El Diez: Ένας «Θεός» της μπάλας στον Ολυμπιακό (Vids)

El Diez: Ένας «Θεός» της μπάλας στον Ολυμπιακό (Vids)

Ο Ολυμπιακός πυροδοτεί νέα «βόμβα» μεγατόνων στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και to10.gr παρουσιάζει όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τη σπουδαία καριέρα του Χάμες Ροντρίγκες.

Ο Ολυμπιακός μετά την τεράστια μεταγραφή του Μαρσέλο, είναι έτοιμος να πραγματοποιήσει ακόμη μια «βόμβα» που θα «ταράξει» τα νερά του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Οι ερυθρόλευκοι συμφώνησαν και με τον Χάμες Ροντρίγκες και την Αλ Ραγιάν για να ενεργοποιήσει το δεύτερο «μπαμ» του καλοκαιριού.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας έχουν βαλθεί να «τρελάνουν» τους πάντες και συμφώνησαν με τον παίκτη, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα και περνάει από ιατρικές εξετάσεις στον Ολυμπιακό. Οι συζητήσεις αφορούν τον δανεισμό του 31χρονου μεσοεπιθετικού, ο οποίος πιέζει εδώ και δύο εβδομάδες για την επιστροφή του στην Ευρώπη.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο πρώην άσος της βασίλισσας και συμπαίκτης στην ισπανική ομάδα με τον Μαρσέλο, αμείβεται με 6.000.000 ευρώ τον χρόνο στην Αλ Ραγιάν, όμως είναι πλέον θέμα χρόνου να ανακοινωθεί από τον Ολυμπιακό. To10.gr με αφορμή τη νέα σπουδαία κίνηση από τον Ολυμπιακό παρουσιάζει όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τον 31χρονο σούπερ σταρ και τη μυθική καριέρα του.

Από την Κολομβία στην Αργεντινή και από το «εργοστάσιο» της Πόρτο στους κορυφαίους του Μουντιάλ της Βραζιλίας και μια από τις ακριβότερες μεταγραφές της Ρεάλ Μαδρίτης. Η καριέρα του Χάμες Ροντρίγκες δεν είναι πλούσια μόνο σε εμπειρίες, συμμετοχές και γκολ, αλλά και σε χρήματα, αφού πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που μέχρι τα 31 του χρόνια έχει κάνει μεταγραφές σχεδόν 150.000.000 ευρώ.

Το «ξεπέταγμα» στη Λατινική Αμερική και το σκάουτινγκ της Πόρτο

Ο Χάμες Ροντρίγκες ξεκίνησε να παίζει μπάλα στην πατρίδα του την Κολομβία και στις ακαδημίες της Τολιμένσε. Από πολύ μικρή ηλικία ξεχώρισε για τις ικανότητες του με την μπάλα, την εντυπωσιακή τεχνική κατάρτιση που διέθετε και τις απίθανες εκτελέσεις φάουλ, με αποτέλεσμα να αναγκάσει το 2005 την Ενβιγκάδο να τον εντάξει στην Κ20.

Αμέσως έδειξε στοιχεία και έκανε τη διαφορά με αποτέλεσμα να αναγκάσει την Μπάνφιλντ από την Αργεντινή να δώσει τον Ιανουάριο του 2008, περίπου 280.000 ευρώ χωρίς να έχει συμμετοχή στην πρώτη ομάδα. Ο Χάμες στην Αργεντινή έδειξε ότι είναι φτιαγμένος για μεγάλα πράγματα με το καλημέρα.

Έπαιξε στην αρχή στη Β’ ομάδα της Μπάνφιλντ όμως πήρε… προαγωγή και κατέγραψε σε 1.5 χρόνο συνολικά 50 συμμετοχές, με 10 γκολ και 7 ασίστ, ενώ κατέκτησε και το πρωτάθλημα. Αριθμοί που ανάγκασαν το φοβερό σκάουτινγκ της Πόρτο να βγάλει από τα ταμεία της το ποσό των 7.500.000 ευρώ για να τον αποκτήσει και να φέρει στην Ευρώπη ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στη Λατινική Αμερική.

Η «εκτόξευση» στην Πόρτο και το «μπαμ» στη Μονακό

Το ταλέντο του ήταν αδιαμφισβήτητο και στην Πόρτο το κατάλαβαν από την πρώτη στιγμή. Η αξιοποίησή του έγινε σε μεγάλο βαθμό και σεζόν με την σεζόν, γινόταν όλο και καλύτερος. Η ωριμότητα που έβγαζε στον αγωνιστικό χώρο, έκανε τον πορτογαλικό σύλλογο να τρίβει τα χέρια του, αφού μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης τον είχαν τσεκάρει. Μία τέτοια πρόταση, ήρθε το καλοκαίρι του 2013.

Με απολογισμό 32 γκολ και 42 ασίστ σε διάστημα 108 αγώνων, αλλά και 1 Europa League και 3 πρωταθλήματα, η Μονακό είναι έτοιμη να δαπανήσει πολλά περισσότερα από τα 7,5 εκατ. που έδωσαν οι «δράκοι» για να τον αποκτήσουν. Εκτός από τις συμμετοχές, ο ταλαντούχος άσος μέτρησε τρία πρωταθλήματα, ένα κύπελλο και τέσσερα Σούπερ Καπ Πορτογαλίας ενώ ήταν από τους κορυφαίους στην κατάκτηση του Europa League.

Τελικά οι Μονεγάσκοι βγάζουν από τα ταμεία τους το ποσό των 45.000.000 ευρώ για τον Χάμες το καλοκαίρι του 2013. Σε ηλικία μόλις 24 ετών, ο Ροντρίγκες θέλει να αποδείξει ότι αξίζει μία θέση στην αποστολή της Κολομβίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 στην Βραζιλία.

Μέσα σε έναν χρόνο στη Μονακό ο Χάμες είχε 38 ματς με 10 γκολ και 14 ασίστ. Το σημαντικότερο όλων ήταν η επιρροή που είχε μέσα στον αγωνιστικό χώρο, γεγονός που έκανε όλη την Ευρώπη να είναι στα «πόδια» του. Και όλα αυτά πριν από το ανεπανάληπτο Μουντιάλ του 2014 με την Κολομβία. Τότε που όλος ο ποδοσφαιρικός κόσμος τον λάτρεψε.

Το μυθικό Μουντιάλ του 2014

Ο Χάμες Ροντρίγκες έκανε στο Μουντιάλ του 2014 ένα ολόκληρο έθνος να τον έχει σαν Θεό σε ένα μόλις μήνα. Ο Κολομβιανός σούπερ σταρ μετά τη μαγική χρονιά στη Μονακό ήταν ο ηγέτης και της εθνικής του ομάδας στα γήπεδα της Βραζιλίας και έκανε όργια.

Ο Χάμες και οι συμπαίκτες του κατάφεραν να φέρουν την Κολομβία μια ανάσα από τα ημιτελικά (αποκλείστηκε από την οικοδέσποινα Βραζιλία), όμως ο ίδιος είχε κάνει πράγματα και θαύματα.

Συγκεκριμένα, ο Χάμες είχε αναδειχτεί πρώτος σκόρερ σε εκείνη τη διοργάνωση με 6 γκολ, ενώ είχε πετύχει το ωραιότερο τέρμα της διοργάνωσης κόντρα στην Ουρουγουάη στους «16». Ένα μοναδικό βολέ που έδωσε την πρόκριση στην οκτάδα για την ομάδα του. Για την ιστορία σε εκείνο το ματς είχε πετύχει δυο τέρματα.

Συνολικά ο Χάμες είναι διεθνής από το 2011 με την εθνική Κολομβίας και μετράει 86 ματς και 24 γκολ, όντας μαζί με τον Ρανταμέλ Φαλκάο ότι καλύτερο έχει να δείξει η Κολομβία τον 21ο αιώνα.

Η «χρυσή» μεταγραφή στη Ρεάλ Μαδρίτης

Οι «τρελές» εμφανίσεις του στο Μουντιάλ αλλά και στη Μονακό, αναγκάζουν τη Ρεάλ Μαδρίτης να κάνει τα πάντα για να τον αποκτήσει. Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι γνωστή για τις πανάκριβες μεταγραφές της. Δεν θα μπορούσε να αφήσει την περίπτωση του Χάμες ανεκμετάλλευτη.

Στο πρόσωπό του, έβλεπε τον επόμενο ηγέτη της μεσαίας γραμμής. Με 75.000.000 ευρώ, τον κάνει δικό της και του προσφέρει «γη και ύδωρ». Ο διεθνής μεσοεπιθετικός φόρεσε τα λευκά της «Βασίλισσας» και ξεκίνησε να πρωταγωνιστεί.

Μάλιστα, ο Χάμες παίρνει και τη φανέλα με το Νο. 10 στη βασίλισσα, ενώ στην παρουσίαση του γίνεται πανικός. Συνολικά στη βασίλισσα μένει τρία χρόνια, πραγματοποιεί μια εντυπωσιακή πρώτη σεζόν και ακόμη δυο καλές, όπου έχει 125 συμμετοχές, 37 γκολ και 42 ασίστ. Με τους μερένχες κατακτάει 2 πρωταθλήματα, 2 Champions League, 2 Σούπερ Καπ Ευρώπης και 1 Σούπερ Καπ Ισπανίας.

Η «αναγέννηση» στην Μπάγερν

Τα πολλά αστέρια στο ρόστερ της Ρεάλ Μαδρίτης, έκαναν δύσκολη την ζωή του Κολομβιανού χαφ. Μετά από τρία χρόνια, ο Χάμες αποφάσισε πως ήρθε η ώρα να αποχωρήσει από τη Ρεάλ και ο Κάρλος Αντσελότι, ο οποίος τον είχε σε μεγάλη εκτίμηση, τον ζητάει από την διοίκηση της Μπάγερν Μονάχου.

Ο διεθνής μέσος είδε τον γερμανικό σύλλογο ως ένα προορισμό όπου θα αναγεννηθεί η καριέρα του. Ο δανεισμός ήταν διετής και οι «βαυαροί» χρειάστηκαν να πληρώσουν 13 εκατ. ευρώ μόνο για το ενοίκιο, με όψιον αγοράς στα 40 εκατ.

Παρότι ξεκίνησε δυναμικά, η απόλυση του Ιταλού προπονητή, έφερε τριγμούς στην πορεία του παίκτη και οι μόνιμοι πρωταθλητές Γερμανίας τον άφησαν στο περιθώριο. Η ποιότητά του δεν αμφισβητήθηκε ποτέ αλλά δεν κατάφερε να καθιερωθεί στα νέα δεδομένα. Στην βαλίτσα του για την επιστροφή στην Μαδρίτη είχε 67 συμμετοχές με 15 γκολ και 20 ασίστ ενώ πανηγύρισε δύο πρωταθλήματα, ένα κύπελλο και δύο Σούπερ Καπ Γερμανίας.

Η «λατρεία» του Αντσελότι, η Έβερτον και η Αλ Ραγιάν

Ο Χάμες μετά τον δανεισμό του στην Μπάγερν, επέστρεψε στη Ρεάλ αλλά για να φύγει έναν χρόνο αργότερα για την Premier League. Ο Κολομβιανός σούπερ σταρ μεταγράφηκε ως ελεύθερος στην Έβερτον, όπου εκεί συνάντησε ξανά τον Κάρλο Αντσελότι, ο οποίος τον ήθελε σε όποια ομάδα βρέθηκε προπονητής.

Στα «ζαχαρωτά» ο Χάμες βρήκε τον καλό του εαυτό και πήρε φανέλα βασικού με το «καλημέρα», αφού ο Ιταλός κόουτς είχε δημιουργήσει μια ομάδα που «απελευθέρωσε» στο γήπεδο τον 31χρονο. Εκεί έμεινε για μια σεζόν και είχε 26 ματς, με 6 γκολ και 9 ασίστ, πραγματοποιώντας μια μεστή σεζόν και βοηθώντας την Έβερτον να πραγματοποιήσει μια από τις καλύτερες σεζόν της τα τελευταία χρόνια.

Η αποχώρηση του Αντσελότι όμως και πάλι έφερε τον Χάμες σε δύσκολη θέση, όπως και τα οικονομικά προβλήματα των «μπλε», με αποτέλεσμα να φτάσει πρόταση από την Αλ Ραγιάν πέρσι τον Σεπτέμβριο, ύψους 8.000.000 ευρώ και να αναγκάσει την Έβερτον να τον πουλήσει. Ο Χάμες εκεί πήρε ένα «παχυλό» συμβόλαιο που του απέφερε πάνω από 6.000.000 ευρώ ετησίως.

Ο Κολομβιανός είχε υπογράψει διετές συμβόλαιο και πέρσι έκλεισε την σεζόν με 14 ματς, 5 γκολ και 7 ασίστ. Φέτος όμως ήθελε ουσιαστικά από την αρχή της σεζόν ν’ αλλάξει ομάδα και να συνεχίσει την καριέρα του ξανά στην Ευρώπη. Ο Χάμες Ροντρίγκες ήταν σε συζητήσεις με αρκετές ομάδες, αλλά επέλεξε τον Ολυμπιακό, όπου θα είναι και πάλι συμπαίκτης με τον Μαρσέλο, με τον Κολομβιανό να περνάει από ιατρικά και να είναι θέμα χρόνου να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στο λιμάνι…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ