Το μεγάλο… φάουλ με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο

Το μεγάλο… φάουλ με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν θα είναι στην αποστολή της Εθνικής ενόψει Mundobasket. Κάτι που λίγο πολύ όσοι παρακολουθούσαν την υπόθεση το περίμεναν. Ωστόσο ο τρόπος που το «επικοινώνησαν» οι δύο πλευρές απέχει πολύ από τον ενδεδειγμένο...

Εδώ και αρκετό καιρό η Εθνική έχει ξεκινήσει την προετοιμασία της για το παγκόσμιο μπασκετικό ραντεβού του Mundobasket που θα γίνει σε Ιαπωνία, Φιλιππίνες και Ινδονησία. Έγιναν φιλικά. Η ομάδα νίκησε δύο, έχασε άλλα δύο, ανέδειξε πρωταγωνιστές και τίμησε μεταξύ όλων αυτών τον τεράστιο Νίκο Γκάλη. Όλα αυτά έγιναν όμως υπό τη σκιά του Γιάννη Αντετοκούνμπο…

Ο Greek Freak είναι γνωστό πως εδώ και πολύ καιρό αντιμετωπίζει πρόβλημα με τα γόνατά του που καταπονούνται πολύ στον «μαραθώνιο» του ΝΒΑ και μάλιστα δεν του επέτρεψαν να είναι άκρως ανταγωνιστικός στην κόντρα των Μπακς με τους Μαϊάμι Χιτ που έφερε και τον πρόωρο αποκλεισμό των Ελαφιών από τα playoffs του NBA.

Διαβάστε επίσης: Χαμός για Τζέιμς: Δεν είναι μόνο ο Ολυμπιακός – Και άλλη ομάδα στο… κόλπο

Ωστόσο με τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του Γιάννη να έχουν τελειώσει στις 27/4, ο καθαρισμός στο ταλαιπωρημένο αριστερό του γόνατο έγινε στις 5/7 δηλαδή 69 ημέρες μετά το τελευταίο ματς που είχε να δώσει με την ομάδα του.

Η επιλογή αυτή, έθεσε εξ αρχής το θέμα της συμμετοχής του στο Mundobasket εν αμφιβόλω. Η επιθυμία του Γιάννη Αντετοκούνμπο για να συμμετέχει στις διοργανώσεις με τη Γαλανόλευκη είναι δεδομένη και αποδεδειγμένη εδώ και χρόνια καθώς είναι η δεύτερη μόλις μεγάλη διοργάνωση που έχει χάσει την τρέχουσα δεκαετία που αγωνίζεται με την Εθνική.

Όπως δεδομένη είναι και η έντονη επιθυμία του να χαρίσει ένα μετάλλιο στην Ελλάδα σε μεγάλη διοργάνωση. Το ανέφερε και στην πρόσφατη ανάρτησή του στα social media, ενώ στο παρελθόν έχει πει πως το θεωρεί σημαντικότερη διάκριση από ένα ακόμα πρωτάθλημα NBA.

Ωστόσο σε επικοινωνιακό επίπεδο τόσο η πλευρά του Γιάννη όσο και αυτή της Ομοσπονδίας παίρνει… κάτω από τη βάση. Ο ίδιος ο 28χρονος φόργουορντ, όσο δούλευε πάνω στην αποκατάστασή του, ήταν εξαφανισμένος από τα «κοινά» της Εθνικής. Δεν βρέθηκε στο ΟΑΚΑ ούτε στην πρώτη συγκέντρωση, ούτε στην επίσημη φωτογράφιση, ούτε σε ένα από τα ματς του τουρνουά Ακρόπολις για χάρη του κόσμου, ενώ ήταν εκκωφαντική η απουσία του από την βράβευση του Νίκου Γκάλη.

Εν μέσω αποθεραπείας και προφανώς δεσμευμένος από χορηγικές συμφωνίες εκατομμυρίων που ακολουθούν έναν πρωταθλητή και δις MVP του NBA, επισκέφτηκε τόσο την Κίνα όσο και την πατρίδα των γονιών του, τη Νιγηρία, γεγονός που «έβλαψε» τη δημόσια εικόνα του στη μεγάλη μάζα φιλάθλων.

Ευθύνες σημαντικές έχει και η Ομοσπονδία που κράτησε τον Αντετοκούνμπο στην προεπιλογή μέχρι την τελευταία στιγμή, περιμένοντας την… χάρη από τους Μιλγουόκι Μπακς. Με τον κόουτς Ιτούδη σε κάθε σχετική ερώτηση από δημοσιογράφους να δηλώνει επί της ουσίας άγνοια επί της εξέλιξης της υπόθεσης αυτής.

Αντί με το… καλημέρα να ξεκαθαρίσει η ΕΟΚ πως ο Γιάννης θέλει αλλά για λόγους υγείας δεν θα μπορέσει να συμμετάσχει με την Εθνική στο Παγκόσμιο, ευχόμενη του ταχεία αποκατάσταση και δίνοντας ραντεβού για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Γιατί όσο και να ήθελε ο Αντετοκούνμπο, οι Μπακς καλά έκαναν από μεριάς τους και μπλόκαραν τη συμμετοχή του ακόμα και σε μεταγενέστερη φάση του τουρνουά καθώς ο Γιάννης αποτελεί μια επένδυση εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων του οργανισμού.

Άλλωστε επέτρεψαν στον Greek Freak να αγωνιστεί στο Eurobasket και η επιβάρυνση στο σώμα του φάνηκε μέσα στη σεζόν που ολοκληρώθηκε, οπότε ποιος μπορεί να τους ρίξει άδικο;

Τι κρατάμε τελικά από όλο αυτό; Αφήνουμε πίσω τα όσα λάθη έγιναν. Η Εθνική θα προσπαθήσει να… σπάσει το ταβάνι της με το υπάρχον ρόστερ, βγάζοντας νέους πρωταγωνιστές (Γουόκαπ, Λούντζη), επανεντάσσοντας τον Μήτογλου και «ψήνοντας» ταλέντα όπως οι Ρογκαβόπουλος και Μωραΐτης που ίσως γίνουν de facto 12δάτοι ακόμα και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Εκεί όπου μαζί με τον Γιάννη, Μιλγουόκι θέλοντος και υγείας επιτρέπουσας και τους Σλούκα και Καλάθη σε ένα γαλανόλευκο… last dance, θα πάμε με σκοπό ένα Ολυμπιακό μετάλλιο που τόσο λείπει από τους διεθνείς αλλά και τους φιλάθλους της Επίσημης Αγαπημένης.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ