Τα «όργια» του Γιάννη Αντετοκούνμπο στη φάση των ομίλων (vids)

Τα «όργια» του Γιάννη Αντετοκούνμπο στη φάση των ομίλων (vids)

Ο σούπερ σταρ των Μιλγουόκι Μπακς αγωνίστηκε στα τέσσερα από τα πέντε παιχνίδια της φάσης των ομίλων του Eurobasket και είχε μέσο όρο 29.5 πόντους και 9 ριμπάουντ!

Σαρωτικός! Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πήρε… αμπάριζα τους αντιπάλους του και με «μυθικές» εμφανίσεις οδήγησε την Εθνική ομάδα στην πρώτη θέση του 3ου ομίλου του Eurobasket.

O Giannis πήρε από το χέρι την γαλανόλευκη και την οδήγησε με… μαθηματική ακρίβεια στους «16» του Eurobasket, με τον Greek Freak να κάνει σπουδαίες εμφανίσεις και να σκοράρει 25+ πόντους σε κάθε παιχνίδι, με αποκορύφωμα το ματς με τους Ουκρανούς, στο οποίο είχε 41 πόντους.

Παρότι «λαχτάρησε» τους πάντες με τον τραυματισμό του κόντρα στην Εσθονία, η ΕΟΚ ενημέρωσε ότι ο σούπερ σταρ της Εθνικής έχει υποστεί ένα ελαφρύ διάστρεμμα, με το ιατρικό επιτελείο να έχει «πέσει» πάνω του, καθώς άπαντες ευελπιστούν να δώσει κανονικά το «παρών» κόντρα στους Τσέχους στους «16».

Διαβάστε επίσης: Το 90+ είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα

Στον αγώνα της πρεμιέρας με την Κροατία ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είχε 27 πόντους, 11 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 1 κλέψιμο σε 29 λεπτά συμμετοχής, ενώ στο παιχνίδι της δεύτερης αγωνιστικής με την Ιταλία πέτυχε 25 πόντους και είχε επίσης 11 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 3 κλεψίματα. Στην αναμέτρηση της τρίτης αγωνιστικής με την Μεγάλη Βρετανία, ο Δημήτρης Ιτούδης προτίμησε να ξεκουράσει τον σούπερ σταρ των Μιλγουόκι Μπακς, ο οποίος επέστρεψε στη δράση στο παιχνίδι της τέταρτης αγωνιστικής με την Ουκρανία. Ξεκουράστηκε και επέστρεψε ακόμα καλύτερος, με τον Greek Freak να ολοκληρώνει το ματς με 41 πόντους, έχοντας επίσης 9 ριμπάουντ 2 ασίστ και 1 κλέψιμο.

Στο 5ο και τελευταίο ματς των ομίλων με την Εσθονία ο Giannis είχε 25 πόντους, 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 1 κλέψιμο σε 19 λεπτά συμμετοχές. Ηγετικές εμφανίσεις, με τον αστέρα των Ελαφιών να βγαίνει μπροστά στα δύσκολα και να οδηγεί την Ελλάδα σε σημαντικές νίκες, που της έδωσαν την πρώτη θέση στη βαθμολογία του ομίλου και καλύτερα σταυρώματα στα χιαστί των νοκ – άουτ.

Στο παιχνίδι της πρεμιέρας με την Κροατία εκτός από τους κρίσιμους πόντους που έβαλε στην επίθεση, είχε επίσης σημαντική συμβολή και στην άμυνα, με αποκορύφωμα την τάπα που έκανε στο τελευταίο λεπτό στον Σμιθ, με την οποία ουσιαστικά η γαλανόλευκη «κλείδωσε» τη νίκη.

Στον αγώνα με τους Ιταλούς ήταν επίσης καθοριστικός, με τον Greek Freak να ισοπεδώνει τους αντιπάλους του και να βγάζει τρομερή ενέργεια και στις δύο πλευρές του παρκέ, ειδικά όταν η μπάλα «έκαιγε» και το παιχνίδι ήταν στον πόντο. Εδωσε πολλές λύσεις και στο τέλος τη νίκη.

Στην αναμέτρηση με τους Ουκρανούς ο Γιάννης σήμανε το σύνθημα της αντεπίθεσης στο τρίτο δεκάλεπτο, με τον σούπερ σταρ των Μπακς να πετυχαίνει 15 πόντους στην τρίτη περίοδο και να βάζει τις βάσεις για τη νίκη της γαλανόλευκης. Ένα ματς το οποίο ολοκλήρωσε με 41 πόντους και μπήκε στη λίστα με τους παίκτες που έχουν πετύχει 40+ πόντους σε τελική φάση Eurobasket.

Απέναντι στην Εσθονία μπορεί να έπαιξε μόλις για 19 λεπτά, αλλά έριξε πάλι 25άρα, με τον Γιάννη να συνεχίζει το κρεσέντο του και να οδηγεί την εθνική ομάδα στο 5Χ5. Ο απολογισμός του; 25 πόντοι, 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 1 κλέψιμο, με 9/10 σουτ εντός πεδιάς!

Συνολικά, ολοκλήρωσε τη φάση των ομίλων έχοντας μέσο όρο 29.5 πόντους, 9 ριμπάουντ, 3.8 ασίστ και 1.5 κλεψίματα σε 26.5 λεπτά συμμετοχής, ενώ είχε 58.2% στα σουτ εντός πεδιάς, με 67.3% στα δίποντα, 16.7% στα τρίποντα και 84.4% στις βολές.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ