Ντόντσιτς: «Είναι δύσκολο να αντικαταστήσω τους Ντράγκιτς και Μούριτς»

Ντόντσιτς: «Είναι δύσκολο να αντικαταστήσω τους Ντράγκιτς και Μούριτς»

Ο Ντόντσιτς έδωσε συνέντευξη πριν το φιλικό με την Ισπανία και αναφέρθηκε στην αποτυχία του περσινού EuroBasket, αλλά και την αρχηγία του στην Εθνική.

Ο Λούκα Ντόντσιτς μίλησε στην As για την αποτυχία της Σλοβενίας στο περσινό EuroBasket, όπου αποκλείστηκε στα προημιτελικά από την Πολωνία.

Ο σούπερ σταρ των Μάβερικς υποσχέθηκε ότι θα είναι πάντα παρών για την εθνική του ομάδα, εκτός αν είναι τραυματίας φυσικά.

«Απογοήτευσα την ομάδα μου. Απογοήτευσα μία ολόκληρη χώρα. Είναι δικό μου λάθος. Θα επανέλθω καλύτερος. Θα φοράω πάντα τη φανέλα της Εθνικής αν δεν είμαι τραυματισμένος», δήλωσε εν όψει του αποψινού (11/8) φιλικού με την Ισπανία.

«Ήταν ένα μακρύ καλοκαίρι για μένα, αλλά χαίρομαι που βρίσκομαι στο γήπεδο. Δεν είχα αγωνιστεί από τις 10 Απριλίου. Ανυπομονώ. Ο στόχος είναι ο ίδιος όπως πάντα. Όταν πηγαίνω σε ένα τουρνουά σκέφτομαι μόνο να αναδειχτώ πρωταθλητής! Μπορεί τα πράγματα να εξελιχθούν διαφορετικά, αλλά αυτός θα είναι πάντα ο στόχος».

Ενώ για το γεγονός ότι αυτό το καλοκαίρι επέστρεψε στα παρκέ πιο αδύνατος, είπε: «Νιώθω καλύτερα. Μπορείτε να το δείτε. Τα εύσημα πάνε στον κόουτς Μάτσεκ (σ.σ. προσωπικός του γυμναστής)».

Όσο για την αρχηγία του, μετά την αποχώρηση του Γκόραν Ντράγκιτς, πρόσθεσε: «Είναι μεγάλη τιμή. Νιώθω περήφανος. Αποφασίστηκε από τον κόουτς και τους συμπαίκτες μου. Δεν είναι κάτι καινούργιο για μένα, αφού ηγούμουν στα αποδυτήρια. Όπως και στους Μάβερικς. Δεν προετοιμάζομαι ξεχωριστά για αυτό. Δεν είναι κάτι που μαθαίνεις. Αν το έχεις… το έχεις. Είναι δύσκολο να αντικαταστήσω τους προκατόχους μου, Ντράγκιτς και Μούριτς».

Επίσης, ο Ντόντσιτς τόνισε πως δεν σκέφτεται ιδιαίτερα το ΝΒΑ αυτές τις μέρες: «Δεν βλέπω αυτό το τουρνουά ως προετοιμασία για τη σεζόν στο ΝΒΑ. Απολαμβάνω τις στιγμές με την ομάδα και τους φίλους μου μέσα σε αυτήν. Καταλαβαίνουμε ο ένας τον άλλον. Είναι μεγάλη ευχαρίστηση να παίζεις για την Εθνική Σλοβενίας. Ό,τι συμβαίνει εδώ δεν έχει καμία σχέση με τους Μάβερικς. Αυτήν τη στιγμή δεν σκέφτομαι καθόλου το Ντάλας, αλλά θεωρώ πως πρέπει να γίνονται τα απαραίτητα βήματα. Ίσως θα πρέπει να προσθέσουμε κάποιον, ίσως και όχι».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ