Κατσίβελης: «Ο κόσμος αγαπάει την Εθνική, μαζί να πανηγυρίσουμε ακόμα έναν στόχο»

Κατσίβελης: «Ο κόσμος αγαπάει την Εθνική, μαζί να πανηγυρίσουμε ακόμα έναν στόχο»

Ο Δημήτρης Κατσίβελης, θα είναι ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας στα τελευταία παιχνίδια των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου απέναντι σε Σερβία και Λετονία και μίλησε για τη στήριξη και τη συνεισφορά του κόσμου.

Η Εθνική Ελλάδος έχει ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023 και ετοιμάζεται να ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της για τα προκριματικά μέσα από τη διαδικασία των «παραθύρων», με τους δύο τελευταίους αγώνες απέναντι σε Σερβία (24/02) και Λετονία (27/02).

Ο Δημήτρης Κατσίβελης, ο οποίος θα διατελέσει αρχηγός της «γαλανόλευκης» για τους δύο αυτούς αγώνες και ανέφερε στις δηλώσεις του τη μεγάλη τιμή που νιώθει γι’ αυτό, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην παρουσία του κόσμου που ήταν έντονη καθ’ όλη τη διάρκεια των προκριματικών.

Διαβάστε επίσης: Παναθηναϊκός: Τι ζήτησε ο Λάσο από τον Γιαννακόπουλο και τι λένε οι ατζέντηδες για το νέο μπάτζετ

Όσα είπε ο Κατσίβελης στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ:

Για το γεγονός ότι θα είναι αρχηγός:

«Μεγάλη τιμή, τι να λέμε τώρα… Ούτε που το είχα φανταστεί τότε που αρχίσαμε αυτή τη διαδικασία των προκριματικών και ήμουν κι εγώ παρών. Τιμή ήταν έτσι κι αλλιώς η παρουσία μου στην ομάδα, οι κλήσεις που δεχόμουν για να βοηθάω στις δύσκολες πορείες και τους μεγάλους στόχους που είχαμε. Και φτάσαμε έτσι να έχουμε εξασφαλίσει πια την τρίτη πρόκριση μέσω των «παράθυρων», δύο Παγκόσμια, ένα Πανευρωπαϊκό, να είναι πάντα παρούσα η Εθνική Ανδρών στα μεγάλα ραντεβού».

Πιστεύεις ότι το ματς με τη Σερβία στα Άνω Λιόσια (24/2) θα είναι και το «μπράβο» των φιλάθλων στην ομάδα για την επίτευξη του στόχου;

«Ο κόσμος σε όλη αυτή την πορεία δεν έλειψε ποτέ από δίπλα μας, την αγαπάνε την Εθνική οι φίλαθλοι και το δείχνουν πάντα. Όπου κι αν έχουμε παίξει τους είχαμε κοντά και μας βοήθησαν πολύ, είναι μέρος της προσπάθειας και θεωρώ βέβαιο ότι θα είναι κοντά και σε αυτό το, ας το πούμε αποχαιρετιστήριο, παιχνίδι για να κλείσουμε όλοι μαζί την πορεία που έφερε την πρόκριση στο Παγκόσμιο».

Είναι αποδεδειγμένα παράδοξο στη διαδικασία των «παραθύρων» να γίνεται αναφορά σε απόντες, από την ώρα που οι εκάστοτε παρόντες πετυχαίνουν τον στόχο.

«Εντάξει, υπάρχει η λογική, αλλά νομίζω με την πορεία αυτού του θεσμού, από την πρώτη φορά κιόλας, έγινε συνείδηση στον κόσμο ότι όποιος φοράει τη φανέλα της Εθνικής και το αξίζει και το νιώθει ως υπέρτατη αθλητική τιμή και κάνει τα πάντα για να δικαιώσει την κλήση.

Όπως μας είπε και ο κόουτς στην πρώτη συγκέντρωση, στο μυαλό όλων υπάρχει αρχικά το να νικάμε κάθε παιχνίδι, αλλά κι αν κάποτε δεν τα καταφέρνουμε να έχουμε δώσει τα πάντα προσπαθώντας και εν συνεχεία, να έχουμε το κίνητρο του να διεκδικήσουμε μια θέση για τη διοργάνωση του καλοκαιριού».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ