O Ιτούδης και τα σενάρια για τον πάγκο της εθνικής ομάδας

O Ιτούδης και τα σενάρια για τον πάγκο της εθνικής ομάδας

Τι θα αποφασίσει η ΕΟΚ για την εθνική ομάδα. Είναι στο πλάνο για την επόμενη ημέρα ο Ιτούδης;

Θα συνεχίσει στην εθνική ομάδα ο Δημήτρης Ιτούδης; Επί της ουσίας αυτή τη στιγμή την απάντηση δεν τη γνωρίζει κανείς. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα άλλωστε έχει μια ακόμη υποχρέωση στο Μουντομπάσκετ και προφανώς αυτή τη στιγμή δεν είναι της παρούσης μια τέτοια συζήτηση. Ούτε για τον απολογισμό αυτής της προσπάθειας, ούτε για τον απολογισμό της διετίας με τον κόουτς της Φενέρ στον πάγκο μας. Ούτε για το πώς και με ποιους η Ελλάδα θα πάει το καλοκαίρι στο προολυμπιακό για ένα εισιτήριο για το Παρίσι.

Όπως και να έχει; Ήδη οι πρώτες φήμες ταξιδεύουν. Είτε γιατί η Ομοσπονδία όντως το σκέφτεται, είτε γιατί ο Ιτούδης πιέζεται αρκετά από την Φενέρ που δεν θέλει από τον προπονητή της να απουσιάζει τόσο μεγάλα διαστήματα, είτε και για τα δύο μαζί φαίνεται πως δημιουργείται ένα πεδίο για μια τέτοια συζήτηση. Ήδη μάλιστα προέκυψαν και τα πρώτα ονόματα υποψήφιων αντικαταστατών με αυτό του Γιάννη Σφαιρόπουλο (που δεν έχει ομάδα) να μοιάζει το ισχυρότερο σενάριο.

Διαβάστε επίσης: Η δεύτερη ευκαιρία του Χρήστου Τζόλη: 4 γκολ σε 4 ματς στη νέα του αρχή

Ακόμη και ο Βασίλης Σπανούλης ακούστηκε σε αυτές τις πρώτες φήμες, αν και ο Kill Bill έχει κατά νου μετά το Περιστέρι κάτι που να παραπέμπει σε Euroleague. O Ματέο Αντρεάνι μάλιστα το αφήνει εντελώς ανοιχτό και για τους δύο: «Για τον πάγκο της Ελλάδας, όλα θα εξαρτηθούν από το αν θα συνεχίσει ο προπονητής Δημήτρης Ιτούδης. Αν όχι, τα ονόματα που θεωρούνται φαβορί για να τον διαδεχθούν και να γίνουν προπονητές της Εθνικής Ελλάδας είναι ο Γιάννης Σφαιρόπουλος και ο Βασίλης Σπανούλης», τόνισε.

Εχει δημιουργήσει εξαιρετικές ομάδες, όπως αυτή στον Ολυμπιακό τη διετία 2015, 2016, όταν οι Ερυθρόλευκοι κυριάρχησαν στην Ελλάδα και κατέκτησαν δύο πρωταθλήματα. Εχει δουλέψει επίσης σε μεγάλους ευρωπαϊκούς συλλόγους, όπως οι ΤΣΣΚΑ Μόσχας (σ.σ ως βοηθός) και Μακάμπι Τελ Αβίβ, ενώ υπήρξε επίσης βοηθός στους Χιούστον Ρόκετς (2012).

Αξίζει μάλιστα να σημειώσουμε ότι υπήρξε για δύο διαστήματα στο προπονητικό τιμ της Εθνικής. Την τριετία 2001-2004, αλλά και τη σεζόν 2019-2020, με τον Σφαιρόπουλο να έχει θητεύσει δίπλα στους Γιάννη Ιωαννίδη, Παναγιώτη Γιαννάκη και Γιόνας Καζλάουσκας. Εχει εμπειρία από εθνικές ομάδες και αναμφίβολα μπορεί να δημιουργήσει μια ομάδα, που θα προσπαθήσει να επιστρέψει στις επιτυχίες και στα μετάλλια στις μεγάλες διοργανώσεις.

Ο Βασίλης Σπανούλης από την άλλη, τώρα κάνει τα πρώτα του βήματα στην προπονητική, καθώς μόλις πέρσι ανέλαβε την πρώτη του ομάδα. Αυτή ήταν το Περιστέρι, στο οποίο παραμένει και φέτος. Παρά την απειρία του, ο Σπανούλης κατάφερε να δημιουργήσει μια πολύ δυνατή ομάδα, που κοίταξε στα μάτια τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, ενώ κατά διαστήματα έπαιξε πολύ ωραίο μπάσκετ.

Αναμφίβολα πρόκειται για δύο εξαιρετικές λύσεις για την τεχνική ηγεσία της γαλανόλευκης, όμως, όλα θα ξεκαθαρίσουν μετά την οριστική απόφαση του Δημήτρη Ιτούδη για το εάν θα παραμείνει στον πάγκο της Εθνικής ή εάν θα αποχωρήσει μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ