Γερμανία – Μαυροβούνιο 85-79: Οι Γερμανοί τα… χρειάστηκαν, αλλά ξαναέρχονται

Γερμανία – Μαυροβούνιο 85-79: Οι Γερμανοί τα… χρειάστηκαν, αλλά ξαναέρχονται

Η Γερμανία προκρίθηκε στους «8» νικώντας 85-79 το μαχητικό Μαυροβούνιο του Κέντρικ Πέρι και πλέον βλέπει... Ελλάδα.

Η Γερμανία προκρίθηκε στους «8» του Eurobasket αφού νίκησε με 85-79 το μαχητικό Μαυροβούνιο και… βλέπει Ελλάδα για μια επανάληψη του τελικού του 2005.

Οι Γερμανοί ξεκίνησαν φουριόζοι την αναμέτρηση κι έχοντας την υποστήριξη του κόσμου στο πλευρό τους μπήκαν στο ματς για να δείξουν από την αρχή ποιος είναι το αφεντικό. Με σωστές επιθέσεις και πρωταγωνιστή τον Τάις βρέθηκαν γρήγορα κοντά σε διψήφια διαφορά (11-2). Το Μαυροβούνιο ωστόσο αντέδρασε και με μεγαλύτερη υπομονή μείωσε στον πόντο (11-10).

Διαβάστε επίσης: To «μήνυμα» που έστειλαν Λούκα και Γκομπέρ στον Γιάννη (vids)

Κάπου εκεί η γερμανική μηχανή πήρε και πάλι μπροστά, με του διοργανωτές να «τρέχουν» ένα 13-0, να πατάνε γκάζι και να μην αφήνουν κανένα περιθώριο στους αντιπάλους τους που έδειχναν να τα έχουν χαμένα. Χαρακτηριστικό πως οι Γερμανοί κρατούσαν συνεχώς τη διαφορά στα όρια του νταμπλ σκορ, ενώ με τον Σρέντερ να ανεβάζει ρυθμό πρόσφεραν και θέαμα για να κλείσουν το πρώτο μέρος με 48-24.

Στο δεύτερο μέρος η Γερμανία μπήκε πολύ χαλαρά και οι Μαυροβούνιοι το εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο και με ένα 16-5 μείωσαν σε 53-40. Στη συνέχεια είχε Βάγκνερ που τραυματίστηκε στο πόδι και αποχώρησε με την κατάσταση του να είναι μέχρι στιγμής άγνωστη.

Η τελευταία περίοδος είχε μεγάλο πρωταγωνιστή τον Πέρι, οποίος σκόραρε σε συνεχόμενα τρίποντα φέρνοντας το ματς στους 5 (69-64).

Εκεί όμως οι Γερμανοί πήραν μπρος και με τον Λο να βάζει ένα τρελό τρίποντο άνοιξαν ξανά την διαφορά στους 10 (76-66). Τα τελευταία λεπτά κύλησαν ήρεμα με τους οικοδεσπότες να κρατάνε τη διαφορά και να φτάνουν στη νίκη με 85-79.

Πλέον αν η εθνική μας περάσει το εμπόδιο της Τσεχίας οι Γερμανοί ξαναέρχονται μετά τον τελικό του 2005 όπου η «επίσημη αγαπημένη » είχε επικρατήσει στο Βελιγράδι και έφτασε για δεύτερη φορά στη κορυφή της Ευρώπης.

Τα δεκάλεπτα: 19-10, 48-24, 67-50, 85-79

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ