Καλέντζου : «Πολύ ευχαριστημένοι, με εξαίρεση το πρώτο πεντάλεπτο»

Καλέντζου : «Πολύ ευχαριστημένοι, με εξαίρεση το πρώτο πεντάλεπτο»

Η Τούλα Καλέντζου, μέλος του τεχνικού επιτελείου της Εθνικής Κορασίδων τόνισε ότι με εξαίρεση τα πρώτα πέντε λεπτά τα κορίτσια έπαιξαν καλά για άλλη μία φορά και επικράτησαν δίκαια της Σουηδίας

Η Εθνική Κορασίδων παρέμεινε αήττητη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U16 στο Μαυροβούνιο μετά τη νίκη της επί της Σουηδίας.

Η Τούλα Καλέντζου, μέλος του τεχνικού επιτελείου τόνισε: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από τα κορίτσια. Με εξαίρεση το πρώτο πεντάλεπτο που θα μπορούσαμε να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι. Κάποιες στιγμές μπερδεύτηκαν τα κορίτσια με τις αλλαγές στις άμυνες που έκανε η Σουηδία. Ήταν κάτι που δεν το είχαν αντιμετωπίσει μέχρι τώρα στο τουρνουά. Μας πήρε λίγο να προσαρμοστούμε, αλλά θεωρώ και πως αδικήσαμε τους εαυτούς μας σε κάποια σημεία. Κάναμε πολύ καλό παιχνίδι αμυντικά και βρήκαμε και τις λύσεις που θέλαμε και όλα αυτά γνωρίζοντας πόσο σημαντικό ήταν αυτό το παιχνίδι για την πρώτη θέση στον όμιλο, που ήταν μια έξτρα πίεση. Από την άλλη θα πρέπει να προσέχουμε να μην χάνουμε τόσο εύκολα καλάθια, όπως αυτά που χάσαμε σήμερα σε κάποιες στιγμές».

Η άμυνα επιστρέφει στην κουβέντα, αφού είναι σημαντικός παράγοντας στο παιχνίδι της ελληνικής ομάδας: «Παίξαμε πολύ καλή άμυνα, είχαμε καλό διάβασμα στο παιχνίδι και έγιναν κάποια μικρά λάθη αλλά δικαιολογημένα, γιατί μιλάμε για 15-16 χρονών παιδιά. Και μπορεί να έδειχναν κοντά στο σκορ, αλλά φαινόταν πως δεν θα είχαμε θέμα να πάρουμε τη νίκη».

Η Καλέντζου βλέπει κι ένα αρνητικό από το σημερινό παιχνίδι: «Το αρνητικό από το παιχνίδι ήταν πως δεν καταφέραμε να ξεκουράσουμε ορισμένα παιδιά, κάτι που είχαμε καταφέρει μέχρι τώρα. Ελπίζουμε να το φτιάξουμε αυτό αύριο, να εκμεταλλετούμε το ρεπό και να προχωρήσουμε πανέτοιμοι για τη συνέχεια».

Η άμεση συνέχεια γράφει Μεγάλη Βρετανία. Είναι η ομάδα που θα αντιμετωπίσει η Ελλάδα αύριο (21/8, 16.00): «Είναι μια ομάδα που έχει τον δικό της τρόπο παιχνιδιού και θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί.

«Η Μεγάλη Βρετανία δεν είναι κάτι ιδιαίτερο ως ομάδα, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και συγκεντρωμένοι. Έχει διαφορετικό στυλ από εμάς να το πω έτσι και μπορεί να σε παρασύρει στο δικό της παιχνίδι. Είναι κάτι που πάθαμε και στον αγώνα με την Ισλανδία. Απλά τώρα τα παιδιά είναι καλύτερα και ψυχολογικά, καθώς η πρώτη πίεση, το άγχος της πρωτιάς έφυγε και είναι πολύ σημαντικό σε αυτές τις ηλικίες να φεύγει ένα τέτοιος «βάρος» από πάνω τους».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ