Η Ουκρανία δεν είναι… παιχνιδάκι: Ο «ψηλός» που έριξε δέκα θέσεις ντραφτ στον Γιάννη και ο «δολοφόνος» Μίχαλιουκ

Η Ουκρανία δεν είναι… παιχνιδάκι: Ο «ψηλός» που έριξε δέκα θέσεις ντραφτ στον Γιάννη και ο «δολοφόνος» Μίχαλιουκ

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για την Ουκρανία και τον απογευματινό «τελικό» της Εθνικής

Μετά τις Κροατία και Ιταλία, ήταν η σειρά της Μεγάλης Βρετανίας να… υποταχθεί στην Εθνική μας ομάδα. Η Ελλάδα έκανε χθες εύκολα το 3/3, κλείδωσε την παρουσία της στο Βερολίνο και σε λίγες ώρες (18:00) παίζει την πρωτιά του ομίλου με την Ουκρανία.

Η καλοκουρδισμένη μηχανή του Άιναρς Μπαγκάτσκις έχει εντυπωσιάσει στο Eurobasket, με τους οικοδεσπότες Ιταλούς να πέφτουν χθες στην… παγίδα τους. Με την εμφάνισή της κόντρα στους γείτονες, η αήττητη Ουκρανία έστειλε το μήνυμα στον Δημήτρη Ιτούδη. Αν η «γαλανόλευκη» την υποτιμήσει, τότε ενδέχεται να το πληρώσει ακριβά.

Βασιζόμενοι στις ικανότητες εξαιρετικών παικτών, η Ουκρανία τα πηγαίνει περίφημα μέχρι στιγμής στη διοργάνωση. Με τον Σβιάτοσλαβ Μίχαλιουκ να κάνει «παπάδες» και να τραβάει το… κουπί, το σύνολο του Άιναρς Μπαγκάτσκις κάνει «όνειρα» για κάτι καλό στο σημερινό ραντεβού με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Ποιος είναι ο Λεν που «νίκησε» τον Αντετοκούνμπο

Καλοκαίρι του 2013 και το ντραφτ του NBA είχε άρωμα ελληνικό. Ενα παιδί από τα Σεπόλια καταλαμβάνει την 15η θέση. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι η επιλογή των Μιλγουόκι Μπακς, με τη συνέχεια να γράφεται με χρυσά γράμματα. Ενα δαχτυλίδι και δύο MVP κανονικής διάρκειας, είναι ο μέχρι τώρα απίθανος απολογισμός του Greek Freak στο NBA. Ωστόσο, εκείνη τη χρονιά, άλλος ήταν ο Ευρωπαίος που βρέθηκε πιο πάνω από τον Γιάννη στη διαδικασία του ντραφτ. Και αυτός είναι ο Άλεξ Λεν.

Ο σημερινός αντίπαλος της Εθνικής είχε επιλεγεί από τους Σανς στη θέση 5. Βέβαια, η πορεία των δυο παικτών είναι εκ διαμέτρου αντίθετη. Ο 29χρονος ψηλός αφού πέρασε και από τους Χοκς, Ράπτορς και Γουίζαρντς, εγκαταστάθηκε στους Κινγκς και ευελπιστεί σήμερα να «πληγώσει» τη «γαλανόλευκη».

Ο νεαρός σέντερ είναι ένα από τα πιο πολύτιμα «όπλα» του Άιναρς Μπαγκάτσκις, μετρώντας μέχρι στιγμής 7.7 πόντους στο Eurobasket.

Λεν και Γιάννης έχουν έρθει αντιμέτωποι στο NBA ουκ ολίγες φορές, με τον Ουκρανό να χρησιμοποιεί όλα τα… μέσα για να σταματήσει τον Έλληνα σούπερ σταρ. Σε ένα συναπάντημα των Μπακς με τους Γουίζαρντς τον Μάρτιο του 2021, ο 29χρονος σέντερ έκανε κεφαλοκλείδωμα στον Greek Freak προκειμένου να του ανακόψει την πορεία προς το καλάθι. Αναμφίβολα, η σημερινή τους μονομαχία θα έχει τεράστιο ενδιαφέρον.

Ο «δολοφόνος» με το… αγγελικό πρόσωπο

Βεβαίως, το Α και το Ω της Εθνικής Ουκρανίας, δεν είναι άλλος από τον Σβιάτοσλαβ Μίχαλιουκ. Ο 25χρονος σουτινγκ γκαρντ… πυροβολεί ακατάπαυστα από την περιφέρεια και αποτελεί μεγάλη απειλή για τη «γαλανόλευκη».

Ο παίκτης των Ράπτορς πραγματοποιεί εκπληκτικές εμφανίσεις στο Eurobasket και με 20 πόντους μέσο όρο, οδηγεί εκ τους ασφαλούς το σύνολο του Άιναρς Μπαγκάτσκις.

Ο νεαρός παίκτης μετράει 45.5% (10/22) πίσω από τη γραμμή του τριπόντου και είναι ο κύριος λόγος που η Ουκρανία μετράει τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς στη διοργάνωση. Άλλωστε και το χθεσινό… πάρτι με την Ιταλία, έφερε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του (25 πόντοι, 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ).

Μόνο εύκολο δε θα είναι το έργο της Εθνικής μας ομάδας κόντρα στην Ουκρανία. Ο Άιναρς Μπαγκάτσκις έχει τα… όπλα για να κάνει τη «ζημιά» στην αρμάδα του Δημήτρη Ιτούδη. Το έδειξε και κόντρα στην Ιταλία.

Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής:

  • Κροατία – Εσθονία 73-70
  • Μεγάλη Βρετανία – Ελλάδα 77-93
  • Ουκρανία – Ιταλία 84-73

H βαθμολογία στον όμιλο της Εθνικής:

Η επόμενη (4η) αγωνιστική:

Εσθονία – Μεγάλη Βρετανία (15:15)
Ελλάδα – Ουκρανία (18:00)
Ιταλία – Κροατία (22:00)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ