Γερμανία – Ελλάδα 63-69

Γερμανία – Ελλάδα 63-69

Η Ελλάδα επικράτησε εκτός έδρας της Γερμανίας με σκορ 69-63 και τερμάτισε στην κορυφή με 11 νίκες και 1 ήττα. Απίστευτος ο έμπειρος φόργουορντ του Περιστερίου αλλά και ο Βαγγέλης Μαργαρίτης.

Μία Εθνική με απαράμιλλο πάθος «άλωσε» την Βαμβέργη, επικρατώντας με 69-63 της Γερμανίας, νίκη που την κράτησε την κορυφή του ομίλου της, τον οποίο και έκλεισε με 11 νίκες και μόλις μία ήττα! Οι παίκτες του Σκουρτόπουλου είχαν τους Παναγιώτη Βασιλόπουλο και Βαγγέλη Μαργαρίτη σε πολύ καλή βραδιά, με τον παίκτη του Περιστερίου να είναι συγκινητικός και να.. καταπίνει τους αντιπάλους του στο παρκέ. Μάλιστα μετά την ήττα της Αυστραλία από το Ιράν, είναι πολύ πιθανόν η Γαλανόλευκη να είναι στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας στην κλήρωση για το Παγκόσμιο της Κίνας.

Η Ελλάδα είδε τους Γερμανους να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων στο πρώτο ημίχρονο, όμως με φοβερή αυτάπαρνηση πήρε το θετικό αποτέλεσμα.

Η εξέλιξη του ματς

Η γαλανόλευκη ήταν ανταγωνιστική με το ξεκίνημα απέναντι στην Γερμανία, με τον Μαυροειδή να είναι η αιτία του 6-7.

Το ματς ήταν ντέρμπι εξ αρχής, ο Λαρεντζάκης βοήθησε πολύ στην επίθεση, όμως οι γηπεδούχοι μπήκαν στο δεύτερο δεκάλεπτο με το υπέρ τους 16-15.

Η Γερμανία προηγήθηκε με 18-15, η Εθνική το μοναδικό που είχε καταφέρει σε διάστημα 4 λεπτων να υποχρεώσει τους γηπεδούχους σε 5 ομαδικά φάουλ. Η Ελλάδα μείωσε σε 20-19, προσπέρασε όμως ο Ζάιφελντ έκανε το 22-21 έπειτα από επιθετικό του ριμπάουντ.

Η Γαλανόλευκη ήταν άστοχη, ο Ομπσντ σκόραρε για το 25-21, με το Γκίκα να απαντάει αμέσως για το -1 (25-24). Ο γκαρντ του Προμηθέα οδηγήθηκε στις βολές, μείωσε εκ νέου αλλά οι γηπεδούχοι είχαν λύσεις στην επίθεση. Οι παίκτες του Σκουρτόπουλου έβρισκαν σκορ μέσω των βολών, ο Μαυροειδής μαζί με τον Σαλούστρο έδωσαν ξανά προβάδισμα (28-29), με τον σέντερ του Κολοσσού να είναι ενεργός και στη συνέχεα και να πραγματοποιεί το 32-33.

Το ημίχρονο έκλεισε το 34-33 με τους γηπεδούχους να έχουν βραχαία κεφαλή και να έχουν προβληματίσει το συγκρότημα του Σκουρτόπουλου.

Και στο δεύτερο ημίχρονο οι Γερμανοί μπήκαν πιο συγκεντρωμένοι και πιεστικοί στην άμυνα. Για αυτό χρεώθηκαν με τρία φάουλ σε ένα λεπτό, με την Ελλάδα να υποπίπτει σε λάθη και να βλέπει τον Σαϊμπού με βολές να διαμορφώνει το 38-33.

Ο Κόνιαρης πέτυχε το τρίποντο για το 38-36 και ο Βασιλόπουλος με το πείσμα του ισοφάρισε την αναμέτρηση. Η επιμονή της Γαλανόλευκης έφερε το 40-41 απο τον Μαργαρίτη, την ώρα βέβαια που η Γερμανία πέρασε και πάλι μπροστά με τον Γκίφεϊ.

Ο Τσίρμπες συνέχισε να προκαλεί προβλήματα στους Έλληνες και έκανε το 47-43, ο Βασιλόπουλος μείωσε με δίποντο και έκλεψε μία ακόμα μπάλα και ήταν ο πρωταγωνιστής της ομάδας του αφού έμοιαζε ότι έπαιζε μόνος του τους Γερμανούς.

Από τις βολές μάλιστα έγραψε το 47-50, με την Εθνική να παίρνει διαφορά έξι πόντω (47-53) με οχτώ λεπτά για το τέλος.

Ο Αθηναίου από το τρίποντο διαμόρφωσε το 49-57 και ανάγκασε τους Γερμανούς να πάρουν το τάιμ άουτ, καθώς έβλεπαν την Γαλανόλευκη να ξεφεύγει επικίνδυνα. Από ότι φαίνεται αυτό τους ξύπνησε κάπως καθώς ροκάνισαν την απόσταση, αλλά ο Μποχωρίδης βοήθησε στο 53-59 με ανάποδο λέι απ.

Οι γηπεδούχοι έτρεξαν ένα δικό τους σερί και πέρασαν μπροστά με 60-59, όμως ο Βασιλόπουλος έδωσε και πάλι προβάδισμα.

Ο αρχηγός της Ελλάδας έκλεψε την επόμενη μπάλα και ο Μποχωρίδης στο τρανζίσιον σκόραρε από το τρίποντο για το +4 (60-64).

Σε αυτό το διάστημα, ο Λαρεντζάκης έγραψε το 62-66, ο Κόνιαρης εβγαλε μία ακόμα άμυνα και ο Μαργαρίτης από κοντά και με τρομερή διαύγεια σκόραρε για το 62-68 με 55 δευτερόλεπτα για το τέλος.

Η Γερμανία δεν μπόρεσε ποτέ να επιστρέψει στο σκορ, ξόδεψε όλα τα φάουλ της και οι βολές του Βασιλόπουλου έκαναν το 63-69 που ήταν και το τελικό σκορ..

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ