Σλοβενία – Βέλγιο 88-72: Ο Ντόντσιτς πήρε από το χεράκι του Σλοβένους και τους έστειλε στους «8»

Σλοβενία – Βέλγιο 88-72: Ο Ντόντσιτς πήρε από το χεράκι του Σλοβένους και τους έστειλε στους «8»

Με τον συνήθη ύποπτο... Λούκα Ντόντσιτς να κάνει τα δικά του (35π) η Σλοβενία επικράτησε με 88-72 του Βελγίου και πήρε την πρόκριση για τους «8» του Ευρωμπάσκετ.

Αν και η Σλοβενία ήταν το απόλυτο φαβορί κόντρα στο Βέλγιο αυτό δεν αποδείχθηκε και στο παρκέ, με τους Βέλγους να βάζουν αρκετά δύσκολα στην παρέα του Λούκα Ντόντσιτς, η οποία ωστόσο κατάφερε να πάρει την πρόκριση στους «8» του Ευρωμπάσκετ με το τελικό 88-72.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Λούκα Ντόντσιτς με 35 πόντους, 5 τελικές πάσες και 4 κλεψίματα. Ο Κλέμεν Πρέπελιτς είχε 13 πόντους και ο Γκόραν Ντράγκιτς κατέγραψε 11 πόντους και 4 ασίστ.

Στην αντίπερα όχθη, ο Πιερ-Αντουάν Ζιλέ έγραψε 15 πόντους κι 8 ριμπάουντ στην προσωπική του στατιστική. Εξαιρετικός ήταν ο Εμανουέλ Λεκόμ με 16 πόντους και άλλους 9 πρόσθεσε ο Τζόναθαν Ταμπού.

Διαβάστε επίσης: Τουρκία – Γαλλία 86-87: Μυθικός Γκομπέρ έστειλε σπίτι της την Τουρκία – Τώρα τιτανομαχία με Σερβία (vids)

Με τον Λούκα Μάτζικ να ξεκινά αρκετά ζεστός με 3/3 τρίποντα η Σλοβενία μπήκε μπροστά με 16-8 στο 4′, ωστόσο το «μαχητικό» Βέλγιο με όπλο του το μακρινό σουτ κατάφερε να μείνει κοντά στο σκορ στην πρώτη περίοδο (24-19).

Οι Σλοβένοι συνέχισαν να είναι μπροστά στο σκορ, με το Βέλγιο να παραμένει σε απόσταση βολής, όντας έτοιμο να διεκδικήσει ότι πιθανότητες έχει για την πρόκριση.

,Μάλιστα στις αρχές της τέταρτης περιόδου, οι Βέλγοι πέρασαν και μπροστά (64-63), όμως εκεί ένα 10-1 της Σλοβενίας ήταν αρκετό για να κρίνει τα πάντα. Το 73-65 δεν ήταν αδύνατο να ανατραπεί με την Σλοβενία να παίρνει την πρόκριση για τους «8» εκεί όπου περιμένει τον νικητή του ζευγαριού Ουκρανία-Πολωνία.
Σλοβενία 

Bέλγιο 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ