Τζάμπολ στο 32ο τουρνουά «Ακρόπολις»: Η Ελλάδα κόντρα στη Σερβία

Τζάμπολ στο 32ο τουρνουά «Ακρόπολις»: Η Ελλάδα κόντρα στη Σερβία

Η Εθνική αντιμετωπίζει τη Σερβία στην πρεμιέρα του τουρνουά «Ακρόπολις».

Η βραδιά του αγώνα της εθνικής ανδρών με τη Σλοβενία ήταν ξεχωριστή και την έκανε αξέχαστη η βράβευση του Νίκου Γκάλη. Πλέον, Οι παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη μετρούν αντίστροφα για το 32ο Τουρνουά «Ακρόπολις», στο οποίο αντιμετωπίζουν τη Σερβία των πολλών «αστέρων» την Τρίτη (8/8) στις 19:45 και την Ιταλία την Πέμπτη (10/8) την ίδια ώρα. Το ματς της «επίσημης αγαπημένης» με την Ιταλία θα είναι το τελευταίο φιλικό για την εθνική ανδρών στην Ελλάδα, πριν αναχωρήσει για το τελευταίο τουρνουά προετοιμασίας στο Άμπου Ντάμπι και στη συνέχεια για τις Φιλιππίνες και το Παγκόσμιο Κύπελλο. Στις 19:45, αρχίζει και ο αγώνας Σερβία-Ιταλία, την Τετάρτη (9/8), στο 32ο Τουρνουά «Ακρόπολις».

Mε τρεις συμμετέχουσες ομάδες, αντί τεσσάρων, θα διεξαχθεί το 32ο τουρνουά «Ακρόπολις», στο ΟΑΚΑ, δηλαδή με τις εθνικές Ελλάδας, Σερβίας και Ιταλίας, στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2023 που αρχίζει στις 25 Αυγούστου, στην Ασία.

Διαβάστε επίσης: Ραγδαίες εξελίξεις με Κανός, Νότιγχαμ Φόρεστ και… Ολυμπιακό

Η εθνική Ελλάδας είχε κατακτήσει το 31ο τουρνουά «Ακρόπολις» πέρυσι και θέλει να κάνει φέτος το «repeat». Aν τα καταφέρει, τότε θα αυξήσει σε δεκαεννέα τους τίτλους της στα 32 Τουρνουά «Ακρόπολις».

Η εθνική Σερβίας θα έχει στην αποστολή της στην Αθήνα 14 παίκτες, με τον Σβέτισλαβ Πέσιτς να αφήνει εκτός τον Άλεν Σμάιλαγκιτς, τον Ούρος Τριφούνοβιτς, τον Νίκολα Τόπιτς και τον Ντούσαν Μπεσλάκ. Οι 14 παίκτες της εθνικής Σερβίας στο 32ο Τουρνουά «Ακρόπολις» είναι οι εξής: Στέφαν Γιόβιτς, Αλέκσα Αβράμοβιτς, Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς, Νεμάνια Νέντοβιτς, Μάρκο Γκούντουριτς, Βάνια Μαρίνκοβιτς, Αλέκσα Ραντάνοβ, Όγκνιεν Ντόμπριτς, Ντέγιαν Νταβίντοβατς, Φίλιπ Πετρούσεβ, Νίκολα Γιόβιτς, Ντούσαν Ρίστιτς, Νίκολα Μιλουτίνοβ και Μπόρισα Σάμανιτς.

Στο περιθώριο του τουρνουά «Ακρόπολις», η εθνική Νέων Ανδρών που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα θα εισπράξει το χειροκρότημα όλων στο τουρνουά Aegean Ακρόπολις. Η ομάδα θα τιμηθεί για την κατάκτηση της 3ης θέσης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U20 που φιλοξενήθηκε τον Ιούλιο στην Κρήτη. Λίγο πριν το τζάμπολ του αγώνα Ελλάδα – Σερβία, στην πρεμιέρα του ιστορικού τουρνουά στο ΟΑΚΑ, οι προβολείς θα στραφούν και πάλι πάνω στους παίκτες, στους προπονητές και σε όλο το επιτελείο που δούλεψε ενάμιση μήνα για να φτάσει η Ελλάδα έως το βάθρο.

Ο Δημήτρης Ιτούδης έχει στη διάθεσή του για το Τουρνουά «Ακρόπολις» τους εξής 16 παίκτες: Κώστας Παπανικολάου, Θανάσης Αντετοκούνμπο, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Δημήτρης Αγραβάνης, Γιώργος Παπαγιάννης, Μιχάλης Λούντζης, Ντίνος Μήτογλου, Λευτέρης Μποχωρίδης, Παναγιώτης Καλαϊτζάκης, Νίκος Ρογκαβόπουλος, Δημήτρης Μωραΐτης, Βασίλης Τολιόπουλος, Τόμας Ουόκαπ και Μανώλης Χατζηδάκης, Ιωάννης Παπαπέτρου, Γιώργος Τσαλμπούρης.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Το πρόγραμμα του 32ου τουρνουά «Ακρόπολις» έχει ως εξής:

Το πρόγραμμα του τουρνουά

8/8 19.45 Ελλάδα-Σερβία

9/8 19.45 Σερβία-Ιταλία

10/8 19.45 Ιταλία-Ελλάδα

* Όλοι οι αγώνες θα μεταδοθούν από την ΕΡΤ 1

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ