Χαμένοι Ολυμπιακός και Εθνική ομάδα

Χαμένοι Ολυμπιακός και Εθνική ομάδα

Ο Τρίσταν Βούκσεβιτς (15, 2,07μ.) θεωρείται ένα από τα πιο σπουδαία ταλέντα στην Ευρώπη στην ηλικία του. Είναι ένας φόργουορντ με μακριά άκρα και ιδιαίτερα ανεπτυγμένη για την ηλικία του μπασκετική ευφυΐα, που τον κάνει να ξεχωρίζει. Μέχρι πρότινος ανήκε στον Ολυμπιακό, αλλά όχι πλέον. Όπως έγινε γνωστό εδώ στην Ελλάδα και γράφεται πλέον και […]

Ο Τρίσταν Βούκσεβιτς (15, 2,07μ.) θεωρείται ένα από τα πιο σπουδαία ταλέντα στην Ευρώπη στην ηλικία του. Είναι ένας φόργουορντ με μακριά άκρα και ιδιαίτερα ανεπτυγμένη για την ηλικία του μπασκετική ευφυΐα, που τον κάνει να ξεχωρίζει. Μέχρι πρότινος ανήκε στον Ολυμπιακό, αλλά όχι πλέον.

Όπως έγινε γνωστό εδώ στην Ελλάδα και γράφεται πλέον και σε ισπανικά μέσα ενημέρωσης, ο Τρίσταν Βούκσεβιτς συμφώνησε με τη Ρεάλ Μαδρίτης και από τη νέα σεζόν θα φορά τη δική της φανέλα. Το κακό, ωστόσο, είναι πως δεν χάνει μόνον ο Ολυμπιακός ένα πολύ σπουδαίο ταλέντο, αλλά και οι ελληνικές εθνικές ομάδες. Διότι θα μπορούσε κάλλιστα να αγωνιστεί με το ελληνικό εθνόσημο, φαίνεται ωστόσο πως δεν το επιθυμεί.

Ο Τρίσταν Βούκσεβιτς δεν είναι άλλος από τον γιο του Ντούσαν Βούκσεβιτς. Του βετεράνου Σέρβου φόργουορντ, που έχοντας πάρει την ελληνική υπηκοότητα τη δεκαετία του ’90, αγωνίστηκε στον Απόλλωνα Πατρών (1995-97) και στον Ολυμπιακό (1997-01) πριν φύγει για το εξωτερικό και ολοκληρώσει την καριέρα του στην Ιταλία το 2012. Επέστρεψε, όμως, στην Ελλάδα και εγκαταστάθηκε στα νότια αθηναϊκά προάστια, γι’ αυτό έγραψε και τον γιο του στις ακαδημίες του Ολυμπιακού.

Από νωρίς φάνηκε ότι ο Τρίσταν είχε πολλά προσόντα και μεγάλες προοπτικές εξέλιξης. Πέρυσι μάλιστα πρωταγωνίστησε στην κατάκτηση του εφηβικού πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΝΑ από τον Ολυμπιακό. Κι όλα αυτά δεν πέρασαν απαρατήρητα από τους ανθρώπους της ΕΟΚ, οι οποίοι άρχισαν να τον καλούν στα κλιμάκια και στα φιλικά της Εθνικής παίδων με σκοπό να τον εντάξουν στην ομάδα ενόψει του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Το πρόβλημα ήταν πως ο Τρίσταν δεν έχει ελληνικό διαβατήριο. Παρότι ο πατέρας του έχει την ελληνική υπηκοότητα και παρότι ο ίδιος έχει γεννηθεί στην Ελλάδα (νονοί του, μάλιστα είναι οι Γιάννης Μολφέτας και Νίκος Βετούλας, παλιοί συμπαίκτες του πατέρα του στον Απόλλωνα Π.), ο μικρός έχει πάρει την ιθαγένεια της μητέρας του, που είναι από τη Σκανδιναβία. Δεδομένου ότι ο Ντούσαν Βούκσεβιτς είναι Έλληνας, δεν θα ήταν καθόλου δύσκολο και δεν θα απαιτούσε καμία γραφειοκρατική διαδικασία να πάρει και ο Τρίσταν την ελληνική υπηκοότητα. Θα μπορούσε να γίνει αυτό αμέσως.

Η ΕΟΚ πίεζε τον Ντούσαν να βγάλει στο γιο του ελληνικό διαβατήριο, όμως παρότι αρχικά αυτός το συζητούσε, στην πορεία κωλυσιέργησε. Τελικά ο Τρίσταν δεν έβγαλε ποτέ το διαβατήριο και στην πορεία προέκυψε η Ρεάλ. Τώρα ο νεαρός θα φύγει για την Ισπανία και πλέον θα είναι πολύ δύσκολο να συνεχιστούν αυτές οι πιέσεις.

Η ΕΟΚ ήθελε οπωσδήποτε να αγωνιστεί ο Τρίσταν στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα παίδων, που θα φιλοξενηθεί στο Νόβι Σαντ της Σερβίας από 10-18 Αυγούστου, ώστε να πάρει την ελληνική μπασκετική ιθαγένεια και ουσιαστικά να τον κατοχυρώσει ως Έλληνα. Κάτι που μπορεί να συμβεί μόνο αν έχει παίξει σε επίσημους αγώνες. Χρειαζόταν όμως να έχει το ελληνικό διαβατήριο. Ο νεαρός δεν έδειξε διάθεση να το βγάλει και προφανώς το… πουλάκι πέταξε.

Βέβαια, όσο δεν αγωνίζεται σε κάποια άλλη εθνική ομάδα και με δεδομένο ότι ο πατέρας του έχει την ελληνική υπηκοότητα, πάντα θα υπάρχει ανοικτό παράθυρο γι’ αυτόν. Όμως με την απόφασή του να φύγει από τον Ολυμπιακό και να πάει στη Ρεάλ, δείχνει πως αυτός και η οικογένειά του βλέπουν το μέλλον του μακριά από την Ελλάδα. Γενικώς…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ