθεια είναι πως η Εθνική εμφανίστηκε στο πιο σημαντικό ματς της διοργάνωσης κατώτερη των περιστάσεων, οι περισσότεροι παίκτες δεν έπιασαν υψηλά στάνταρ απόδοσης, κάτι που μαρτυρά και το τελικό σκορ.

Ωστόσο, πέρα από την… όαση του Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος έκανε ότι περνάει από το χέρι του για να περάσει στα ημιτελικά η «γαλανόλευκη», «έλαμψε» και ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης. Ο Έλληνας γκαρντ που ουσιαστικά ήταν ο 11ος παίκτης του ρόστερ της Εθνικής βγήκε μπροστά στο πιο σημαντικό παιχνίδι και προσπάθησε να κάνει τη διαφορά και να φέρει μαζί με τον Greek Freak την πρόκριση.

Ο «Λάρι» ήταν συγκλονιστικός στο παρκέ στα 17 λεπτά που αγωνίστηκε σκοράροντας 18 πόντους με 4/4 τρίποντα, 1/1 δίποντα, 4/6 βολές, μαζεύοντας 4 ριμπάουντ, μοιράζοντας μια ασίστ και κάνοντας ένα κλέψιμο.

Τα νούμερα όμως όσο εντυπωσιακά και αν είναι για έναν παίκτη που στα προηγούμενα έξι παιχνίδια είχε σύνολο 25 πόντους, δεν λένε την αλήθεια για όσα έδωσε ο Λαρεντζάκης…

Ο Έλληνας διεθνής γκαρντ κατέθεσε και την ψυχή του στο παρκέ από το πρώτο δευτερόλεπτο που πάτησε μέχρι και το τελευταίο, έβαλε το σώμα του στη φωτιά, έβγαλε πολλές άμυνες, απέναντι σε ψηλούς παίκτες (Βάγκνερ, Τίμαν, Τάις), σκόραρε με κάθε τρόπο και ουσιαστικά ήταν η «σπίθα» για να γυρίσει η Ελλάδα το ματς στο ημίχρονο.

Παράλληλα, ήταν αυτός που έδωσε το έναυσμα της αντεπίθεσης και στην επανάληψη όταν το σκορ ξέφυγε, όμως δεν ήταν αρκετός για να κάνει μαζί με τον Αντετοκούνμπο μια ανεπανάληπτη ανατροπή, σε ένα ματς που από το ξεκίνημα «στράβωσε».

Όλοι οι Έλληνες παίκτες και φίλαθλοι μπορεί να είναι απογοητευμένοι από την ήττα στους «8», όμως το χθεσινό βράδυ η εμφάνιση του Λαρεντζάκη και η ψυχή έδειξε τον δρόμο για την επόμενη μέρα στην «Επίσημη Αγαπημένη».

Οι συγκινητικές προσπάθειες του εντός των τεσσάρων γραμμών, αλλά και το γεγονός ότι λύγισε μετά τον αποκλεισμό και αποχώρησε με δάκρυα στα μάτια είναι ακριβώς ότι χρειαζόταν στο ματς η Εθνική, αλλά και ότι χρειάζεται για το μέλλον… Και ο «Λάρι» απέδειξε με περίτρανο τρόπο γιατί αξίζει που βρίσκεται και θα βρίσκεται στην Εθνική ομάδα…

Το συγκλονιστικό κλάμα του Λαρεντζάκη στον προημιτελικό

Τα νούμερα του Λαρεντζάκη στο Eurobasket

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ