Παπαδόπουλος: «Όλα τα παιδιά αξίζουν ευκαιρίες»

Παπαδόπουλος: «Όλα τα παιδιά αξίζουν ευκαιρίες»

Για τη μεγάλη διάκριση της Εθνικής Ελλάδος με την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου μίλησε ο Κώστας Παπαδόπουλος.

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής της εθνικής Νέων Ανδρών, Κώστας Παπαδόπουλος, βρέθηκε στην αγκαλιά των παικτών του για μία ακόμη φορά στο τέλος ενός παιχνιδιού στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U20.

Λίγο μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου, συγκινημένος αναφέρθηκε στο παιχνίδι, αλλά και στα νέα παιδιά που χρειάζονται καθοδήγηση και υπομονή:

«Κάναμε μια μεγάλη ανατροπή. Τα παιδιά το θέλανε πάρα πολύ, αλλά δεν μας έβγαινε το παιχνίδι. Ήμασταν πάρα πολύ άστοχοι, δεν καταφέραμε από την αρχή να βρούμε ρυθμό, γιατί εμείς είμαστε ομάδα που βρίσκει ρυθμό από την άμυνά της. Το κάναμε στο δεύτερο ημίχρονο και παρότι συνεχίσαμε να είμαστε άστοχοι, τα παιδιά δεν σταμάτησαν να το πιστεύουν και θεωρώ πως πήραμε ένα μετάλλιο που σίγουρα το αξίζουμε. Όλα τα παιδιά αξίζουν ευκαιρίες, το μόνο που χρειάζονται είναι καθοδήγηση, εμπιστοσύνη και υπομονή. Πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι για τη συνέχεια».

Ο Γιάννης Μερμίγκης, ένα από τα μυαλά της Εθνικής Ομάδας που σήμερα έπαιξε το δικό του ρόλο στην άμυνα και όχι μόνο έκανε λόγο για «δικαίωση» μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου με τη νίκη επί του Βελγίου στην παράταση. «Ήταν δικαίωση για όλους τους κόπους που κάναμε από τις 3 Ιουνίου μέχρι σήμερα”, τόνισε ο Μερμίγκης και συνέχισε:

«Δώσαμε στους εαυτούς μας αυτό που αξίζαμε. Είχαμε θέσει από την αρχή υψηλούς στόχους για τη διοργάνωση αυτή, καταλήξαμε να τους υλοποιήσουμε, αν και όχι στο έπακρο γιατί ξεκινήσαμε για το χρυσό. Όμως και το χάλκινο μετάλλιο είναι μια μεγάλη διάκριση για μας. Το αξίζαμε και το καταφέραμε. Δείξαμε ψυχικά αποθέματα, αυτός είναι ο τρόπος του παιχνιδιού μας. Παίζουμε με μυαλό και ψυχή, έχουμε μεγάλα… καρύδια».

Ο Νίκος Πλώτας ήταν και πάλι εκεί, όπως έκανε σε όλη τη δύσκολη διαδρομή της Εθνικής Νέων Ανδρών και να προσφέρει σε άμυνα και επίθεση. Λίγο μετά το τέλος του αγώνα με το Βέλγιο δήλωνε προσπαθώντας να συγκρατήσει τα συναισθήματά του: «Δύο μήνες τώρα δώσαμε τα πάντα. Προετοιμαστήκαμε κατάλληλα, ίσως να μη φτάσαμε στο ιδανικό αποτέλεσμα, που θα ήταν το χρυσό, αλλά θα έχουμε κάτι να θυμόμαστε από αυτή τη διοργάνωση. Είμαστε μια ομάδα που έχουμε τη νοοτροπία να μην τα παρατάμε ποτέ, μας την έχει περάσει ο προπονητής μας. Παλεύουμε όλα τα παιχνίδια μέχρι το τελευταίο λεπτό».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ