Γερμανία – Ελλάδα: Τα «κλειδιά» για τη νίκη – πρωτιά της Εθνικής (vid)

Γερμανία – Ελλάδα: Τα «κλειδιά» για τη νίκη – πρωτιά της Εθνικής (vid)

Που κρίθηκε η σπουδαία επικράτηση της Εθνικής μας ομάδας.

Η περιπέτεια της Εθνικής μας ομάδας στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ολοκληρώθηκε τελικά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Οι διεθνείς ανταποκρίθηκαν με επιτυχία στο σύνολο των προκλήσεων που συνάντησαν στο δρόμο τους, επικρατώντας εμφατικά και κόντρα στη Γερμανία με σκορ 63-69.

Η Ελλάδα τα κατάφερε! – τερμάτισε μόνη πρώτη στον όμιλο της και πλέον, έχει κάθε δικαίωμα να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία. Τα χαμόγελο ικανοποίησης τόσο στα πρόσωπα των παικτών, όσο και σε εκείνα του τεχνικού επιτελείου είναι απολύτως δικαιολογημένα.

Άλλωστε δεν είναι λίγες οι ομάδες που την πάτησαν για τα καλά, εξαιτίας της απουσίας των αθλητών που αγωνίζονται στην Ευρωλίγκα ή στο ΝΒΑ. Οι 11 νίκες σε 12 παρακαλώ παιχνίδια μεταφράζονται αυτόματα σε συμμετοχή στο γκρουπ των ισχυρών, προετοιμάζοντας έτσι το έδαφος για μια ανάλογη πορεία στη διοργάνωση που θα διεξαχθεί το καλοκαίρι στη Κίνα. Πολλά συγχαρητήρια σε όλους.

Ο αγώνας απέναντι στη Γερμανία, ήταν εξαιρετικά αμφίρροπος μέχρι σχεδόν το τελευταίο λεπτό. Αμφότερα τα συγκροτήματα παρέμεναν διαρκώς πολύ κοντά στο σκορ, με τους γηπεδούχους να αποδεικνύονται στη κυριολεξία «σκληρά καρύδια».

Στο τέλος όμως η ποιότητα των διεθνών μας, καθώς και η τεράστια εμπειρία του Παναγιώτη Βασιλόπουλου έγειρε τη πλάστιγγα της αναμέτρησης οριστικά προς το μέρος μας. Η αρχή έγινε όταν η Εθνική αποφάσισε να ανεβάσει κατακόρυφα το δείκτη της αμυντικής έντασης, βγάζοντας ορισμένα καθοριστικά κλεψίματα στη περίμετρο τα οποία κατέληξαν σε εύκολους πόντους στο ανοιχτό γήπεδο.

Από εκεί και πέρα, ο Θανάσης Σκουρτόπουλος εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την διεισδυτικότητα των περιφερειακών του (Λαρεντζάκης/Κόνιαρης), αλλά και την σπουδαία ικανότητα τους να επικοινωνούν με την αδύνατη πλευρά του παρκέ. Οι skip πάσες των Ελλήνων guard ανάγκασαν την γερμανική άμυνα να βγει από το καβούκι της, δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο τους κατάλληλους χώρους ώστε να λειτουργήσει η υπόλοιπη επίθεση. Με άλλα λόγια, τα εύστοχα μακρινά σουτ επαναπροσδιόρισαν τις προτεραιότητες του αντιπάλου, αγοράζοντας χρόνο μέχρι να πάρει μπρος το βαρύ σασί της επιθετικής μας παραγωγής.

Μέσα στο εν λόγω πλαίσιο, η απόδοση του Βαγγέλη Μαργαρίτη αποδείχτηκε καθοριστική (13 πόντοι). Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ προκάλεσε μεγάλη ζημιά στους Γερμανούς, καθώς το πακέτο δεξιοτήτων που φέρνει στο τραπέζι τον καθιστούν ένα δυσεπίλυτο γρίφο για οποιαδήποτε άμυνα. Ο Μαργαρίτης αντιπροσωπεύει ένα σύγχρονο forward με όλη τη σημασία της έννοιας – μπορεί να επιτεθεί με πλάτη κόντρα σε κοντύτερο αντίπαλο ή να εκτελέσει για τρεις, όταν το ζωγραφιστό είναι παραγεμισμένο με κορμιά. Το έγκαιρο και σωστό διάβασμα της άμυνας, αποτελεί απλώς το κερασάκι στη τούρτα του πολύπλευρου παιχνιδιού του. Δείτε για παράδειγμα πόσο όμορφα χρησιμοποιεί το σώμα του στο Post, ώστε να προστατέψει τη μπάλα και τελικά να πετύχει το καλάθι.

Τέλος καλό, όλα καλά για την Εθνική μας. Επόμενη στάση η μαγευτική Κίνα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ