Ελλάδα – Γερμανία 71-84: Κατάρρευση και προβληματισμός

Ελλάδα – Γερμανία 71-84: Κατάρρευση και προβληματισμός

Η Ελλάδα ήταν παρούσα μόνο στο πρώτο ημίχρονο απέναντι στη Γερμανία, καθώς στο β' μέρος... κατέρρευσε και ηττήθηκε με σκορ 84-71 στο τελευταίο της τεστ πριν το ξεκίνημα του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η Εθνική Ελλάδος ολοκλήρωσε με ήττα την προετοιμασία της για το Παγκόσμιο Κύπελλο (25/8-10/9), αφού είδε τους Γερμανούς να επικρατούν με σκορ 84-71 στο πλαίσιο του τουρνουά στο Άμπου Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε κάποια καλά διαστήματα, μπόρεσε να βρει ρυθμό στη δεύτερη περίοδο και στις αρχές της τρίτης, όμως από εκεί και πέρα έδειξε πως… κατέρρευσε και άφησε την αντίπαλό της να επιβάλει πλήρως το παιχνίδι της φτάνοντας σε μια σχετικά εύκολη επικράτηση.

Το παιχνίδι ξεκίνησε καλά για τους Γερμανούς οι οποίοι προηγήθηκαν με 6-0 γρήγορα, με την Εθνική μας να μειώνει σε 10-8. Στη συνέχεια υπήρξε ένα διάστημα αρκετά άστοχο για τις δύο ομάδες, όμως ο ρυθμός επανήλθε. Οι τυπικά φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 15-8 και 17-10 κρατώντας ένα καλό προβάδισμα στο μεγαλύτερο μέρος του δεκαλέπτου. Οι Γερμανοί έφτασαν και στο +8 με το 20-12 χάρη στην πολύ καλή εμφάνιση του Τάις. Τελικώς η πρώτη περίοδος έκλεισε στο 20-14 υπέρ της ομάδας του Γκόρντον Χέρμπερτ.

Η Ελλάδα μπήκε με… φόρα στο δεύτερο δεκάλεπτο τρέχοντας ένα σερί 6-0, έχοντας σε τρομερή κατάσταση τον Νίκο Ρογκαβόπουλο, και φέρνοντας το ματς στο 20-20. Οι Γερμανοί όμως απάντησαν άμεσα με ένα δικό τους σερί 9-0 και έφτασαν στο 29-20. Η Εθνική μας όμως δεν πτοήθηκε και μπόρεσε να χτίσει το δικό της επιμέρους σκορ με ένα 12-4 και τρία σερί σουτ τριών πόντων ενώ ήταν άστοχη σε όλο το παιχνίδι. Έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τη Γερμανία να έχει το ελάχιστο προβάδισμα του +1, με τον φωτεινό πίνακα να δείχνει το 33-32.

Η Γερμανία συνέχιζε να έχει το προβάδισμα μέχρι που η Ελλάδα κατάφερε να περάσει μπροστά με 41-40, ωστόσο αμέσως ακολούθησε ένα σερί 5-0 για την ομάδα του Γκόρντον Χέρμπερτ, φτάνοντας στο 45-41. Οι Γερμανοί συνέχισαν να βρίσκουν καλά σουτ και βρήκαν τον τρόπο να φτάσουν στο +9 με το 53-44. Στη συνέχεια το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο, με τους Λαρεντζάκη και Μωραΐτη να μπαίνουν για πρώτη φορά στο ματς και να δίνουν λύσεις, μαζί με τον πάντα καλό Ρογκαβόπουλο. Έτσι η τρίτη περίοδος ολοκληρώθηκε με τη Γερμανία να είναι στο +9 και το 64-55.

Το ξεκίνημα του τελευταίου δεκαλέπτου ήταν πολύ άσχημο για την Εθνική μας. Οι Γερμανοί βρήκαν ρυθμό με τους Mάοντο Λο και Μο Βάγκνερ, κάνοντας ένα επιμέρους 10-1 που έστειλε τη διαφορά στο +18 και το 74-56, αναγκάζοντας τον Δημήτρη Ιτούδη να καλέσει εσπευσμένα τάιμ άουτ. Από εκεί και πέρα η Γερμανία κράτησε σχετικά εύκολα τα ηνία του ματς, δεν απειλήθηκε ουσιαστικά, και όσες φορές η Ελλάδα προσπάθησε να κάνει την αντεπίθεσή της, είχε τις λύσεις για να μην μπλέξει. Έτσι ήρθε το τελικό 84-71.

Τα δεκάλεπτα: 14-20, 32-33, 55-64, 71-84

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ