Ευρωμπάσκετ εφήβων : Ελλάδα – Ουκρανία 77-73

Ευρωμπάσκετ εφήβων : Ελλάδα – Ουκρανία 77-73

Η Εθνική εφήβων ρίσκαρε πολύ στο τέλος, αλλά τελικά κατάφερε να κερδίσει την Ουκρανία με 77-73. Έτσι θα διεκδικήσει αύριο τη 13η θέση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Η Εθνική εφήβων εκμεταλλεύτηκε ένα εντυπωσιακό ξέσπασμά της στη δεύτερη περίοδο και παρότι στο τέλος έπαιξε με τη φωτιά, νίκησε με την Ουκρανία. Αυτό το αποτέλεσμα της δίνει τη δυνατότητα να διεκδικήσει την 13η θέση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στον αγώνα που θα δώσει την Κυριακή με τον νικητή της αναμέτρησης Φινλανδία-Βοσνία. Η Εθνική προηγήθηκε με +19 στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου, όμως στα τελευταία δευτερόλεπτα είδε τη διαφορά να μειώνεται στον πόντο. Παρ’ όλα αυτά δεν γύρισε το παιχνίδι, διότι ο Σανδραμάνης ήταν εύστοχος στις βολές.

Μετά από ένα αναγνωριστικό πρώτο δεκάλεπτο, όπου η ελληνική ομάδα λειτουργούσε καλά στην επίθεση, αλλά στην άμυνα αντιμετώπιζε κάποια προβλήματα από τον πανύψηλο Μαρκοβέτσκι, στο δεύτερο πάτησε… γκάζι και εξαφανίστηκε. Η άμυνα έγινε πολύ πιο αποτελεσματική και στην επίθεση ο Κώστας Τσιρογιάννης έκανε πράματα και θάματα σκοράροντας 18 πόντους στο πρώτο μέρος χωρίς να χάσει σουτ! Κατόπιν τούτου η Εθνική έτρεξε ένα εντυπωσιακό σερί 20-3 μεταξύ 12′ και 19′, χάρη στο οποίο ξέφυγε με 47-27, ενώ στο ημίχρονο το σκορ ήταν 50-30.

Όλα έδειχναν να κυλούν ομαλά, παρά το ότι στην τρίτη περίοδο η ελληνική ομάδα έδειχνε να παθαίνει… αφλογιστία και οι Ουκρανοί μάζεψαν τη διαφορά μειώνοντας στους 10 πόντους. Παρόλα αυτά μεταξύ 27′ και 32′ η Εθνική ανέκτησε τον έλεγχο της κατάστασης και καθώς οι Σανδραμάνης, Ρογκαβόπουλος, Γάραγαλης είχαν μπει στην εξίσωση αντί του Τσιρογιάννη, που σταμάτησε να σκοράρει, ο δε Χατζηδάκης βοηθούσε κάτω από τα καλάθια, η διαφορά ανέβηκε και πάλι. Στο 32′ το σκορ ήταν 66-47 και το παιχνίδι έμοιαζε να μετατρέπεται σε τυπική διαδικασία, όμως τότε ακριβώς η Εθνική έπαθε μπλακ άουτ.

Σχεδόν σταμάτησε να παίζει, επιτρέποντας στους Ουκρανούς με τον Γκρίτσακ και τον Κιμ πρωταγωνιστές να επιστρέψουν. Και 15» πριν από το τέλος να μειώσουν στον πόντο (73-72). Ευτυχώς για την ελληνική ομάδα ο Σανδραμάνης ήταν εύστοχος στις βολές κι έτσι αποφεύχθηκε η ολική ανατροπή του σκορ.

Τα δεκάλεπτα: 23-18, 50-30, 58-45, 77-73.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ