Ο Βενιαμίν Αμπόσι του Ολυμπιακού «λάμπει» με την Εθνική Εφήβων κι ετοιμάζεται για το Eurobasket (vids)

Ο Βενιαμίν Αμπόσι του Ολυμπιακού «λάμπει» με την Εθνική Εφήβων κι ετοιμάζεται για το Eurobasket (vids)

Ο Βενιαμίν Αμπόσι είναι ένα μεγάλο project του Ολυμπιακού και του ελληνικού μπάσκετ κι ετοιμάζεται να δώσει τα διαπιστευτήριά του με τη φανέλα της Εθνικής Εφήβων στο επερχόμενο Eurobasket U18.

Καλοκαίρι Εθνικών Ομάδων το φετινό. Κι αν από την «επίσημη αγαπημένη» δεν γνωρίζουμε ακόμα τι ακριβώς να περιμένουμε στο επερχόμενο Μουντομπάσκετ του Αυγούστου, όσον αφορά τις μικρές Εθνικές όμως τα πράγματα ξεκίνησαν με εξαιρετικό τρόπο, μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου από τους Νέους στο Eurobasket U20 του Ηρακλείου.

Σειρά παίρνει η Εθνική Εφήβων, που επιστρέφει τη Δευτέρα (17/07) από την Ισπανία όπου συμμετείχε σε φιλικό τουρνουά προετοιμασίας και μπαίνει στην τελική ευθεία για το Ευρωπαϊκό Κ18 που θα ξεκινήσει στις 22 Ιουλίου και θα διεξαχθεί στη Σερβία. Η Ελλάδα έδωσε τρία φιλικά στην Ιβηρική, απέναντι σε Ισπανία, Λιθουανία και Ιταλία, εκεί όπου μεταξύ άλλων πρόλαβε να λάμψει το άστρο του νεαρού παίκτη του Ολυμπιακού, Βενιαμίν Αμπόσι.

Διαβάστε επίσης: Στο Βελιγράδι ο Μίροτιτς – Τελειώνει το σίριαλ της μεταγραφής του

Στο πρώτο παιχνίδι με την Ισπανία, ο Αμπόσι ολοκλήρωσε με 23 πόντους και 8 ριμπάουντ στη νίκη της Εθνικής με 97-96. Ακολούθησε η εμφάνιση με 8 πόντους (2ος σκόρερ πίσω από τον Λιοτόπουλο που είχε 10π.) απέναντι στη Λιθουανία, ενώ 6 πόντους πρόσθεσε στη νίκη επί της Ιταλίας με 76-59 στο τελευταίο φιλικό.

Ο 17χρονος (γεννημένος το 2006) Αμπόσι έχει ήδη ξεκινήσει να κάνει το όνομά του γνωστό στους φίλους του μπάσκετ, καθώς βρίσκεται στις ακαδημίες του Ολυμπιακού από το 2020 και μάλιστα έχει κάνει το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα, παίρνοντας τις κατάλληλες εμπειρίες δίπλα στους αθλητές των Ερυθρόλευκων.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας του έδωσε χρόνο συμμετοχής μέσα στη σεζόν για πρώτη φορά στον αγώνα πρωταθλήματος κόντρα στην Καρδίτσα, όπως επίσης και σε παιχνίδι Euroleague απέναντι στην Άλμπα στο Βερολίνο, όπου έγραψε ιστορία καθώς έγινε ο νεότερος παίκτης του Ολυμπιακού που αγωνίστηκε στην Euroleague, με τον νεαρό άσο να καταρρίπτει το ρεκόρ του NBAer πλέον, Αλεξέι Ποκουσέφσκι.

Η μητέρα του είναι από την Ελλάδα και ο πατέρας του από την Αφρική, ενώ πριν έρθει στους Ερυθρόλευκους ήταν στον Εργοτέλη. Ο Αμπόσι ήταν μέλος της Εθνικής ομάδας Παίδων που κατέκτησε την 4η θέση στο Πανευρωπαϊκό U16 (σ.σ η γαλανόλευκη ηττήθηκε στον μικρό τελικό από τη Γαλλία).

Ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του εγχώριου μπάσκετ, με τον 17χρονο να πραγματοποιεί σπουδαίες εμφανίσεις στο Πανευρωπαϊκό U16, έχοντας μέσο όρο 6 πόντους, 4.9 ριμπάουντ και 1 ασίστ. Στο ματς της πρεμιέρας με την Ισπανία είχε 8 πόντους, ενώ στον μικρό τελικό με τη Γαλλία είχε 7. Μια αναμέτρηση μάλιστα στην οποία αγωνίστηκε τραυματίας.

Είναι ένα project το οποίο πιστεύουν πολύ στον Ολυμπιακό για το μέλλον, που με την κατάλληλη στήριξη και δουλειά ενδέχεται να απασχολήσει αρκετά στη συνέχεια της καριέρας του. Προς το παρών αναμένουμε να τον δούμε με τη φανέλα της Εθνικής Ομάδας στο προσεχές Eurobasket U18.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ