Ανίκητη Ελλάδα στο δρόμο για την Κίνα!

Ανίκητη Ελλάδα στο δρόμο για την Κίνα!

Η Εθνική έκανε αυτό που έπρεπε και στην Εσθονία. Νίκησε με 78-56, τερμάτισε πρώτη και αήττητη στον Η’ όμιλο της πρώτης προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019 και καθώς τα αποτελέσματα μεταφέρονται, θα ξεκινήσει τη δεύτερη φάση με ρεκόρ 4-0 σε έναν όμιλο από τον οποίο θα προκριθούν τρεις ομάδες. Η Κίνα έχει αρχίσει να […]

Η Εθνική έκανε αυτό που έπρεπε και στην Εσθονία. Νίκησε με 78-56, τερμάτισε πρώτη και αήττητη στον Η’ όμιλο της πρώτης προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019 και καθώς τα αποτελέσματα μεταφέρονται, θα ξεκινήσει τη δεύτερη φάση με ρεκόρ 4-0 σε έναν όμιλο από τον οποίο θα προκριθούν τρεις ομάδες. Η Κίνα έχει αρχίσει να αχνοφαίνεται στον ορίζοντα. Μεγάλο παιχνίδι από Μήτογλου Κατσίβελη στο πρώτο ημίχρονο και Αντετοκούνμπο στο δεύτερο.

Το πρώτο ημίχρονο του αγώνα στο Ταλίν εξελίχθηκε περίπου όπως αυτό στο Ισραήλ. Η Εθνική ξεκίνησε με διάθεση να εκμεταλλευτεί τον Μπουρούση, ωστόσο το παιχνίδι της ήταν αργό και προβλέψιμο, ενώ στην άμυνα χωρίς να παίζει κάτι ιδιαίτερο κατάφερε να δεχθεί μόλις 13 πόντους στην πρώτη περίοδο, κυρίως επειδή οι Εσθονοί ήταν πολύ άστοχοι στα τρίποντα.

Η διαφορά σε σχέση με το Ισραήλ ήταν ότι η ελληνική ομάδα έχανε αρκετά αμυντικά ριμπάουντ κι έκανε πολλά λάθη στην επίθεση, συνέπεια της πίεσης που ασκούσαν πολλές φορές οι αντίπαλοι ακόμα και σε όλο το γήπεδο. Αυτά δεν της επέτρεψαν να πάρει μια πιο μεγάλη διαφορά από το 35-27 του ημιχρόνου, παρότι το χαμηλό σχήμα με τον Μήτογλου σε θέση σέντερ και τον Αντετοκούνμπο «τεσσάρι» αποδείχθηκε, όπως και στο Ισραήλ, πιο αποτελεσματικό.

Ο Μήτογλου παίζοντας με… φόρα από το Τελ Αβίβ αποδείχθηκε σταθερό σημείο αναφοράς στην επίθεση τελειώνοντας πολλές φάσεις με καρφώματα και δίνοντας πολλές λύσεις, ενώ δίπλα του αναδείχθηκε αυτή τη φορά ο Κατσίβελης, ο οποίος βοήθησε πάρα πολύ στο πρώτο ημίχρονο και στις δύο πλευρές του παρκέ.

Παίζοντας πιο γρήγορα και έξυπνα στη δεύτερη περίοδο η Εθνική προηγήθηκε με 30-20 στο 17′ με τρίποντο του Μήτογλου, ενώ όταν η Εσθονία προσπάθησε να μειώσει εκμεταλλευόμενη την πίεση που ασκούσε στην άμυνά της, ο Βασιλόπουλος με γκολ φάουλ αποκατέστησε την τάξη.

Στο δεύτερο ημίχρονο το χαμηλό σχήμα συνέχισε να είναι αποδοτικό στην επίθεση, καθώς οι Μήτογλου, Κατσίβελης εξακολουθούσαν να δίνουν λύσεις, όμως η άμυνα είχε αρχικά κάποια προβλήματα, κυρίως επειδή επέτρεπε στους Εσθονούς να μπαίνουν πιο εύκολα μέσα στη ρακέτα και να βρίσκουν πόντους απο εκεί. Παίκτες όπως ο Ραιέστε και ο Κουλαμάε έκαναν μια ζημιά, η οποία πάντως δεν ήταν μεγάλη, διότι ο Βασιλόπουλος με δυο μεγάλα τρίποντα επανέφερε ισάριθμες φορές την τάξη στις περιπτώσεις που η Εσθονία προσπάθησε να ρίξει τη διαφορά κάτω από τους 6 πόντους.

Η διαφορά έμεινε στους 8 πόντους στο τέλος της τρίτης περιόδου (56-48) και στην τελευταία η Εθνική έκανε την τελική επίθεσή της. Με όπλο την άμυνα, που βελτιώθηκε ιδιαίτερα με τη βοήθεια και του Μπουρούση, που στο μεταξύ είχε περάσει ξανά στον αγώνα, η ελληνική ομάδα άρχισε να ξεφεύγει, καθώς επιθετικά τη δουλειά ανέλαβε να κάνει ο Θανάσης Αντετοκούνμπο.

Ο φόργουορντ του Παναθηναϊκού τελείωσε τον αγώνα με 18 πόντους, οι περισσότεροι εκ των οποίων στην τελευταία περίοδο. Στο διάστημα, δηλαδή, που η Εθνική ξέφυγε με διαφορά 20 πόντων και τελικά «καθάρισε» εύκολα, καθώς από κάποιο σημείο και μετά η Εσθονία προδόθηκε από τις δυνάμεις, αλλά και την απειρία.

Τα δεκάλεπτα: 13-15, 27-35, 48-56, 56-78

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ