Αποκλειστικό: Έκλεισε την πόρτα στον Δημήτρη Ιτούδη

Αποκλειστικό: Έκλεισε την πόρτα στον Δημήτρη Ιτούδη

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος είπε όχι στον Δημήτρη Ιτούδη, τη στιγμή που ο πρωταθλητή Ευρώπης έθεσε εαυτόν στη διάθεση της Εθνικής ομάδας

Μοιάζει με ψέμα, αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό. Ο Δημήτρης Ιτούδης έθεσε εαυτόν στη διάθεση της Εθνικής ομάδας κι ο Γιώργος Βασιλακόπουλος τον απέρριψε! Ο πρωταθλητής Ευρώπης κατόρθωσε να πάρει το ΟΚ της ΤΣΣΚΑ, προκειμένου να μπορέσει να κοουτσάρει την Εθνική Ελλάδας, όμως δεν βρήκε ανταπόκριση από την πλευρά της Ομοσπονδίας. Ναι, καλά το διαβάσατε: Είπαν ΟΧΙ στον Ιτούδη.

Η αρνητική απάντηση του Γιώργου Βασιλακόπουλου έχει να κάνει προφανώς με την προοπτική της ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας από τον Ρικ Πιτίνο. Κι ενδεχομένως να είναι βαρύτερο όνομα από τον Ιτούδη, όμως υπάρχουν κάποια στοιχεία, τα οποία έπρεπε να ληφθούν υπόψη. Προσπερνώ τη διαφορά ηλικίας των δύο προπονητών και στέκομαι στο ότι ο Ιτούδης είναι Έλληνας.

Θα το προσπερνούσα αν σήμερα κιόλας ο κ. Βασιλακόπουλος δεν δήλωνε σε ρ/σ ότι «βλέπουμε παιχνίδια και παίζουν πολλοί ξένοι, κάτι που στερεί τη δυνατότητα να αναδείξουμε τους Έλληνες παίκτες. Εδώ κοντεύουμε να χάσουμε το μεγαλύτερο ταλέντο στην Ευρώπη, τον Χαραλαμπόπουλο, επειδή έχουν εύκολο να χρησιμοποιήσουν τους ξένους παίκτες με χαμηλά συμβόλαια και όχι τους Έλληνες. Κατ’ επανάληψη έχουμε κουβεντιάσει με τον ΕΣΑΚΕ και η απάντηση είναι οι αποφάσεις που έχουν παρθεί. Το μόνο που κοιτούν είναι να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των 14 μελών της Basket League».

Σοβαρά τώρα; Πρέπει οι ομάδες να δώσουν χώρο στους Έλληνες παίκτες, ακόμα κι αν αυτό αποβεί αγωνιστικά σε βάρος τους, κι ο άνθρωπος που το υποστηρίζει με πάθος κλείνει την πόρτα σε Έλληνα προπονητή, για να πάρει Αμερικανό. Και μάλιστα προπονητή που έχει κατακτήσει την Ευρωλίγκα;

Αν ήταν η πρώτη φορά που ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας θα είχε διαφορετική ρητορική και διαφορετική πρακτική, θα έπεφτα από τα σύννεφα, αλλά η αλήθεια είναι πως εδώ και πολλά χρόνια –σταθερά- άλλα λέει κι άλλα πράττει. Όπως και να ‘χει, η απόφαση να κλείσει την πόρτα σε έναν κόουτς αυτού του βεληνεκούς, αυτής της εμβέλειας, θα είναι ένα από τα πράγματα που θα συζητηθούν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ