Ώρα αποφάσεων για την Εθνική: Τα δεδομένα για Σλούκα, Παπανικολάου, Καλάθη, Ιτούδη και στο… βάθος Σπανούλη

Ώρα αποφάσεων για την Εθνική: Τα δεδομένα για Σλούκα, Παπανικολάου, Καλάθη, Ιτούδη και στο… βάθος Σπανούλη

Τι γίνεται στην επόμενη μέρα της Εθνικής ομάδας, η παλιά «φρουρά», ο Δημήτρης Ιτούδης και το σενάριο για τον νέο προπονητή της «γαλανόλευκης»

Η Εθνική Ελλάδος δεν κατάφερε να φτάσει στα νοκ-άουτ στο Παγκόσμιο Κύπελλο στις Φιλιππίνες το φετινό καλοκαίρι και ο λόγος δεν ήταν αμιγώς αγωνιστικός. Από το ξεκίνημα της προετοιμασίας φαινόταν να υπάρχουν προβλήματα και μαζί με το αγωνιστικό και το γεγονός ότι αποκλείστηκε στους «16» με 3 ήττες σε 5 ματς, αναμένεται να φέρουν εξελίξεις στην ομάδα.

Η ΕΟΚ δεν βιάζεται, ειδικά από τη στιγμή που η «επίσημη αγαπημένη» εξασφάλισε σε πρώτη φάση τη συμμετοχή της σε ένα προολυμπιακό τουρνουά, όμως θα αποφασίσει άμεσα τι θα γίνει με τον προπονητή, αλλά και με τους παίκτες που δεν κατέβηκαν φέτος, συν φυσικά τον Γιάννη Αντετοκούνμπο που αποτελεί το μεγάλο κεφάλαιο για την Ελλάδα.

Η όποια απόφαση δεν θα αργήσει να παρθεί από την ομοσπονδία για την Εθνική, ενώ αναμένονται εξελίξεις σχετικά με τον άνθρωπο που θα καθίσει στην άκρη του πάγκου. Παρά το γεγονός πως ο Δημήτρης Ιτούδης έχει συμβόλαιο και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, η παραμονή του στην Εθνική δεν θα πρέπει να θεωρείται σίγουρη.

Από εκεί και πέρα, ήδη ακούγονται ονόματα και σενάρια για προπονητή, με το όνομα του Βασίλη Σπανούλη να «παίζει» δυνατά τα τελευταία 24ωρα για τη συγκεκριμένη θέση. Αξίζει να σημειωθεί πως σημαντικό θέμα είναι και ο βασικός «κορμός» της Ελλάδας και οι παίκτες που θα κατέβουν το επόμενο καλοκαίρι.

Τα ανοιχτά ζητήματα είναι πολλά, η παλιά «φρουρά» της Εθνικής (Σλούκας, Παπανικολάου, Καλάθης) θα πρέπει να αποφασίσει τι θα κάνει, αφού μην ξεχνάμε ότι οι δύο από τους τρεις δεν έδωσαν το παρών φέτος.

Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις για το παραμικρό, ενώ κάτι αντίστοιχο ισχύει και για τους Νικ Καλάθη, Κώστα Σλούκα και Κώστα Παπανικολάου, ο οποίος ήταν και ο μοναδικός εκ των τριών που έδωσε το παρών στις Φιλιππίνες.

Κλείνοντας, από όλους όσους ήταν στην αποστολή της Εθνικής συν όσους απείχαν κανείς δεν έχει πρόθεση να βάλει οριστικό τέλος στην καριέρα του με τη γαλανόλευκη, ωστόσο θεωρείται δεδομένο πως πολλά θα εξαρτηθούν από την επιλογή της ομοσπονδίας στο θέμα του προπονητή. Αντικειμενικά, το θέμα του προπονητή θα παίξει σημαντικό ρόλο στο τι θα αποφασίσει και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο οποίος σχεδόν κάθε καλοκαίρι είναι εκεί για την Εθνική.

Η μόνη διαφορά είναι ότι θα παίξουν κι άλλοι παράγοντες ρόλο για τον Greek Freak, αφού μην ξεχνάμε ότι το προολυμπιακό τουρνουά θα διεξαχθεί 6 μέρες μετά τους τελικούς του ΝΒΑ. Με τον Γιάννη να θέλει φυσικά να φτάσει μέχρι το τέλος του δρόμου στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ