Εθνική Ελλάδος: Ρογκαβόπουλος, Λούντζης και Καλαϊτζάκης έχουν αρπάξει την ευκαιρία

Εθνική Ελλάδος: Ρογκαβόπουλος, Λούντζης και Καλαϊτζάκης έχουν αρπάξει την ευκαιρία

Το νέο... αίμα της Εθνικής είχε μια αξιοπρεπή εμφάνιση κόντρα στις ΗΠΑ και γεμίζει με ελπίδα το ελληνικό μπάσκετ.

Η Εθνική Ελλάδος έδωσε το πιο δυνατό φιλικό της προετοιμασίας της, χάνοντας από τις Ηνωμένες Πολιτείες με σκορ 108-86 στο τουρνουά του Άμπου Ντάμπι. Παρά τη μεγάλη διαφορά, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έδειξε ένα καλό πρόσωπο. Υπήρχαν στιγμές που το σύνολο του Δημήτρη Ιτούδη κοίταξε στα μάτια εκείνο του Στιβ Κερ. Στο τέλος της ημέρας όμως επικράτησε η ανωτερότητα των Αμερικανών.

Από τα θετικά που κράτα η «γαλανόλευκη» είναι σίγουρα η απόδοση τριών παιδιών. Ο καθένας με διαφορετική εμπειρία σε αυτό το επίπεδο, όμως με ένα κοινό χαρακτηριστικό. Τη «δίψα» να βοηθήσουν την Ελλάδα να πάει όσο πιο μακριά γίνεται στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο λόγος για τον Νίκο Ρογκαβόπουλο, τον Μιχάλη Λούντζη και τον Παναγιώτη Καλαϊτζάκη.

Ρογκαβόπουλος και Λούντζης εκπληρώνουν τις προσδοκίες

Ο Μιχάλης Λούντζης έχει δείξει από νωρίς στην προετοιμασία πως κάνει το λεγόμενο… step up. Οι μεγάλες απουσίες στην περιφέρεια τον «ανάγκασαν» να πάρει πρωταγωνιστικό ρόλο. Και μέχρι στιγμής δείχνει να τα πηγαίνει πολύ καλά. Ο ρόλος του μοιάζει να είναι περισσότερο εκτελεστικός, παρά δημιουργικός. Χωρίς ωστόσο να λείπει και αυτό το κομμάτι από το παιχνίδι του.

Κόντρα στις ΗΠΑ ο γκαρντ του Ολυμπιακού είχε 9 πόντους, 2 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 2 κλεψίματα σε 16 λεπτά. Συν φυσικά αρκετά καλές τοποθετήσεις στην άμυνα και μεγάλη ενέργεια, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που έδειχνε μπόλικη ωριμότητα στο να ελέγχει τον ρυθμό της αναμέτρησης.

Από την άλλη πλευρά, ο Ρογκαβόπουλος που προέρχεται από την κορυφαία σεζόν της καριέρας του, που έφερε τη μετακίνηση στη Euroleague με την Μπασκόνια. Το έργο του νεαρού φόργουορντ δεν είναι εύκολο καθώς καλείται να δώσει λύσεις παίζοντας σε θέσεις που καλύπτουν παίκτες με τεράστια εμπειρία και ποιότητα, όπως οι Παπανικολάου και Παπαπέτρου.

Παρόλα αυτά, ο «Ρόγκα» δείχνει αυτό που περίμεναν όλοι όσοι τον γνώριζαν από μικρό. Δείχνει το τεράστιο ταλέντο του, τσαμπουκά και μεγάλη ωριμότητα. Στο ματς με την Team USA ήταν απόλυτος πρωταγωνιστής. Πήρε τις δεύτερες περισσότερες προσπάθειες με 9 σουτ (πίσω από τον Παπαπέτρου με 12) έχοντας μπόλικη αυτοπεποίθηση. Τελείωσε το παιχνίδι με 12 πόντους, 5 ριμπάουντ και 1 ασίστ σε 19 λεπτά. Δείχνοντας για άλλη μια φορά πόσο έτοιμος είναι να βρεθεί στο επόμενο επίπεδο.

Η ιδιαίτερη περίπτωση του Καλαϊτζάκη και η αθόρυβη δουλειά στην Εθνική

Ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης είναι από τους παίκτες που λογικά θα παλέψουν για μια θέση στην τελική 12αδα. Και η εμφάνισή του ήταν μια ηχηρή… δήλωση στον Ομοσπονδιακό τεχνικό που δεν θα έχει εύκολο έργο στο να αποφασίσει. Ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 12 πόντους, 2 ασίστ και 3 κλεψίματα σε 17 λεπτά, και πολύ αθόρυβη δουλειά στο πίσω μέρος του παρκέ.

Ο γκαρντ/φόργουορντ του Παναθηναϊκού είναι ένας παίκτης που αν μη τι άλλο ξέρει να βάζει την μπάλα στο καλάθι. Αρκεί κανείς να δει τα παιχνίδια που έκανε όταν αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα Λιθουανίας με τις φανέλες των Νεβέζις και Λιετκάμπελις. Ειδικά με τη δεύτερη ο 24χρονος παίκτης είχε δείξει ένα μεγάλο μέρος του ταλέντου του και ήταν ίσως ο καλύτερος παίκτης ομάδας. Aποκλείοντας στα ίσα τη Ζάλγκιρις Κάουνας στους ημιτελικούς του πρωταθλήματος το 2022 και χάνοντας από τη Ρίτας στους τελικούς.

Ο ρόλος του στον Παναθηναϊκό ήταν εντελώς διαφορετικός πέρσι και δεν του έδινε τη δυνατότητα να δείξει ό,τι αξίζει. Πρόκειται για έναν παίκτη που αν πάρει χρόνο και εμπιστοσύνη έχει αποδείξει πως κάνει μεγάλες εμφανίσεις. Ένα δείγμα ήταν και κόντρα στις ΗΠΑ. Ο Δημήτρης Ιτούδης το ξέρει καλά και σίγουρα το τελευταίο φιλικό με τη Γερμανία ίσως δείξει σε μεγάλο βαθμό αν ο Έλληνας τεχνικός τον προορίζει για τη 12αδα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ