Ελλάδα-Ιταλία 83-63 (pics)

Ελλάδα-Ιταλία 83-63 (pics)

Στο πρώτο δυνατό τεστ εν όψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κίνας, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και η παρέα του έδωσαν εξαιρετικά δείγματα γραφής μπροστά στους 12.000 φιλάθλους που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ, επικρατώντας με 83-63 της Ιταλίας. Ανησυχία για τον τραυματισμό του Σλούκα.

12.000 και πλέον κόσμος παρακολούθησε στο ΟΑΚΑ τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και την παρέα του να δείχνει ένα δείγμα για το τι θα επακολουθήσει στην Κίνα. Πρόκειται για μία πληρέστατη Εθνική και αποδεικνύεται πως το γεγονός ότι η FIBA την έχει φαβορί για την κατάκτηση ενός μεταλλίου δεν είναι καθόλου τυχαίο.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν ο πρωταγωνιστής του αγώνα φυσικά με 18 πόντους, 8 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 21 κλεψίματα, 1 κόψιμο. Ακολούθησαν Πρίντεζης και Καλάθης με 12 και 11 πόντους αντίστοιχα, με τον γκαρντ του Παναθηναϊκού να έχει επίσης 7 ασίστ.

Στο πρώτο δεκάλεπτο η Εθνική μας ήταν βγαλμένη από τα πιο τρελά… όνειρα. Το ματς ξεκίνησε με τον Καλάθη… σεληνιασμένο να δίνει τη μία ασίστ μετά την άλλη, με τον γκαρντ του Παναθηναϊκού να συνεργάζεται άψογα με τον συμπαίκτη του στο «τριφύλλι», Ιωάννη Παπαπέτρου και τον Greek Freak.

Οι Ιταλοί δεν μπορούσαν να κόψουν τον σταρ των Μιλγουόκι Μπακς παρά μόνο με φάουλ, καθώς στο ένας με έναν είναι ανίκητος.

Η Εθνική μετά το αρχικό 3-2 αύξησε τη διαφορά της και έφτασε γρήγορα στο 14-4 και στο 22-11, κρατώντας συνέχεια σταθερό προβάδισμα κυρίως με πόντους των Καλάθη, Παπαπέτρου και Αντετοκούνμπο και τον πρώτο φυσικά να δημιουργεί. Η πρώτη περίοδος έκλεισε με σκορ 27-13 υπέρ της Εθνικής μας, που έβγαλε εξαιρετικό πάθος και ενέργεια.

Το πρώτο δεκάλεπτο λοιπόν ήταν ονειρικό αλλά και στο δεύτερο η Εθνική δεν υστέρησε και έφτασε τη διαφορά σε απίστευτα ύψη, έως και το +24 (47-23). Το ημίχρονο έληξε με 49-28.

O τραυματισμός του Σλούκα μάς αποσυντόνισε για λίγο αλλά βρήκαμε ξανά το ρυθμό μας μετά. Οι πρώτες εκτιμήσεις για τον γκαρντ της Φενέρμπαχτσε είναι ότι έχει κάκωση στο γόνατο και είναι άγνωστο πόσο θα λείψει από την προετοιμασία της Εθνικής.

Στο δεύτερο ημίχρονο έπεσε ο ρυθμός, με τη διαφορά βέβαια να παραμένει σε πολύ υψηλά επίπεδα και γύρω στους 20 πόντους, με το τρίτο δεκάλεπτο να λήγει 65-47 (+18). Η τέταρτη περίοδος ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα και η Εθνική δεν απειλήθηκε θα λέγαμε καθόλου από τους Ιταλούς, κυρίως χάρη στην εξαιρετική της αμυντική λειτουργία.

Το τελικό σκορ 83-63 και η Εθνική μας θα συνεχίσει τις εμφανίσεις της στο τουρνουά Ακρόπολις αύριο (17/8, 20:30) κόντρα στην Τουρκία, ενώ την Κυριακή (18/8, 20:30) θα αντιμετωπίσει τη Σερβία.

Τα στατιστικά του αγώνα

Δεκάλεπτα: 27-13, 49-28, 65-47, 83-63

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ