Τζο Ινγκλς: «Θέλουμε να γίνουμε η πρώτη ομάδα που θα κατακτήσει ένα μετάλλιο για την Αυστραλία»

Τζο Ινγκλς: «Θέλουμε να γίνουμε η πρώτη ομάδα που θα κατακτήσει ένα μετάλλιο για την Αυστραλία»

Η Αυστραλία έχει υψηλές βλέψεις για το ερχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο, με τον Τζο Ινγκλς να δηλώνει αισιόδοξος για την πορεία των «καγκουρό».

Η Αυστραλία έχει ένα πολύ καλό ρόστερ, το οποίο υπολογίζεται να πάει καλά στο ερχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο. Πρώτα, όμως, θα πρέπει να επιβιώσει από έναν όμιλο «θανάτου», ο οποίος περιλαμβάνει την Λιθουανία, τον Καναδά και την αδύναμη Σενεγάλη.

Τα «καγκουρό» θέλουν να επαναλάβουν την σπουδαία πορεία που πραγματοποίησαν στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο, όπου έχασαν για ένα πόντο το χάλκινο μετάλλιο από την Ισπανία.

Ένας από τους σταρ της ομάδας είναι ο 31χρονος φόργουορντ, Τζο Ινγκλς, ο οποίος αγωνίζεται από το 2014 στο NBA. O «άσσος» των Γιούτα Τζαζ ονειρεύεται το πρώτο μετάλλιο σε επίπεδο εθνικών ομάδων για την χώρα του, δηλώνοντας αισιόδοξος στο FIBA.com.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Όταν χάσαμε την τρίτη θέση στο Ρίο ένιωσα χάλια. Ποτέ όμως στο παρελθόν δεν βρεθήκαμε τόσο κοντά. Είμαστε ενθουσιασμένοι. Θα έχουμε μεγάλη υποστήριξη και ελπίζουμε να γίνουμε η πρώτα ομάδα της Αυστραλίας που θα κατακτήσει ένα μετάλλιο για τη χώρα!

Νιώθουμε την αυτοπεποίθηση μας ψηλά με την ομάδα που θα έχουμε. Για μένα και τους υπόλοιπους, αποτελεί τεράστια τιμή και νιώθουμε περηφάνια να παίξουμε για την πατρίδα μας.

Δεν αντιπροσωπεύουμε τους εαυτούς μας, αλλά 23εκ. ανθρώπων. Ξέρουμε πως θα μας παρακολουθούν και θα το νιώθουμε

Ξεκίνησα να παίζω μπάσκετ με το μυαλό στο να μπορώ να αγωνιστώ στην Εθνική! Το μόνο που ήθελα μεγαλώνοντας ήταν να φτάσω στο σημείο να εκπροσωπώ την Αυστραλία. Η πρώτη φορά που φόρεσα τη φανέλα ήταν ξεχωριστή. Να βλέπεις το χρώμα, το όνομα… Πουθενά αλλού δεν μπορείς να το βρεις αυτό, ούτε στο ΝΒΑ ούτε πουθενά αλλού.

Λατρεύω να παίζω στο ΝΒΑ, αγάπησα το ευρωπαϊκό μπάσκετ αλλά τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με το να φοράς τη φανέλα της εθνικής ομάδας της πατρίδας σου».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ