ΗΠΑ – Ελλάδα 108-86: Διαφορά επιπέδου…

ΗΠΑ – Ελλάδα 108-86: Διαφορά επιπέδου…

Η Εθνική ομάδα των ΗΠΑ ήταν σε άλλο επίπεδο και αποδείχθηκε... πολλή για την Ελλάδα, με τους Αμερικανούς να παίρνουν τη φιλική νίκη με σκορ 108-86, στο τουρνουά του Άμπου Ντάμπι.

Η Εθνική Ελλάδος έδωσε ένα πολύ δυνατό φιλικό απέναντι στις ΗΠΑ για το τουρνουά του Άμπου Ντάμπι, με το σύνολο του Στιβ Κερ να αποδεικνύει πως είναι σε άλλο… επίπεδο, φεύγοντας με τη νίκη, χάρη στο τελικό 108-86.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, αν εξαιρέσουμε την πρώτη περίοδο, πάλεψε σε πολύ καλό βαθμό το παιχνίδι, ήταν κοντά στους δέκα πόντους για ένα μεγάλο διάστημα, όμως η ανωτερότητα των Αμερικανών ήταν αδιαμφισβήτητη, κάτι που φαίνεται και στο τελικό σκορ.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Άντονι Έντουαρντς με 21 πόντους, έχοντας από κοντά τους Τζάρεντ Τζάκσον Τζούνιορ και Τζέιλεν Μπράνσον με 11 και 9 πόντους αντίστοιχα. Πολύ καλός και ο Καμ Τζόνσον με 13. Από την άλλη πλευρά, για τη χώρα μας, ξεχώρισαν οι Νίκος Ρογκαβόπουλος και Παναγιώτης Καλαϊτζάκης με 12 πόντους έκαστος, ενώ από 11 πρόσθεσαν οι Γιώργος Παπαγιάννης και Τόμας Γουόκαπ.

Στο πρώτο δεκάλεπτο οι Αμερικανοί ξεκίνησαν αρκετά εύστοχα παίρνοντας νωρίς προβάδισμα με το 8-2. Η Εθνική μας έμενε κοντά στο σκορ χάρη στα μακρινά σουτ με το 13-7, ωστόσο η διαφορά άρχισε να ξεφεύγει από εκεί και πέρα. Οι παίκτες του Κερ έφτασαν στο 20-7, με την Εθνική να μειώνει στους 10 για το 25-15. Έτσι η πρώτη περίοδος έκλεισε στο 32-15 υπέρ των Ηνωμένων Πολιτειών.

Οι Αμερικανοί άρχισαν καλά και στο δεύτερο δεκάλεπτο, φτάνοντας μάλιστα και στη μεγαλύτερη διαφορά τους στον αγώνα με το 37-19. Κάπου εκεί όμως η Ελλάδα με ένα καλό σερί (12-0) χάρη στην εξαιρετική της άμυνα μπόρεσε να μειώσει και να φτάσει στο 37-31. Από εκεί και πέρα η ΗΠΑ πάτησε… γκάζι με επιμέρους 9-2 έφτασε στο +13 με το 46-33. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν άφησε όμως το ματς να ξεφύγει ξανά και έμενε κοντά, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με τον φωτεινό πίνακα να δείχνει το 52-41 υπέρ των ΗΠΑ.

Στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου ο Άντονι Έντουαρντς και ο Τζάρεντ Τζάκσον Τζούνιορ έκαναν… δύσκολη τη ζωή της Εθνικής. Ο άσος των Μινεσότα Τίμπεργουλβς έκανε τη… ζημιά από μακριά με τις κινήσεις του, ενώ ο ψηλός των Μέμφις Γκρίζλις χτύπησε κοντά στο καλάθι παίρνοντας αρκετά φάουλ που τον οδηγούσαν σε βολές. Έτσι η διαφορά άρχισε να ανεβαίνει, φτάνοντας στο +20 για πρώτη φορά με το 69-49. Ο ρυθμός στη συνέχεια έπεσε, όμως προς το φινάλε ανέβηκε… απότομα, με τους Αμερικανούς να φτάνουν στο 86-67 στο τέλος της τρίτης περιόδου.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Τζέιλεν Μπράνσον πήρε την σκυτάλη από Έντουαρντς και Τζάκσον, δίνοντας σκορ σε συνεχόμενες φάσεις για την ομάδα του Στιβ Κερ. Η Εθνική μας πατούσε καλά για τα δεδομένα του ματς, όμως το φινάλε υπήρξε μια χαλάρωση με αρκετά λάθη, που έδωσαν την ευκαιρία στις ΗΠΑ να αυξήσουν τη διαφορά στη μεγαλύτερη τιμή της, για εν τέλει φτάσουμε και στο 108-86.

Τα δεκάλεπτα: 32-17, 52-41, 85-67, 108-86

Δείτε ΕΔΩ τα στατιστικά του αγώνα*

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ