Small ball… big balls (86-85) (vid)!

Small ball… big balls (86-85) (vid)!

Με λέι απ του Παπανικολάου στην εκπνοή και παίζοντας με σέντερ τον Αντετοκούνμπο, η Εθνική ομάδα κέρδισε με 86-85 τη Γεωργία και προκρίθηκε και μαθηματικά από τώρα στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου!

Απίστευτη νίκη για την Εθνική, απίστευτη πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο! Ο καταπληκτικός Νικ Καλάθης έτρεξε το γήπεδο σαν τον Μπολτ, έδωσε στον Παπανικολάου κι αυτός με λέι απ στον αιφνιδιασμό, νίκησε το χρονόμετρο και χάρισε στην Εθνική μας ομάδα τη νίκη μεσα στη Γεωργία με 86-85. Μια νίκη που δίνει στην ελληνική ομάδα και μαθηματικά απο τώρα την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Η Εθνική επέστρεψε από το -17 του πρώτου ημιχρόνου με τον Καλάθη να σκοράρει 31 πόντους και να κάνει ατομικό ρεκόρ με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα και παίζοντας με σέντερ τον φοβερό Αντετοκούνμπο και τον Παπαπέτρου!

https://www.youtube.com/watch?v=P_GTMglcC3Y

Η ελληνική ομάδα άρχισε με πεντάδα τους Καλάθη, Παπανικολάου, Βασιλόπουλο, Παπαπέτρου και Παπαγιάννημ αλλά ευθύς εξ αρχής αντιμετώπισε πρόβλημα στην άμυνα μέσα στη ρακέτα, καθώς ο Παπαγιάννης έγινε έρμαιο στις διαθέσεις του Σερμαντίνι και ο Σενγκέλια είχε ξεκινήσει ζεστός. Οι Γεωργιανοί ήταν εύστοχοι και από την περιφέρεια, έτσι προηγήθηκαν με 17-9 στα μισά της πρώτης περιόδου.

Η Εθνική έδειχνε ανήμπορη να αντιδράσει. Ήταν άστοχη από την περιφέρεια  (5/16 σουτ) έκανε λάθη (5) και η Γεωργία απομακρυνόταν (28-13). Καλάθης και Παπαπέτρου έδωσαν κάποιες επιθετικές λύσεις, αλλά η ομάδα του Ηλία Ζούρου ολοκλήρωσε το δεκάλεπτο με 30-17.

Το φάουλ του Αντετοκούνμπο σε προσπάθεια του Σενγκέλια για τρεις και η τεχνική ποινή για διαμαρτυρία στον ελληνικό πάγκο οδήγησαν τους γηπεδούχους σε ένα 7-0 στις αρχές της δεύτερης περιόδου, με το οποίο ξέφυγαν με 37-20. Το τρίποντο του Παπανικολάου και οι τέσσερις βολές του Σλούκα έφεραν το γαλανόλευκο 7-0 (37-27), ενώ τρία ακόμη μακρινά σουτ από Καλάθη, Λαρεντζάκη και Μαργαρίτη έφεραν την Εθνική ακόμη πιο κοντά (41-36), 1′:43» πριν από τη λήξη του ημιχρόνου. Ρόλο σε αυτό έπαιξε και η βελτίωση της άμυνας, η οποία όμως στο τελευταίο ενάμισι λεπτό του ημιχρόνου δεν μπόρεσε να αποτρέψει τα τρίποντα των Τζάνινγκ και Σανάτζε, με αποτέλεσμα η Γεωργία να πάρει και πάλι μια καλή διαφορά στο τέλος του ημιχρόνου (49-38).

Το τρίποντο του Τζάνινγκ έφερε τους γηπεδούχους στο 52-38 με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ωστόσο η Εθνική αντέδρασε και με οδηγούς τους Καλάθη και Σλούκα μείωσε σε 55-48. Το αντιαθλητικό φάουλ του Παπαγιάννη στον Μπιτάντζε επανέφερε τη Γεωργία σε διψήφια διαφορά (58-48) και τότε ο Θανάσης Σκουρτόπουλος έκανε στον Ηλία Ζούρο την κίνηση-ματ. Αποφάσισε να παίξει χωρίς σέντερ, έβαλε τον Αντετοκούνμπο να παίξει σε θέση «5» και με τους Καλάθη, Σλούκα μαζί στην περιφέρεια, άρχισε την αντεπίθεση.

Ο καταπληκτικός Αντετοκούνμπο με τα πλούσια αθλητικά προσόντα του, εξελίχθηκε σε ένα πρώτης τάξεως σκιάχτρο μέσα στη ρακέτα, βοηθούμενος και από τον Παπαπέτρου. Οι Καλάθης-Σλούκας έκαναν… όργια στην επίθεση και δύο λεπτά πριν απο το τέλος της τρίτης περιόδου η Εθνική όχι μόνο γύρισε το παιχνίδι, αλλά περασε και μπροστά με 63-62!

Ο Καλάθης με τρίποντο έσπασε το ατομικό του ρεκόρ πόντων με το εθνόσημο (είχε 25 πόντους απο το Ευρωμπάσκετ του 2017) στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου, ενώ δύο ακόμη «βόμβες» από Σλούκα και Παπανικολάου οδήγησαν την Εθνική στο +5 (71-76) 6′:50» πριν το τέλος.

Η Γεωργία πάντως δεν το έβαλε κάτω. Με τον Τζάνινγκ να είναι ζεστός από την περιφέρεια και τους Σερμαντίνι, Σενγκέλια να κάνουν ζημιά στην ρακέτα, αφού προσαρμόστηκαν στο small ball σχημα της Εθνικής, πέρασε και πάλι μπροστά με 78-76, χάρη σε ένα επιμέρους σκορ 7-0.

Ο Καλάθης με έβδομο τρίποντό του έδωσε ξανά προβάδισμα (78-79), ωστόσο με πρωταγωνιστή τον Σενγκέλια η Γεωργία έφτασε στο 85-79 με 1′:25» να απομένει. Όλα έδειχναν να έχουν χαθεί, όμως αποδείχθηκε ότι η Εθνική δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Ένα κάρφωμα του Αντετοκούνμπο, ένα τρίποντο του Παπανικολάου μετά από κλέψιμο του Σλούκα και ο τελευταίος αιφνιδιασμός-υπόδειγμα με Καλάθη και Παπανικολάου στην εκπνοή έφεραν τη μεγάλη ανατροπή, τη νίκη (86-85) και τη μεγάλη πρόκριση.

Δεκάλεπτα: 30-17, 49-38, 64-65, 85-86.

Περισσότερα σε λίγο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ