Πρωταθλήτρια Ευρώπης Κ20 η Γαλλία (89-79)

Πρωταθλήτρια Ευρώπης Κ20 η Γαλλία (89-79)

Η Εθνική ομάδα Νέων της Γαλλίας επιβλήθηκε με 89-79 στην παράταση του αξιόμαχου Ισραήλ στον τελικό του Eurobasket U20 και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Η Γαλλία αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στην κατηγορία των Νέων Ανδρών (U20), καθώς επικράτησε του Ισραήλ με 89-79 στην παράταση (κανονική διάρκεια 72-72) και κατάκτησε πανάξια την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο, ούσα η κορυφαία ομάδα της διοργάνωσης.

Πάντως, η νίκη επί του Ισραήλ στον τελικό (89-79) ήρθε αρκετά δύσκολα, ενώ οι νεαροί «Μπλε» κινδύνεψαν να χάσουν και τον αγώνα, όταν στα 9΄΄ πριν τη λήξη ο Βολφ πέτυχε το καλάθι της ισοφάρισης για το Ισραήλ, πήρε και το φάουλ αλλά έχασε τη βολή.

Διαβάστε επίσης: Ο Βενιαμίν Αμπόσι του Ολυμπιακού «λάμπει» με την Εθνική Εφήβων κι ετοιμάζεται για το Eurobasket (vids)

Στην παράταση μίλησε ο Καμαρντίν με επτά σερί πόντους, ένα τρίποντο και ένα… τετράποντο και έκανε το 77-77 84-77, ενάμιση λεπτό πριν τη λήξη. Ο Καμαρντίν είχε 23 πόντους και ο Ρενό 26, ενώ για τους «αργυρούς» Ισραηλινούς ο Γιάκοβ μέτρησε 31 πόντους και ο Βολφ 17, με 15 ριμπάουντ.

Οι πολύ μαχητικοί Ισραηλινοί κατετάγησαν στη δεύτερη θέση και πήραν το ασημένιο μετάλλιο, ενώ τρίτη ήταν η ελληνική ομάδα, που έφτασε στη διάκριση μετά από έξι χρόνια.

Η τελική κατάταξη:

Γαλλία
Ισραήλ
Ελλάδα
Βέλγιο
Σερβία
Γερμανία
Τουρκία
Λιθουανία
Ιταλία
Ισπανία
Σλοβενία
Ισλανδία
Μαυροβούνιο
Κροατία
Πολωνία
Εσθονία

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ